Fråga

Svar: Movie Maker, haha. Skulle gärna haft något bättre!
Tack :D

Gott nytt år!

Snart drar jag på fest med några kompisar därav är jag helt off från bloggen ikväll. Uppdatering som vanligt imorgon igen! Puss

-

Jaha, så var det äntligen sista dagen på 2011. Vill ni ha en genomgång på året? Kommentera det isåfall :) Tillräckligt många som vill ha en, så fixar jag det på det här väldigt varierande året.

Ska ut till Herkules senare, ungefär vid två tror jag att jag åker hemifrån. Får se vad det är för underlag i paddocken, det är ju minusgrader ute så det har nog frusit tyvärr.
Igår skrittade vi ut, han var väldigt tjurig och skulle minsann inte gå någonstans. Halvvägs till dammarna vände jag för då hade han skrittat på en bit. Red några varv på stallplanen också innan jag slutade.


Får se om det kommer fler inlägg från mig idag, men annars - Gott nytt år!



Fråga

Ifall ni inte visste vad Morgan var för ras, vad skulle ni gissa på då? Om ni inte vet så får ni gärna gissa, men ni som redan vet behöver inte skriva! :)


Just nu

Så står mamma och kokar lite mera alger till Mogge! 2 st stora burkar har gått åt, han äter upp allt nu också och det är skitbra. Dock hostade han riktigt mycket igår. Kan ha berott på det fuktiga vädret men jag vet inte. Idag var det mycket bättre. Om det blir värre ringer vi veterinär. Men jag vet inte om det beror på algerna, men Mogge har blivit sjukt pigg! Jätteroligt.

Testa bett # 2

Idag så provade jag att rida med ett Waterfordbett! Det gick över förväntan faktiskt. Det är ju rörligare så han blev mer känslig än på det jag red med igår som du kan läsa om här. Jag red i kanske 30 minuter, barbacka i ridhuset. Red igenom och försökte rida in mig på bettet. Morgan fick en otroligt fräck form faktiskt, sjukt annorlunda men väldigt fin. Han blev väldigt hög i nacken men gick superfint. Har aldrig fått honom till en sån hög form tidigare! Toppenbett, han verkade trivas på det, han både tuggade och skummade ur munnen och var lätt att rida. Dock var han lite hård i munnen, han blir ju det på "vanliga" bett.
Men jag är nöjd! Det här gjorde vi idag:
  • Skritta fram, känna igenom och arbeta.
  • Trava fram, ställa igenom och utåt på sidorna, inåt på volterna.
  • Halvhalter
  • Galopp på volt
Sen var det nog inte så mycket mer. Jag är somsagt nöjd efter passet och jag märkte redan från början att Mogge var SJUKT pigg! Han har inte varit så pigg på länge så det var verkligen roligt, och trots att vi red så länge igår som 1 timme & 10 minuter. Kände att energin kom ifrån hela kroppen och det var superskoj! Ska fortsätta rida på bettet över helgen har jag tänkt. Nästa vecka ska jag även testa novabett, sen får vi se vilket han trivs bäst med så blir det nog det som känns bäst.

Stallet

Idag fixade jag lite extra åt Mogge! Om jag inte hade varit så himla hungrig så hade jag stannat kvar längre och putsat lite.
  • Mockade
  • Gjorde iordning maten noggrant
  • Fyllde på med nytt spån
  • Hängde upp Morgans nya hönät med foderhalm i
  • Skött om Mogge
  • Ridit
Skriver om ridpasset strax! :)

Shoppat

Idag var jag somsagt på Boda Hästsport med mamma. Köpte JW ridbyxor, har ju redan ett par men köpte några i en annan färg. Sen köpte jag 2 putssvampar, ridstrumpor & ett hönät till lillponnyn. Mamma slog på stort och köpte en Kingsland jacka till sig själv för halva priset, 2000;- och innan kostade den 4000. Ett riktigt kap och en nöjd mamma.

Marinblåa byxor & limegröna ridstrumpor.. Snyggt!

Rida med musik?

Brukar ni rida med musik? Vad för musik lyssnar ni helst på då?
Jag brukar rida med musik, om jag rider själv i paddocken till exempel. Ibland när jag rider ut också, men alltid när jag är själv och om det är ljust ute.

Jag rider inte med musik på vardagar, efter skolan, för då är det för mörkt! Vill kunna ha koll på vad som är omkring mig samtidigt och det blir lite svårt i mörkret med musik.
Däremot är det skönt på sommaren, ha musik i öronen och bara koppla av.. ;)

Nyårsafton

Nyårsafton.. Ska ni skjuta raketer?
Vi kommer inte göra det iallafall, tror inte ens mamma och pappa är hemma imorgon... Jag är forever alone, så aa jag är hemma :).

Jag tycker inte man ska skjuta raketer, med tanke på hästar och djur. De vet inte vad som händer! Nej, det är väl snyggt att kolla på men jag tycker inte heller om det. En matkedja har tillochmed slutat sälja raketer! Tycker fler borde göra det, men det skulle väl inte hindra folk från skjuta raketer...


Rysning & tårar.


My love

Jag vet att jag har bloggat dåligt ett tag nu, men det är vääldigt tomt bland kommentarerna, right? ;) Ni kan bättre än så och jag kan bättre än så här. Ska sätta mig skriva några inlägg, men det är inte lätt när det inte finns något att blogga om, så ni får gäärna tipsa.

Herkules ska idag bara skrittas ut idag eftersom det tyvärr inte blev något igår. Får se vart det blir, vi kanske går in i skogen och klättrar lite? Har inte varit inne i den skogen på jättelänge för det var så sjukt mycket myggor där i somras/höstas, Herkules blev irriterad hur mycket flugspray jag än sprutade på honom.

död

Kunde inte somna inatt så jag somnade runt klockan 5. Nu är jag typ död och mår illa. Jag som skulle hitta på nåt skoj med Alma idag :( får väl bli nästa vecka! Vi skulle blandannat ha åkt till Boda och shoppat lite. Senare idag så måste jag hursomhelst till stallet, vet inte om jag ska rida så vi får se hur jag mår då. Om jag mår bra så åker jag till Boda med mamma och shoppar lite! :D 

Träningsperiod

Känner att jag är inne i en träningsperiod nu. Igår kväll klockan 11 så gick jag ned och cycklade på våran gym-cykel i 10 minuter, sen hoppade jag in i duschen och drack ett glas mjölk efter. Kommer succsesivt öka cyklingen med minutrarna. Vill verkligen hålla det här nu, kanske blir ett nyårslöfte?

För dom som inte vet det så är jag en riktig gottegris som äter allt jag kan få tag på i princip. Jag har något i munnen nästan konstant, haha kanske borde lugna ner mig nu! Ska försöka äta sundare och röra mer på mig! Då tror jag även att jag orkar mer i ridningen. Jag blir trött rätt så fort och jag har otroligt svaga knän. Men känslan efter ett pass & en dusch är bäst! Så underbar känsla. Nej, nu kommer en sundare Alwa!
Heron håller med!

Inköpslista

  • Behöver ett nytt träns till det nya bettet som skall användas
  • Behöver några nya fina benskydd, bara till frambenen
  • Hönät, bra för stimulansen + skonsamt för mage och tarm!
Nu när Mogges mage är i ett sånt bra skick (ej lös osv) så vill jag hålla det i schack!

Funderar

Funderar på att beställa hem dessa skydd. (Svarta såklart) Om man tänker efter på sparar man ju typ 700 kr om jag beställer ett par ifrån Börjes, och jag tycker verkligen om Börjes! Har en del saker därifrån. Blandannat min hoppgjord (som förövrigt är SUPER). Lutar åt att det blir ett par sånna här :D
199;- på Börjes!

Morgan 291211

Idag så testade jag ju ett bett med parerstänger. Det gick inte som jag hade hoppats tyvärr. Han var otroligt hård i munnen och lyssnade inte alls, samt stark. Svår att stanna och han trivdes helt enkelt inte på det bettet. Det enda som funkar är ju kimblewickbettet. Just nu orkar jag inte förklara varför då jag skriver om det i typ varje inlägg om bett osv. Ni får helt enkelt leta reda på inläggen ifall ni vill veta varför kimblewickbettet är det enda som funkar :)

Morgan har rört på sig ordentligt iallafall! Vi var uppe i ridhuset i 1 timme & 10 minuter. Både jag och häst var möra efter passet, det är jag fortfarande! Men det känns riktigt skönt efteråt iallafall! Efteråt blev han ordentligt omskött, duschade benen, borstade, päslglansade, borstade ut svans och man, kratsade hovarna, torkade mulen och sen fick han på sig ett täcke och gå in i sin nymockade box, han fick även lite ensilage att tugga på. Det vi gjorde idag var iallafall :
  • Skritta i 15 minuter, lösgörande, ställningar, halter.
  • Trava fram, ridvägar, lösgörande och övergångar.
  • Rejsa lite
  • Galoppfattningar
  • Förvänd galopp, ska fortsätta öva på det, jättenyttigt och roligt.
Imorgon ska jag testa ett waterford bett! Ska bli intressant faktiskt, förhoppningsvis så går det bättre då!
Anledningen till att jag testar olika bett är för att jag vill hitta något att variera med utöver kimblewickbettet och hacket som jag endast använder när jag rider ut ibland.
Snyggmannen var nöjd efter passet!♥

Läsvärt

Läs detta inlägg som Johanna Grant har skrivit! Har inte SvRF något bättre att ändra på än storleken på loggorna? Det finns andra saker som är mer värda att kolla upp än loggorna.

Nu har ju tydligen den här frågan borttagen framtills minst 2014! Ridsporten kan!


Snygg Heron

Heron, en superfin storhäst som står på Nynäs! Väldigt rolig också, han brukar tydligen alltid göra såhär, haha! Tog tillfället i akt och knäppte några knäppa bilder :)

Testa bett

Idag ska jag prova ett nytt bett på Morgan, ett bett med parerstänger. Vi får se hur han funkar på det, är väldigt nyfiken, sist jag red med  tränsbett så var han ju så jävla arg och hatade det. Det är därför jag rider på kimblewick, han älskar det och är alldeles underbar att rida. Men jag vill ha något mer att variera med, därför vill jag testa några andra bett nu och se vad som funkar bäst! :)

Soon


Herkules 281211

Herkules var sååå pigg idag och hade så mycket egen motor! Insåg sen dock att det var för att Nikita & Soraya hoppade samtidigt, plutten vill ju också göra det.. Alwa var med och fotade i början men sen gick hon över och coachade oss istället. ;)

Stundvis gick han såå fint och det är under dem stunderna jag inte vet alls vad jag gör.. Red mest på volten i paddocken, jag tycker det är lättast att "koncentrera sig" då. Mycket lösgjorande övningar :).

Vi måste fortsätta öva på det här, för det är verkligen inte lätt men när Herkules arbetar så går det såå mycket lättare och om någon är där och kan hjälpa mig eftersom det här är saker jag aldrig lärde mig på ridskolan/glömde bort.

Herkules


Outfit


SÅ jävla trött

I tre dagar har jag ställt klockan och gått upp typ klockan 10. Men imorgon ska jag ta en låång sovmorgon! När jag vaknar ska jag ta en lång dusch, göra en GOD frukost och sedan gå ut och promenera. Åker till stallet senare idag och då ska Mogge få ridas ut på långritt, ska försöka vara ute i en timma. Vi ska klättra och köra trav & galoppintervaller. Båda häst och ryttare ska vara slut och svettiga efter passet. Kondition och muskelbygge, yes sir!

På fredag hänger jag på min kompis Alma till åkerby där hon har sin häst. (Min gamla ridskola), har inte varit där på snart 1 år, sick! Innan det ska vi till Mogge och fixa lite.

Wallawalla, ny design!


Barbacka

Idag red jag och Mogge ut barbacka. Slängde på fleecetäcket och hacket och så tog vi en tur upp i skogen där vi klättrade lite, och sen ut på gräsbanan och runt förbi stora vägen, där tog vi en galopp och det var jättekul! Mogge var jätteduktig, hade inga krav idag. Sen gick vi lite på hårt underlag, tex asfalt och sen tillbaka till stallet!:)

 


Paket!

Ett paket med 2 stycken tungfelsgummin, och andra paketet med nyårsklänning! :)

Överraskning

Är nog det ordet som beskriver bäst vad Alwa och jag har haft för oss några dagar nu. ;) I helgen bestämde vi att Alwa skulle komma till Viggeby och överraska Amelie & Felicia men då behövde jag ju samla alla i stallet vilket vart idag. Vi fikade i stallet och när vi var klara... då kom Alwa!

Amelie började gråta, snuttan då :'). Fick ju lov att lura dem för att hålla kvar dem i stallet, så så att mamma skulle komma med något till mig som dem skulle bli glada av ;). Dem fick Alwa istället ♥.
Alwa var med mig i paddocken och fotade/coachade mig när jag red! Separat inlägg om det kommer :).



What doesn't kill you

När jag började göra den.. tyckte jag den var bra. Men nu vet jag inte syftet med den längre? :<

Rosa & Brun


Guten morgen

Tantfika i stallet med tjejerna idag :). Ska fixa något gott vi kan äta också, nångång innan ett då jag ska åka dit. Om pappa inte har hunnit hem så måste jag ta moppen. Vad gick fel? Det är december.. Jojuste, snön gick fel.

Herkules ska ridas också så vi får se om det är någon där med kamera som kan fota. Alwen ska komma hit någon gång under lovet så vi kan fota nya headerbilder, till nya designen! Om någon fotar idag så kommer jag rida i paddocken annars blir det ängen för oss idag.

Godmorgon

Klockan 11 åker jag till stallet för att rida ut på Morgan. Idag ska han få gå på hårt underlag, tror att vi bara ska skritta men är inte helt säker! Det blir inte så himla långt, runt Nynäs bara :) Efter det så ska jag på ett hemligt uppdrag! Man kan ju säga att det har med bloggen att göra. Någon som vågar sig på att gissa?


Ha en bra dag!



Någonting som jag inte klarar mig utan (förutom Morgan)


Då och nu (hoppning)


: Det gick inte att hoppa i galopp för då sprang Mogge förbi hindret, eller rusade rätt emot det och rev eller hoppade galet och drog efter hindret så att man ramlade av. Det högsta vi kunde hoppa då var 30 cm, på bilden ovan. Men alltid när man hoppade så gjorde han sådana språng som på bilden. Mogge tyckte inte om att hoppa och var helt galen, han var arg och hade ingen glädje. Han ville bara springa och bocka, han ville bara få av en.

Nu : Nu ligger vi stabilt på 90 centimeter. Det har tagit 1 år att komma hit. Morgan suger tag i hindrena, stannar sällan nu för tiden. Hoppar med världens bästa teknik och vill inte riva! Riktia ponnyben och han vet vart han har dom. Klarar sig ur svåra situationer med omhoppningssvängar, kombinationer, studs och annat. Hoppar omhoppningsbanor på 23 sekunder på cirka 8 hinder. Flyger lätt över hindrena och är pigg, framåt och tycker att det är kul! Han har fått glädjen i livet, han tycker att det är roligt, och det är det viktigaste! Min plan nu är att fortsätta bygga upp styrkan och säkerheten på 90 cm innan vi går vidare.

Hööks

Ni missar väl inte hööks mellandagsrea? Sjuka priser på många fina grejer. Skynda innan det tar slut! :)
Direktlänk here! Discogrimmor för 44 kr, träns från 99 kr, fina ridstövlar för 749, skynda titta!


Statistiken ökar

Jättebra statistik idag! Det började att öka igår och idag var den toppen. Fortsätt så, får mycket mer motivation till att blogga massor för er då :D

Kan även meddela om att det är en ny bloggdesign + header på g! Allting nytt och fräsch, kommer att bli mycket nytt på bloggen. Mina bilder är klara och någon dag på lovet ska jag ta och fota Emelie & Herkan också. Vi har värsta idéerna! :)

Bilderna - Foto Elliot Jonsson

Vi kom lite fel här så jag hänge inte riktigt med men försökte ta fram handen för eftergift så att jag inte drog honom i munnen :)
Pigg hest!
90! :D
Ingen kommer någonsin förstå hur mycket jag älskar dig

Todays

Vill ni se fler bilder från idag? 7 kommentarer så kommer maaassa bilder.
Där finns bilder från när vi bla hoppar 90!



Gotta Be You


Snela vennen ♥

Felicia smsade mig att hon hade mockat åt Herkules idag, såå snällt av henne! ♥ Så då behöver jag egentligen inte åka till stallet, eftersom jag ändrade mig senare och har bestämde mig för att rida imorgon, på fredag, lördag & söndag i stället. :)

Får se hur jag gör, har en liten stund på mig att bestämma..



Glad Tomlinson-tisdag :)

1D joke... ;)

Okej, så dagens planer.
Herkules ska gå någon stans, har inte bestämt vart ännu. Igår red mamma honom i paddocken när jag var hos Alwa, han ska iallafall få vila från paddocken idag! Sen ska jag mocka också, men det hör ju till det vanliga ;). Imorgon så ska jag, Amelie och Felicia träffas i stallet och fika, tantvarning på de ♥.

Jag har inte på mig det som är inne, jag har inte på mig det som är ute, jag har på mig det som jag tycker är snyggt!

"All denna JÄVLA hysterin om hur allt ska vara, hur allt ska sitta, att man inte ska göra si, och man inte ska göra så. LÄGG NER. Låt alla sköta sig själva, det hjälper inte ändå att man sitter och kommenterar, klagar och kränker för att hackamoret sitter lite långt ner? Jag tror inte att NÅN bryr sig längre om hästarna, bara om att få ha någonting att klaga på. För att ha något att älta om hela tiden, för att berätta för alla andra att man vet bäst, syns bäst och gör bäst hela hela tiden. ÄR du perfekt? Har du aldrig gjort något fel? Det är isåfall inte mänskligt. Hästmänniskor är det värsta som finns. Det finns folk överallt, alltid är det nån som vet bäst, som är bäst. Jag är så jävla trött på allt, folk lägger ut bilder på andra på såkallade "Skvaller" sidor, för att tala om att hackamoret sitter lite för långt ner? Att den kunde ha matchat bättre, att den inte skulle dra så mycket i munnen.. Och när folk lägger upp bilder när dom visserligen råkar dra lite i tyglarna för att hästen är stark eller drar iväg, ÄR DET ALLTID nån jävel som kommenterar att det är hemskt, att man ser i ögonen på hästen att den lider, att ryttaren bara drar och sågar hästen i munnen. Jag tror verkligen inte att hästen kommer till skada bara för att man drar den lite i munnen på nån bild, jag tror verkligen inte det. Jag skulle vilja se personerna som klagar på en het och stark häst, sitter dom med långa tyglar och lätt kontakt ifall hästen drar iväg och inte går att få stopp då? OCH ALLA jävla experter som yttrar sig jämt om att det hade kunnat varit bättre, så får man ABSOLUT inte göra.. Hästar är otroligt individuella djur och varje häst är unik, den behöver olika saker från häst till häst för att må bra. Så vad just du kanske är van vid med DIN häst kanske är skillnad mellan dag och natt för någon annan med dens häst. Försök iallafall att sätta er in i andra personers situationer. Jag tror knappast någon gör någonting mot sin häst för att vara elak."
Skrev denna text på BDB igår, tänkte att jag skulle dela med mig utav den.

Tack till alla som läste, punkt



Today

Idag så kommer en kompis och fotar mig & Morgan. Så ni får alltså ett multum av bilder på bloggen just nu! Men de e la gött. Hoppas att ni vill se? Kommer förmodligen att hoppa lite i ridhuset, eller bara rida runt någonstans ute och knäppa fina kort. Vi får se! :)

Haha, palla att Mogge ser ut som ett föl!

Bildbomb del 2


Failfilm!

Hahaha klippte precis ihop denna! :D

Woah, ridsporten kan!


Hej bloggen

Idag bad Alwa mig uppdatera. Men jag har inget att skriva. :( Idag fotade jag Alwen och Mogan. Bilderna får ni se när Alwen lägger upp för hon har bilderna på sin kamera.. ;) Mamma red och mockade åt Herkeperken idag också så jag har inte gjort något med honom idag men imorgon ska jag nog rida.
Det var allt från mig idag, klart slut.

Bildbomb del 1


SUGNA PÅ EN TILL DEL?

Klippning

Nja, så himla fint blev det väl inte. Råkade klippa för mycket och nu ser han ut som ett litet föl. Men det växer som tur är ut!

Smakprov

Finns det möjligtvis nån som vill se bilder? 6 kommentarer så kommer en bildbomb!

kom igen! :D



Idag

Så kommer Emelie till mig & Mogge! Vi ska fota och hålla på till en ny bloggdesign. Kul va? :D Saknar henne jättemycket, vi har inte setts sen det var Twilightpremiär för nån månad sen. Ska bli jätteroligt, hoppas att Morgan sköter sig och är fin så det blir bra bilder, haha!


Morgan


Hej söta bloggläsare


Beställt

Har precis klickat hem 2 nya tungfelsgummin. Mogge har börjat knapra sönder sitt han har nu. Dags för nya! Morgan är en helt annan häst med gummit, inget annat funkar för honom. Utan gummit hade vi aldrig gått vidare. Evigt tacksam för den som skapade tungfelsgummit!

Fråga

Vad heter din blogg?

behöver lite fler bloggar att läsa! :)



Morgan 251211

Idag var Morgan toppenfin! Började med att när jag kom till stallet så gick jag ut till hagarna och fotade ett litet tag. Sen gick jag tillbaka till stallet och mockade och gjorde iordning fodret. Efter det så gick jag ut och hämtade Mogge i hagen. Tog av bootsen, täcket och så spolade jag benen på honom. Sen ryktade jag ganska noggrant. Gillar verkligen Magic Brush! Dom är kanonbra. Sen satte jag på benskydd, sadlade och satte på mig min hjälm och tränsade. Mogge var jätteduktig när jag tränsade, han brukar alltid gapa och försöka lägga tungan över tungfelsgummit men nu stängde han munnen direkt, och då fick han jättemycket beröm.

Red bara i ett par lacosteskor idag. Orkade inte byta om till stövlarna :) Skrittade runt lite i paddocken, underlaget var sådär men det gick ändå. Efter ett litet tag så kortade jag tyglarna och hade direkt en fin och mjuk liten ponny som var väldigt lätt att hålla i, behövde rättare sagt knappt hålla alls i tyglarna, så eftergiven och mjuk var han! Började trava och det kändes bra, förutom att jag hade dom dåliga skorna så det blev lite ostadigt. Men jag tänkte inte så mycket på det. Morgan var jättefin! Travade ett tag och sen kom Sandra och så fick jag lite hjälp på traven. Red på en volt och så gjorde jag lite öppnor & slutor och Morgan var kalasfin. Galopperade efter det och då var det också toppenbra. Allt var brabrabra idag! :D Sen travade jag av och så skrittade vi ut en kort bit, sen vände vi tillbaka till stallet igen.

Min finafinafina häst!<3

Bilder


Merry Christmas xx

Godmorgon everyone :)
Hoppas ni hade en bra dag igår, det hade iallafall jag. Är ni sugna på ett inlägg med vad jag fick eller ska jag strunta i det? Vi kom hem sent igår så orkade inte uppdatera något då.

Idag ska jag till stallet, rida och mocka. Kanske ska rida med Felicia, det får vi se! Har inte träffat henne på ett tag. Senare idag kommer även kusinerna över, så då blir det lite mer paket... ;) Jag har redan bestämt mig för vad jag ska köpa för mina pengar, dock inget hästrelaterat!

Pannband

Är väldigt sugen på att klicka hem något utav dessa pannband, eller varför inte båda? Nu när jag iallafall har pengar. Måste köpa ett nytt träns också, det står högst på listan just nu tror jag.

Everytime i see you

Visst vart han fin i nya grimman förresten?

Morgan 241211

Idag så kom Jenny & Malin och hämtade mig runt 7 på morgonen. Då åkte vi till stallet och mockade och fixade, sen gick vi in i fikarummet där gårdsägarna har ställt fram julmust, äpplen, pepparkakor och alladinaskar. Där fikade vi ett tag men jag la mig och somnade nästan. Men sen gick vi ut när det blev lite ljusare och försökte hämta hästarna i kvicksandslershagen, man sjunker i leran som är 40 cm. Hästarna stod givetvis längst ner! Gick och hämtade lite krafft i en hink och då kom dom, fast Mogge kom sist och gick medans dom andra travade och galopperade.. -.-

Vi fixade hästarna lite snabbt, Mogge fick på sig sin nya fina julklappsgrimma och sen gick vi upp till ridhuset och släppte Mogge, Happy & Berra. Dom var ganska busiga och tyckte att det var kul att få springa. Men Happy och Morgan är ju bästakompisar, och Happy typ skyddar Mogge, så när Berra kom för nära så blev Happy riktigt arg och hoppade på Berra, som hundar typ, haha! Det var gulligt. Men dom fick busa av sig riktigt iallafall och Mogge hoppade nån sockerbit och sen fick det räcka. Testade även dom nya julklapparna, magic brushen! Gillade dom skarpt :D Mogge blev SÅ glad över sin nya julklapp♥ slickisburken, han är helt manisk! han älskar den verkligen :)
Haha Berra kör superman!
image description
Haha Morgan manisk efter slickburken
image description

Sommarminne

En av de bästa minnena jag har med hästar är från 2010 när Amelie och jag red och köpte glass på Seger! För er som inte vet vem Seger är så var det en norsvensk min kompis Rebecca hade på foder ett halvår, men hon var borta nån vecka på sommarlovet så då tog vi hand om honom. :)

Mina julklappar!

Jag har inte önskat så mycket, eftersom att jag vet att vi ska åka till USA i 3 veckor i mars så det kommer att gå åt massor av pengar. Men jag fick 4 björn borg trosor, grimma, magic brush, massa dollars, och vanliga svenska pengar! :D 1500 kr, och med dollarna 2000. Känns bra, trots att man inte önskade nåt :)

Det är jag, min bror, mamma, pappa, mormor, morfar, farmor & farfar som skulle fira jul, men tyvärr så fick min farmor åka in till akuten då hon har hjärtflimmer och fick något fel så hon skickades vidare till intensiven.. Där fick hon stängas ner och sedan få en stöt i hjärtat så att hon levde igen. Hon har gjort det kanske 3 gånger på 4 veckor och hon var jätteledsen.. Tycker så synd om min farmor <3




Julklappar till sin häs

Jag såg Emelies inlägg om julklappar till sin häst. Jag ger Mogge många julklappar, haha. Han får 2 stycken av mamma, jag vet inte vad det är men hon har nog kommit på något bra, haha! Sen har han sammanlagt 3 julklappar ifrån mig. Det är en mjuk naturborste, hästgodis och sen en burk med ett speciellt slickgrejs i, typ en slickburk. Mogges bästa kompis hade en sån, och då fick han smaka och han blev alldeles salig när han såg den burken sen! Han blev jätteglad, spetsade öronen & sparkade med benet.


Han älskade den jättemycket och var typ helt manisk, haha. Så han blir nog jätteglad när han får sin egen! :D
Det var inte lätt att få tag på, jag & Jenny hittade tillslut på något skitkonstig sida. Men jag ska bara få den av Jenny och sen ska jag slå in den. :)

Jag beskådar en nyhet

Jag ser att Hööks har fått in ett nytt träns!
Riktigt snyggt ser det ut att vara också. Skulle själv vilja ha det, men sen var det priset också. Dock är det ganska överkomligt, 589kr går det på. Såhär skriver Hööks:

Aachenträns med ofodrat pannband, dekorerat med rundlänk av strass. Bred (4,5 cm) nosgrimma med mjukt foder och pullpackknäppning. Silverfärgade spännen.


Julklappar

Ger ni era pållar julklappar?
Jag hade tänkt köpa en Himalayasten till Herkules, men jag har inte haft tid/möjlighet att åka och köpa en. Dock ska det köpas så fort som möjligt, för Herkules gillade verkligen sin! Den tog slut väldigt fort :). Han har inte fått något förut utav mig... bad girl :(.



GOD JUL

Önskar Alwa & Mogge :)

Det dummaste jag har hört

"I nya TR för 2012 finns en rad olika bestämmelser för ryttarens kläder och hästens utrustning under tävling.


Bland annat får ett klädesplaggs logotype inte förekomma mer än en gång och inte vara större en tre kvadratcentimeter, alltså 3x1 centimeter. Samma sak gäller för hästens utrustning som voljlock och benskydd. På täcken får det inte finnas några märken överhuvudtaget.

Bestämmelserna gäller hela tävlingsområdet från och med 1 januari 2012.

För ryttare och kuskar som har särskilda sponsoravtal gäller andra bestämmelser. Till exempel får det vara ett märke som är 10x20 centimeter stort på varje sida av vojlocken"


Detta slår nog allt! Det är verkligen helt absurt och det dummaste jag har hört i hela mitt liv. Hörde också att man inte får tävla i JW hjälmarna osv. Hoppas verkligen att dom där idioterna ändrar sig. Helt sjukt knäpp regel.

Jag menar, tänk så mycket dyra saker man köper med loggor på. Även Hööks, Horze och andra affärer har ju loggor så det blir ju extremt svårt att hitta ett snyggt tävlingsschabrak. Att vissa kanske måste köpa nya hjälmar dessutom. Och att man inte ens får ha transport täcke och transportskydd med märken på. Fyfan vad sjukt säger jag bara.


God Jul ♥

God jul önskar Herkis och jag till er alla ♥


Vas sapnin

Sorry för dålig uppdatering, kommer bli dålig uppdatering från mig imorgon med :). Försöker komma med bra inlägg på måndag i stället! God jul i förskott ♥

Morgan 231211

Idag så åkte jag till stallet och mockade och fixade foder. Mockade extra noggrant och strödde ut en ny spånbal. Fixade ensilaget i kvällspåsen och fyllde Mogges två hinkar med alger, krafft grund och mineralpellets. Klockan var halv 2 när jag var klar med allt, så då plockade jag och fixade ihop tränsen. Putsade 2 träns och tog fram ett som jag inte använder, ska ta bort det imorgon då jag inser att jag aldrig kommer att använda det eftersom att det är brunt och jag har svart sadel. På dom två tränsen jag putsade är Mogges basträns. Hackamoretränset & aachentränset som jag har kimblewicket på.

När jag var klar med allt så var klockan typ kvart i två kanske, och hästarna kommer in runt 3. Mogge stod längst bort i hagen och jag har inga gummistövlar och det behövs VERKLIGEN i hagarna just nu, och jag skojar inte när jag säger att det är 40 cms lera och vatten i hagarna. Det är som kvicksand! Så jag ringde Stina och frågade ifall hon ville rida, och det kunde hon :) Så jag åkte hem och sen ringde Stina efter några timmar och då hade dom hoppat lite och han hade varit jätteduktig. Imorgon blir det uteritt på julafton med Jenny & Malin, skoj!

tidsfördriv

Namn: Morgan
Smeknamn: Mogge, Mogga, Moggis
Ålder: 14
Kön: Valack
Ras: Russelis (islandshäst/russ)
Mankhöjd: Ca 126-130
Färg: Orakad - Mörkbrun, Rakad - Musblack

Träning
Tränar Hoppning [x]
Tränar NH  []
Tränar för instruktör [x]

Utrustning
Rids med martingal [ ]
Rids med snodd [ ]
Annan hjälptygel [x]  - Inte ofta, men ibland så använder jag graman.
Benskydd [x]
Benlindor []
Sadelpadd [x]
Vanlig bett [x] - Helt vanligt är det väl inte, ett kimblewick.
Bettlöst träns [x] - Hackamore ibland
Pullargrimma []
Aachen grimma [x]
Remont [x]
Engelsk []
Hoppsadel [x]
Dressyrsadel []
Allroundsadel [ ]
Islandssadel []
Barbackasadel [ ]
Rids med sporrar [x] Jag har så svaga ben så jag använder oftast sporrar.
Rids med spö [x] ibland

Ridning
Kan skänkelvikning [x]
Kan bak/framdelsvänding [x] vet hur man gör, men är inte så bra på det
Kan öppna/sluta [x]
Kan galoppombyte [x] - Över bommar!
Byter rena galoppombyten []
Ökad trav [x]
Ökad galopp [x]
Fattar alltid rätt galopp [/] - Ibland när han blir arg eller märker att jag är arg så jävlas han och fattar fel
Kan passage [ ]
Kan piaff [ ]
Kan piruett [ ]
Kan hoppa över 1 m [x]
Kan hoppa över 1 m med ryttare [] - Jag har aldrig hoppat det med honom, men han har hoppats 1 m med förrförra ägaren
Är tävlad lokalt eller högre [ ]
Skulle klara av ett L:B dressyrprogram [x]  har tävlat det med honom
Går i form [x]
Arbetar bra under sig [x]
Är lätt att arbeta med [x] beror på hur man menar

Övrigt
Tolkat? Nope! men är sugen på att tolka in honom.
Löshoppat? ja
Longerat? ja
Kört? nej
Badat? no



Outfit


Equestrianism: Look Me In The Eyes


Alla ramlar av ibland


Brun & Beige


Julafton imorgon för er som inte visste!

Namn: Herkules
Smeknamn: Herkisen, H, Herkan blandannat. Dock använder jag aldrig smeknamn :).
Ålder: 19
Kön: Valack
Ras: Korsning men troligtvis New Forest.
Mankhöjd: 145cm
Färg: Rödbrun/brun

Träning
Tränar Hoppning [ ]
Tränar NH [ ]
Tränar för instruktör [/] Ibland..

Utrustning
Rids med martingal [ ]
Rids med snodd [x] Har men använder inte.
Annan hjälptygel [ ] 
Benskydd [x] Har men använder inte.
Benlindor [x] Har men använder inte.
Sadelpadd [x]
Vanlig bett [x] - Helt vanligt är det väl inte, ett kimblewick.
Bettlöst träns [] 
Pullargrimma []
Aachen grimma [x]
Remont [] Har men använder inte.
Engelsk []
Hoppsadel [x]
Dressyrsadel [x]
Allroundsadel [ ]
Islandssadel []
Barbackasadel [ ]
Rids med sporrar [x] Har men använder sällan.
Rids med spö [x] 

Ridning
Kan skänkelvikning [x]
Kan bak/framdelsvänding [x] Kan han, det är bara jag som inte kan ha.
Kan öppna/sluta [x]
Kan galoppombyte [x]
Byter rena galoppombyten [] Har inte testat så vet ej.
Ökad trav [] Not sure :).
Ökad galopp []
Fattar alltid rätt galopp [x]
Kan passage [ ]
Kan piaff [ ]
Kan piruett [ ]
Kan hoppa över 1 m [x]
Kan hoppa över 1 m med ryttare [x] 
Är tävlad lokalt eller högre [x]
Skulle klara av ett L:B dressyrprogram [x] 
Går i form [/]
Arbetar bra under sig [/] Det är såå sällan han gör det hah.
Är lätt att arbeta med [] 

Övrigt
Tolkat? Yes.
Löshoppat? Yes.
Longerat? Yes.
Kört? Nope.
Badat? Nope.

Önskeinlägg

Berättelse om ditt och Herkules första möte! :D

Kommer inte ihåg så mycket, vi åkte först till stallet där han stod för att hämta upp hans ägare Ebba sen så åkte vi till sommarhagen. Han gick i en hage med tre unghästar och jag kan ju säga så här, var mer intresserad av unghästarna än prinsen himself.. ;)
Vi provred honom inte då, för han var halt eller något sånt. You know my memory, it's bad.. Vi kollade på honom och pratade med Ebba bara. :)

Sprid vidare..


Fråga!

Hur mår Herkules nu, är han halt fortfarande? Jag menar eftersom du inte rider honom så mycket? :) tack för en fin blogg!

Hej, han mår bra hih. Han är fakiskt inte halt längre! Jag har tyvärr bara haft svårt att hitta motivationen till att rida och att överhuvudtaget vara i stallet men jag hoppas att det ska bli bättre nu under lovet och även 2012, hoppas på att det blir det bästa året!



Outfit


Morgan 211211

Idag så red jag och Mogge ut en sväng. Tog på hacket idag, första gången på väldigt länge! Ska försöka variera oftare. Det gick bra att rida, men Mogge var väldigt stark då han tyckte att det var superkul, men han var mjuk också! Orkade inte att sitta och finslipa dressyr, ville bara rida ut och busa lite :) Först red jag bort från Nynäs, sen mot stan. Travade lite och värmde upp smått. På en lång raka på kanske 500-700 meter mot reningsvärket i stan så galopperade vi hela vägen dit och tillbaka. Det gick bra men vi fick ett avbrott på vägen dit då det flög upp några fåglar så att Mogge blev lite rädd, men sen fortsatte vi framåt igen. Och det var verkligen jobbigt! Efter att vi hade galopperat tillbaka så kände jag mig helt slut, det var verkligen skitjobbigt. Men väldigt bra motion för Mogge, att få galoppera sådana långsträckor! Efter det så gick vi in i gräspaddocken som ligger nära vägen, där det är snö. Travade av där ett tag.

När jag var klar med avtravningen i snön så skrittade vi upp i skogen och igenom den och kom tillbaka till stallet. Ett härligt och jobbigt pass! Väldigt bra för Mogges muskler att få jobba i galopp på långsträckor, och sedan jobba av sig i snön, ett styrke & motionspass. Mogge verkade nöjd efteråt och var faktiskt inte så himla trött som jag trodde att han skulle vara. Vi får se vad vi hittar på imorgon då! :)

Stallfri dag

Felicia mockar åt Herkules idag, tack så mycket! :D Så jag blir stallfri idag, för vi ska bort senare.
Har inget intressant att komma med idag heller, så ni kan gärna få tipsa mig om saker att skriva om annars kommer jag bara sitta och uppdatera Twitter hela dan tills vi ska bort.

Såå, vad vill ni läsa om? :)



Herkules 211211

Red Herkis i paddocken, ca 30minuter. Tog det bara lugnt idag, för paddocken är knölig under all snö. Det är nu man vill ha ett ridhus! Testade rida med sporrar idag igen, lite mer framåt vart han allt. Kommer nog rida med dem lite ibland.

Vi gjorde inget speciellt idag. Testade så gas och broms var där det skulle, och det var det för det mesta. :) Lite seg var han. Nöjde mig efter ett tag :) Han var duktig idag! Imorgon blir det vila igen, har ingen skjuts ut.
Kalaskula ♥

Videoblogg a la Emelie


This is my everything

<3


Morgan 201211

Idag så red jag & Mogge ett pass i paddocken. Har inte ridit honom sen i söndags för i måndags så fick han springa i paddocken med Happy och igår så longerade jag honom lite lätt bara med grimman så att han fick röra sig. Det är så kul att rida i snön, det gick an fast det var lite buckligt. Orkade inte gå upp till ridhuset heller. Red i kanske 30 minuter. Tog graman eftersom att han inte hade blivit igenomriden på några dagar, men den hade nog inte behövts för han kändes fin och mjuk ändå! Joggade runt ett tag på volter i båda varven och lite runt spåret, sen galopperade jag ett tag i båda varven och sen travade jag av. Skulle bara känna hur han kändes och röra lite på honom. Det gick bra och jag är nöjd! Han var duktig :)

Skrittade av ett tag och sen utanför paddocken ett varv, in i stallet och så fixade jag av alla grejer och gjorde honom klar för natten. Sen putsade jag mina stövlar och åkte hem. Imorgon ska Mogge få komma ut! Han har gått i paddocken i tre dagar nu så nu är det dags för en snögalopp känner jag. Det ska bli skoj :)

Lista

Skimmel eller Svart
Läromästare eller Unghäst
Häst eller Ponny
B-ponny eller C-ponny
Dressyr
eller uteritt
Köpa utrustning till hästen
eller köpa kläder till dig själv
Travare eller Nordsvensk
Studs eller Kombination
Vanliga byxor eller Ridbyxor
Blå eller Mörkgrön
Arab eller Islänning
Fälttävlan eller Hoppning
Grön eller Röd
Tv eller Dator
Simpsons
eller Family guy
Ridhus eller Paddock
Sommar eller Vinter
Göteborg eller Stockholm
Litet stall eller Stort stall
Rida B-ponny
eller Rida storhäst
Ridskola eller Privat
Ländtäcke eller Ridtäcke
Svart
eller Brunt läder
Irländsk ponny
eller en svensk ridponny
Globen eller Scandinavium - Har aldrig varit i Scandi men skulle vilja.
Skäck eller Mörkbrun
Stora hagar
eller Små hagar
Trekombination
eller Tvåkombination
Dressyr eller Gymkana
Lindor eller Benskydd -
Stegra eller bocka
Sto eller Valack -
Handskar eller Inte
Svinkallt eller Jättevarmt ute


Bloggsvacka :)

Har hamnat i en bloggsvacka igen, jag har verkligen inget att skriva om! För det är väl inte så kul att varje dag läsa om "idag var jag bara i stallet och mockade"? ;) Kommentera med saker ni vill läsa om så ska jag se om jag hittar något intressant att skriva om, eller lägga upp bilder :)



Instagram

/ alwa


Dom sista dagarna

Nu är vi ju inne på dom sista dagarna innan det otroligt sköna vinterlovet! Det ska bli hur skönt som helst. Jag ska verkligen försöka att sova ut så mycket som möjligt, ha massa roligt och bara njuta och ta vara på tiden. Jag är så sjukt trött och har varit sjuk i perioder nu på sistone. Det är verkligen jätteroligt att vi har fått snö över helgen också, här i enköping är det kanske 20 cm nu. Hoppas att det snöar på mer! Dessutom fryser det på nu så jag tror att det stannar (pepparpeppar).

Jag vet precis vad jag ska göra när jag blir ledig. JULBAKA! Släkten kommer över jul och jag ska baka massor att bjuda på. Mogge ska få komma ut så mycket som möjligt på uteritter och massa bus, andra veckan så blir det nog hårdträning. Sen kommer ju hans lilla vintervila i en vecka också.
Vad ska ni göra på lovet? Eller har ni ens något lov? :)


En bild från förra vintern med Mogge.




Outfit


Morgan 191211

Idag så släppte jag & Jenny hästarna i paddocken. Det var cirka 20 cm snö och det tyckte Mogge & Happy om. Dom sprang och busade. Vi var ute ganska länge och dom fick springa tills dom blev trötta. Då travade vi av dom (försökte iallafall). Sen fick Mogge gå in i boxen, jag putsade sadelgjorden & sadeln efter Mogge var klar. Sen åkte jag hem! :)

Jag känner mig lite dålig. Har nog öroninflammation och det känns som att jag ska få feber. Om jag mår dåligt imorgonbitti så stannar jag hemma för jag vill inte riskera att bli sjuk nu till jul. Mamma skulle mocka och fixa då sa hon. Det vore ju bra om Mogge fick röra på sig så jag ska höra ifall nån kan rida.


härlig sommarbild!

Julklappsshopping

Stannade kvar i stan idag och köpte lite julklappar, så nu är det avklarat! Iår skulle jag bara köpa till mamma, min bror och min pappa så det vart ju inte så mycket. Hoppas på att få en stoor julklapp i januari!! Köpte lite saker till mig också, i och för sig bara nagellack men är man nagellacks-fantast så är man!

Mockade bara i stallet, bytte intag med Felicia så jag har intag imorgon istället för på torsdag då vi ska bort! Imorgon blir det ingen ridning heller, synd. Mamma och pappa ska bort så har ingen skjuts hem. Onsdag och torsdag ska jag försöka rida!



Lyssna på den här...


Herkules igår 18/12

Herkules var jätteseg igår, ville bara vända om och gå hem hela tiden. Red bort mot lisselby och tillbaka, tråkigt att han var på sånt humör. :( Skrittade hela vägen bort och travade på en raksträcka hem. Han vart mycket piggare på vägen hem, men så brukar han bli.

Veckans planering

Jag tänker inte lägga upp något schema för den här veckan, för jag vet att jag inte kommer hålla det. Men jag har tre saker som jag vill göra, och det är;
♥ Ett pass på ängen om det går, annars skritta till ängen och tillbaka.
♥ Ett lätt dressyrpass i paddocken. Bara skritt och trav.
♥ "Vanligt ridpass utan några krav"

Jag vet ju inte vilka dagar jag kommer rida på, därför känns det bäst att göra så här! Hur ser veckan ut för er?




Saknar Viggebytiden.♥

/ Alwa

Hissar

Jag vill hissa Samshield hjälmar! Dom är otroligt snygga och ser sköna ut. Väldigt välgjorda och proffesionella, skulle inte säga nej till en samshield hjälm. I en välgjord outfit blir en samshield pricken över iet!


Dagens pass

Idag så red jag ut tillsammans med Jennica på hennes stora häst Alize! Vi skrittade ut rätt så långt, vi var nog ute i trekvart, kanske tillochmed en timme. Mogge var pigg och kändes mjuk. Testade med deltaremmar på kimblewicket och det kändes bra. Ska fortsätta rida på det nu i veckan då jag kan känna efter bättre. Mogge småtravade nästan hela tiden för att hinna ikapp Alize, hon är säkert dubbelt så hög och dubbelt så lång som Mogge, haha!

Mogge skötte sig super iallafall. Alize som inte är så gammal var lite fjantig och hoppade och skyggade lite titt som tätt och Mogge gick brevid hela tiden men brydde sig inte ens. Han är så underbar min fina ponny! :D Har ökat på lite ensilage igen, för nu börjar han bli för smal. La till ett kg till på kvällen, men gav ett halv kilo mer igår och idag. Imorgon får han ett halvkilo och i övermorgon börjar jag med ett helt kg. Nu tänkte jag dra grovfodret en snabbis. Morgon - 2 kg ensilage. Lunch - 2 kg ensilage. E.M - 1 kg ensilage. Kväll - 2 kg ensilage & 1 kg foderhalm.

Sen får han 3 nävar krafft grund också, och 0.5 dl mineraler. Sen får han ju alger men jag har slut, pappa ska hämta ut en ny påse imorgon. Då får han sammanlagt 1 liter alger om dagen, en halv dl på morgon & en halv dl på kvällen.

En gammal bild, alldeles i början av sommarlovet!

Nobody is gonna hit as hard as life


Uteritt

Väntar på att mamma ska komma hem från sitt stall, så ska hon få skjutsa mig till Viggeby! Ska julpynta lite mer, har inte så mycket iår men har heller inga julkänslor. Känns inte som att det är julafton om 6 dagar ens.. Måste för övrigt köpa julklappar också, har inte köpt en endaste än.

Ska iallafall rida ut med Herkules, tror dock det bara blir bort till Lisselby och tillbaka. Vill inte rida i skogarna själv längre, haha. Ska skritta och lite trav, blir dock sadel för annars lär väl jag åka av och det säger min rygg nej tack till..
.

/ Emelie

SNÖÖÖÖÖÖÖÖÖ

Så här såg det ut inatt innan jag somna!! :D

Grym!


Morgans schema V.51

Måndag - Lätt hoppning / markarbete
Tisdag - Longering
Onsdag - Vila
Torsdag - Hoppträning (?)
Fredag - Dressyrpass
Lördag - Uteritt
Söndag - Uteritt

En ganska lätt vecka. Vet dessvärre ej om det blir någon hoppträning, jag hoppas det. Tror att min tränare är i Sälen eller nåt, men jag hoppas att det blir av! Lördag & Söndagar försöker jag att komma ut med honom eftersom att han får gå på banan hela veckorna nu, det är alldeles för mörkt för att jag skulle rida ut själv på veckodagarna. Fast iochförsig så blir det ju lov på onsdag då jag går halvdag och slutar tidigt, kanske hinner ut en kort sväng innan mörkret kommer!

Hästtest!

[x] Du har ridit en häst som är över 160 cm i mankhöjd
[x] Du har ridit en hel svart häst/ponny
[x] Du har ridit en fjording
[x] Du har ridit en shettis
[x] Du har ridit en travare
[x] Du har hoppat högre än 50 cm
[ ] Du rider mest dressyr
[x] Du använder alltid hjälm när du rider
[x] Du kan stallreglerna
[x] Du har en egen häst
[x] Du är i stallet mer än en gång i veckan
[x] Du har en speciell favorithäst/ponny
[x] Du rider mer än en gång i veckan
[x] Du har kompisar i stallet
[x] Du läser hästböcker
[ ] Du skriver häst-sagor i skolan
[x] Du bor nära ett eller flera stall
[ ] Du går på ridskola
[x] Du har ridit ute i skogen på en häst
[x] Du har ridit ute i skogen på en ponny
[x] Du brukar rida i ett ridhus eller paddock
[x] Du har haft sommarhäst
[x] Du har ridit mer än 3 år på ridskola
[x] Du har mer än 2 rosetter
[x] Du tycker om att hoppa
[x] Du tycker om att rida dressyr
[ ] Du och din familj bor på en hästgård
[ ] Du har ridit in en häst/ponny
[x] Du har träffat ett föl som är mindre än tre veckor gammal
[x] Du brukar vara i stallet mer än en timme


Hästen är
( ) Lat
(x) Pigg
( ) Het
( ) Barfota
(x) Skodd
(x) Egen häst
( ) Foderhäst
( ) Medryttarhäst
( ) Sköthäst

Ras:
( ) Halvblod
( ) Fullblod
( ) Kallblod
( ) Varmblod
(x) Ponny

Höjd:
( ) 0-120 cm i mankhöjd
(x) 121-140 cm i mankhöjd
( ) 141 – 150 cm i mankhöjd
( ) 151 – 160 cm i mankhöjd
( ) 161 – 175 cm i mankhöjd
( ) 175 cm +

Kön:
( ) Sto
( ) Hingst
(x) Valack

Inriktning:
(x) Dressyr
(x) Hoppning
( ) Fälttävlan
( ) Western
( ) Akademiskt
( ) Barock
( ) Distans
( ) Trav
( ) Körhäst
( ) Övrigt

Ålder:
( ) 0-2 år
( ) 3-5 år
( ) 6-10 år
(x) 11-15 år
( ) 16-20 år
( ) 21-25 år
( ) 26-30 år
( ) 31 +

Beteende:
(/) Bockar
() Stegrar
(x) Alla fyra ben i marken
( ) Kickar

Foder:
( ) Korn
( ) Kli
(x) Pellets
( ) Betfor
( ) Havre
( ) Blandfoder
( ) Hö
(x) Ensilage
(x) Annat

Fodertillskot:
( ) Vitlökspulver
( ) Vitlöksflingor
( ) Biotin
(x) Mineraler
( ) B-vitaminer
( ) Annat

Hästen är:
( ) Krubbitare
( ) Sparkar i boxväggen
(x) Nafsar
(x) Äter allt som går att äta
( ) Är petig med maten
( ) Äter men rör inte vad som helst
( ) Tänker mest på mat
( ) Smal
( ) Tjock
(x) Normal

Färg:
( ) Skimmel
(x) Brun
( ) Tigrerad
( ) Fux
( ) Skäck
( ) Svart
( ) Isabell
( ) Ljusblack
( ) Mörkblack
( ) Annan

Hästen har:
(x) Ål
( ) Kort hängande man
( ) Lång man
( ) Tunn man
(x) Tjock man
(x) Mörkare på benen
( ) Har strumpor på minst ett ben
( ) Bläs
( ) Lykta
(x) Annat tecken


Trullsan

Hade hand om Trullsan idag också. Mockade och fixade allt till henne, sedan så tog vi en promenad så att hon fick röra på sig. Var ute i en kvart kanske och gick ordentligt. Skötte sedan om hennes sår, tvättade och tog på sårspray, la kompress och lindade med självhäftande och så satte jag boots bak. Masserade in kylgelé på vänstra hasen och jag tyckte inte alls att hon var särskilt svullen eller varm idag så det var jättebra. Sen fick hon sitt stalltäcke på sig och sedan gå in i boxen :) Trullsan är verkligen en superfin häst, hoppas att allt går vägen nu och hon snart kan sättas igång normalt!
Typ sötaste bilden nånsin!

Kamerafråga

Svar: Vad roligt att du gillar bloggen! :D Jag har en Nikon D300s och Alwa har en Nikon D3000! Jag köpte min på Cyberphoto.se, den kostade lite för mycket för plånboken.. ;) Vet itne vart Alwa köpte sitt, hon får skriva det här i inlägget!
Jag köpte min begagnat för 4000 har jag för mig :) /Alwa
Systemkameror Nikon D300s hus

Hallå där

Sitter med min brorsar MacBook Pro eftersom att min dator inte fungerar. Provade en sadel idag på Mogge som jag fick låna utav Gun i stallet. En Prestige golden star, otroligt nog passade den på Morgan. Har säkert provat ett 20-tals sadlar som inte har passat. Den var otroligt skön och jag fick en mjuk och trevlig känsla när jag red. Min sadel är alldeles för stor för Morgan, så det går inte längre. Men nu är jag alltså på jakt efter en Prestige Golden Star, 16 / 16.5 tum och 34 i bomvidd. Kan även ta 36:a om det går att värma om till 34.


Om du har eller vet någon som säljer en Prestige Golden Star 16/16.5 tum och 34 eller 36 i bomvidd (som ska gå att värmas om) - Tveka inte att höra av dig. Skick spelar ingen roll, bara den går att rida i!




Dagens ridpass 17/12

Red en kortis i paddocken idag bara, men han var såå pigg! :D Hade tagit med dressyrsadeln idag så hade den. Var bara ute i en kvart. Gjorde inget speciellt idag, utan vi skulle bara vara ute och röra lite på oss. Fick en obeskrivlig smärta i axeln i slutet, vilket gjorde att jag slutade tidigare.

Vi skrittade och travade bara, böjde lite och gjorde tempoväxlingar. Han var fin, men det hade varit kul om vi hade varit igång så jag kunnat kräva mer utav honom, för det är få gånger han är så här arbetsvillig!
Vi har dessutom fått lyse i paddocken nu, yay!


Att göra idag!

Blev ändrade planer idag, åker till stallet vid tre och då mockar mamma åt Herks medans jag rider! Sen ska jag även julpynta Herkules box, det kommer väl inte bli så juligt men ska ta kort på det iallafall.

Godmorgon

Godmorgon alla!
Vaknade för ungefär en timme sen och hamnade direkt här, ovanligt.. ;) Ska nog åka till stallet vid två idag, tror jag hinner allt då. Rida, mocka och ta in hästarna! Herkules ska få gå ett pass i paddocken, blir mycket paddock när vi rider men det finns inte så många ställen att rida på.

Ska försöka fixa bloggen så gott som möjligt nu, eftersom Alwas dator är trasig.




TRASIG DATOR

Därav inget bloggande från min sida... / Alwa

Så, hade min mobil funkat...

Hade ni fått några bilder på Herkules från idag. Men min fula mobil vägrar sammarbeta och då inga bilder! Får se om jag orkar krångla med den senare, haha.. Åkte till stallet, mockade och tog in Herkules. Mamma tog in dem andra under tiden jag mockade. Imorgon ska jag rida ett pass i paddocken tror jag :)

Köpa häst? Mange bjuder

Gick till skolan idag, så jag är väl frisk nu men kommer inte rida idag, utan bara mocka! Hinner jag så blir det ett pass i paddocken imorgon. Tog bussen hem direkt istället för att hoppa av i stallet, har intag idag så mamma skjutsar mig till stallet när hon kommer hem. Då får hon hjälpa mig med intaget, såklart. ;)

Alla har sin drömhäst

Alla har vi ju en varsin drömhäst, right? Hur ser eran ut? Egenskaper och så vidare? Tell me! Finns din drömhäst redan eller finns den bara i din dröm?

Min drömhäst finns redan. En blandning mellan Herkules och Morgan, vill jag se henne som. Men faktiskt så kommer jag knappt ihåg något av henne. Last Memory pratar jag såklart om! Finaste, finaste Pippi ♥.
Vi hade henne på foder i ett halvår 07-08 och hon var väl inte direkt den ultimata hästen för mig då, hon var pigg, het och stark. Jag var liten och klen. Men nu saknar jag henne så otroligt mycket, jag vet inte vart hon är nu.

En annan drömhäst är Kolan, som stod här hemma i ca 1år men nu är såld. :( Sen har jag alltid velat ha ett brunt fullblod vid namn Balett.



Herkules, varför är han triangelmärkt?

Fick en fråga om varför Herkules är triangelmärkt, så jag tänkte svara på den nu!

Herkules är triangelmärkt på grund utav spatt! Dock tänker jag inte på det speciellt mycket nu för tiden, så kommer ej ihåg vilken hov det var på. Det var på böjprovet eller något som de märktes. Han skulle egentligen blivit såld till en annan som skulle tävlat dressyr på honom, men istället fick vi köpa honom då han triangelmärktes.

Nyårslöften

Ska ni ha något nyårslöfte 2012? :) Jag har ett år haft godislöfte och även om det är bra att ha det tänker jag inte ha det igen, äter inte så mycket godis så.

Däremot funderar jag på att ha något ridlöfte. Att rida minst tre gånger i veckan eller så! Om det blir så, så ska jag verkligen försöka ha stenkoll på det varje månad och om jag har ridit minst tre gånger varje vecka i en månad så ska jag belöna mig själv med något. Allt för att försöka få motivationen tillbaka!



No, I don't wanna let go

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Here, here, here
I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
Near, near, near
I wish you were here.


Tolkningsfilm

Här tolkar jag bakom Akleja och Rebecca! Eller åker pulka, men aja. ;) Vi möter Amelie bakom Felicia och Melissa också.

Vinterns enda måste!

Jag har ett måste jag måste göra i vinter, om vi ens får någon snö vill säga. Det är såklart att tolka! Amelie, jag och Felicia gjorde det första gången med Herkules på juldagen 09 och jag hoppas vi kan göra det i år igen! Förra året tror inte jag att jag var ute något, men däremot var Alwa och Amelie det.

Tolka är verkligen superkul, både med skidor och pulka! Brukar ni tolka?




My universe will never be the same

Det känns lite konstigt att om 17 dagar är Herkules 20år. Att han inte längre är någon tonåring. Jag kommer väl inte köra på så jättehårt med honom nu längre men vi får se vad han håller för, vill han göra mera så gör vi mer men samtidigt om han faktiskt vill ta det lugnare så tar vi det lugnare.

Hur gamla blir era hästar vid årsskiftet?

Trullsan

Idag så tog jag ju hand om Sandras häst Trullsan. Det gick jättebra! Hon har haft ett sår ovanför hoven som inte har velat läka så hon har vilat ganska mycket i ca 1 - 2 veckors tid. Igår så hade Sandra ridit henne själv lite i alla gångarter och så skulle jag rida idag så att hon fick röra på sig. Red i ridhuset, det gick jättebra men det tog ett litet tag att hitta knapparna, hon är inte så lättriden. Jag är ju van vid Mogge och han är lätt att rida. Trullsan var väldigt pigg men skötte sig bra, skrittade i 15 minuter ungefär innan vi började trava. Red sammanlagt lite lätt i 30 min.

Travade ett tag på stora volter i båda varven. Då var hon faktiskt riktigt fin och duktig! Galopperade något varv i båda hållen och sen så travade jag av. Dock så kände jag att hon började halta, innan hade hon ju känns så pigg och fräsch! Det var väldigt synd. Det blev bara värre och värre och när vi kom in till stallet så stödde hon inte på benet utan hoppade fram på 3 ben när vi skulle gå tillbaka till boxen. Fick hjälp utav Anki i stallet, vi kände på benen och hon var varken varm eller svullen och hade inget i hovarna. Hon kändes annorluda på ena låret typ, och det var något med att det höll på att hoppa ur led, snacka om att jag blev jätterädd! Började nästan gråta. Som tur var så släppte det. Anki ringde till veterinären och då skulle vi backa henne och sedan gå framåt några gånger, så vi gjorde det ett tag och sen så gick hon nästan helt normalt. Sandra skulle inte komma fören klockan 8 så jag slängde in lite silage till henne i boxen och fixade med Mogge ett tag. Red honom efter Trullsan, och när jag kom tillbaka så kom Sandra efter ett tag. Då sprang vi med henne och då haltade hon inget först men sen så började det igen. Jätteskumt :/

Sandra skötte om det mera sen, jag tog på kylliniment vid hasen, där hade hon blivit gallig medans jag var ute, för innan syntes det ingenting. Sen lindade hon benen och använde paddar på bakbenen. Hon ska iallafall gå ut i hage imorgon men ta det lugnt i några dagar. Jag hoppas verkligen på det bästa!


Hoppning

Hoppade Mogge idag! Först så fick han sig en liten dusch, han var väldigt lerig, framförallt i svansen. Spolade benen och tvättade svansen med ett vanligt hårbalsam. Blir alltid jättebra och det luktar så himla gott! Sen borstade jag och gick ut. Värmde upp först ett tag och travhoppade ett 30 hinder några gånger åt båda hållen. Galopperade lite efter det och höjde till 60. Hoppade det några gånger och sen byggde jag om det till en oxer och hoppade det några gånger. Tillslut höjde jag till 80 och hoppade det också, det var kul och Mogge var jätteduktig. Det är ju högt för en liten b-ponny på 126 :) Han var jätteduktig idag, stannade inte en enda gång! Han fick mycket beröm efteråt! :)



Tack Felicia :D

Felicia fixar åt Herkules idag, supersnällt! Mamma jobbar sent idag så det blev jättebra att hon kunde mocka åt Herkules today.
Min köttbulle ♥

10 days

10 dagar kvar till jul nu, känns lite konstigt.. Jag har inte köpt en endaste julklapp ännu, så det måste jag väl fixa snart.. :/
Så fort jag blir frisk ska jag försöka komma igång med Herkules igen. Mamma vill ha medryttare till honom igen men jag lovar att det inte finns någon annan än Alwa som jag kan tänka mig att ha till Herkules.

Jag tänker inte lägga upp något schema över ridningen, men det bästa vore ju om vi kom ut så många dagar som möjligt och arbetar! Dock börjar mina magrutor komma nu utav allt hostande.. ;)




I want

Yep. Det här är ridstövlarna jag vill ha at the moment. Egentligen har jag velat ha den gaanska länge, men tröttnar aldrig på dem! ;) Båda finns på Cheval om ni vill köpa. Tretorn Advance och De Niro Ottaviano. Vilka stövlar vill ni helst ha?


Planerar julen

Denna jul så ska Morgan gå i hårdträning för att sedan få 1 veckas vila. I dom 3 veckorna när det är jullov går vi på hårt! Hoppas förstås på att det ska bli mycket snö också så att det blir några ordentliga pass i snö, mycket bra träning för muskler och styrka. Det ser jag fram emot. Hoppning, klättring och mycket mer! Ska bli jättekul. Funderar på att låta honom vila hela  första veckan efter jullovet, när man börjar i skolan. Det förtjänar han! Han har bara utvecklats och utvecklats i 1 års tid. Han är bäst!
Har ni planerat någon vintervila för dig/din häst?






Trulls Easter

Imorgon ska jag rida en kompis häst. Trullsan som hon kallas är ett litet varmblodssto (?) och är himla fin! Vet inte så mycket om henne, har aldrig ridit henne heller så det ska bli spännande. Hon är jättefin! :)



Dubbelvila

Idag fick både Mogge & Bella vila. Jag skulle ha ridit på Mogge men jag rakade ju honom istället. Bella vilade för att jag var trött + hade sjukt ont i magen (ladies know). Mockade + fixade maten till båda hästarna såklart. Haha, jag är verkligen kort. Bella är typ inte ens 160 tror jag, fast jag har ingen aning. Syftar på bilden!



En härlig video

Här är en video ifrån sommaren 2011! Det var verkligen en varm & härlig sommar. Vi hittade på mycket skojj i Viggeby! Vi sov i stallet i tvåveckor haha.


Rakad

Idag så prövade jag och Jenny igen för att se om rakmaskinen funkade, och det gjorde den! Halleluleja moment. Satte igång och rakade. Jenny åkte hem och jag rakade honom själv för första gången. Har aldrig rakat en häst förut, bara sett på 2 gånger. Hur det blev kan vi ju skippa men FY så fin han är i pälsen!! Alldeles silkeslen och jätteglansig. Blev jätteglad, förut har han bara varit grå och tråkig och nu har han verkligen värsta lystern. Jättekul! Sparade ben + huvud, behöver hjälp med det så jag tar det nog i helgen. Gud vad skönt att ha en rakad häst, med nya fina täcken också! Nu SKA han fan inte sätta någon mer päls. Somsagt så är detta tredje gången på 3-4 månader som vi har rakat honom. Mogge är verkligen en underbar ponny, man kan typ sitta under honom och raka. Han är bäst!♥


Se så fin päls han hade under all björnpäls!


Fina prinsen min!♥


Vilka är ni?

Vilka är ni som läser egentligen?
Vore kul att lära känna er lite, så kommentera med lite info om er och eran häst(om ni har någon, annars går favorithästen lika bra!)



Visste ni att...

... i somras hoppade Herkules 80cm när han inte fick hoppa alls?
Amelie och jag släppte våra kusar i paddocken och ett hinder stod uppe så dem skulle hoppa lite smått, men vi höjde upp till 80cm för Rio skulle få hoppa. Herkules är ju hoppkär så han kunde inte motstå det!
... Herkules har en förkärlek till skimlar?
Hans bästavän när Therese ägde honom var en skimmel och Herkules bästavän på Viggeby var i början Dansa(innan hon flyttade), som även hon var skimmel. ;)

Sommaren 2011 ♥

Have to show you this, om ni inte har sett den GÖR DET NU! Så mycket crazy stuff vi hittade på i somras i stallet, hoppas 2012's sommar blir lika bra och att Alwa joinar oss på stall-sleepovers! Här är dessutom en bild från all mat, okej onyttigheter vi hade.. Haha, go sommar och moppe på det!

Stalltäcket

Här är det fina stalltäcket som Mogge fick. Det är verkligen jättefint! Ska försöka fixa maggjordar då det tyvärr var det enda som fattades.. Visst är det fint? :D

Anonym just asked..

Vad är de för sorts hjälm?:)
Svar: Charles Owen Ayr8! :) Frågar ni mig, så är det världens finaste hjälm, hihi.

Skadat knä

Ibland när jag går och vrider benet samtidigt och anstränger mig, springer och framförallt när jag vrider benet snabbt så hoppar det ur led och tillbaka för en sekund. Det gör så grönjävligt ont och nu måste jag använda knäskydd. Det gör jätteont efter ridning speciellt i båda knäna. Mest i vänstra och om det inte går över så får jag gå till läkarn.. :/ Det gör tillexempel riktigt ont efter hoppträningar!




Longering & bus

Longerade Mogge i paddocken idag. Det var inget bra underlag, fryst nån cm under och gropigt. Men ridhuset är tyvärr bokat på måndagar. Efter att jag hade longerat en stund så släppte jag honom så att han fick springa lite. Det tyckte han var skoj :)

Jag har varit lite orolig över att Mogge var påväg att få kolik. Både igår & idag så var det knappt någon bajshög alls i boxen och Mogge brukar bajsa rätt så mycket. Men direkt efter passet så bajsade han i boxen, och då blev jag verkligen lättad! Han såg hängig ut innan passet också när han stod vid uppställningsplatsen, men när vi kom ut och han började jobba såg han verkligen pigg & allert ut så jag behöver nog inte oroa mig. Men somsagt, dagens stjärna går till Mogges bajshög efter passet! Ska iallafall fortsätta hålla koll i några dagar.


Nya täcken

Idag fick Morgan 3 st nya täcken! Dom var jättefina :) 2 stycken från Bucas och ett från Horze tror jag. Ena Bucas var ett tunnare vintertäcke som han ska ha nu. Har ett tjockare vintertäcke sen tills när det blir kallare!Och den andra var ett tunt ofodrat regntäcke till våren. Täcket från Horze var ett svart jättefint stalltäcke. Mogge var så fin i det så :) Hoppas att han blev glad, det var trots allt vad han ville ha i julklapp!


Älskar verkligen Bucas täcken! Hiss!

All I want for christmas

Såå, det här är det jag vill ha i julklapp. Hästrelaterat är det inte så mycket, hjälmen och schabraket är det jag helst vill ha ny. :) Och ett par ridstövlar, men man kan ju inte få allt haha. Annars så är det Spotify Premium och 1D saker jag helst vill ha. Med saker menar jag kläder, affischer, deras kalender blandannat. ;) Skulle inte tacka nej till den här Milkshake City tröjan heller!

Vad önskar ni er?

Hemma

Är hemma idag, så ska försöka uppdatera er lite under dagen! Tyvärr har inga tidsinställda gjorts, men både jag och Alwa har annat och göra också ;).
Ska gå ner och äta nått nu!

Statistiken

Statistiken är väldigt bra, men var är ni alla läsare? Verkar som att ni är lite rädda för att kommentera :) Desto mer respons vi får i bloggandet, detsto mer motivation får vi till att fortsätta och skriva inlägg som vi verkligen har lagt ned tid på.




Godnatt

Hej!

Nu har jag varit duktig och suttit i säkert över 1 timme och gjort klart en lång engelskainlämning + franskaläxa i förväg så att jag slipper det sen i veckan! Skönt. Måste ju få G i svenska, matte & engelska för att kunna komma in på Sveriges ridgymnasium, så nu är jag mycket mera motiverad till skolan! Jag går ju bara i 8:an än men det är ju nu jag ska ligga i för att ha en chans. Speciellt i matten eftersom att jag ha dyskalkyli (matematiska svårgheter).

Imorgon ska jag försöka hinna longera Mogge i ridhuset innan alla träningar som är på måndagar. Hinner knappast. Paddocken är ju typ arktis nu så det går tyvärr inte.. Vi får se hur det blir!

Vänner föralltid

Och jag som trodde det här var nått sött inlägg till mig :( / emelie

weird

1. Fjärilar smakar med fötterna.
2. En ankas kvackande ekar inte, och ingen vet varför.
3. På tio minuter frigör en orkan mer energi än all världens samlade kärnvapen.
4. 100 personer dör årligen till följd av att ha satt en penna i halsen.
5. Folk i allmänhet är oftast mer rädda för spindlar än för döden.

6. Elefanter är de enda djur som inte kan hoppa.
7. Endast en person av två miljarder kommer att leva till 116 års ålder.
8. Det är möjligt att leda en ko uppför en trappa, men inte nedför.
9. Kvinnor blinkar nästan två gånger så mycket som män.
10. Det är fysiskt omöjligt för dig att slicka din egen armbåge.

11. En snigel kan sova i tre år.
12. Inget ord i det engelska språket rimmar med ”month”.
13. Ögats storlek är detsamma från födsel till död, men näsa och öron slutar aldrig att växa.
14. Den elektriska stolen uppfanns av en tandläkare.
15. Alla isbjörnar är vänsterhänta.

16. En struts öga är större än dess hjärna.
17. Typewriter är det längsta ord som kan skrivas med tangenterna i en rad på tangentbordet.
18. Kackerlackan har en otrolig överlevnadsförmåga. Även om den mister huvudet kan den leva i flera veckor – tills den dör av svält.
19. En krokodil kan inte sticka ut tungan.
20. Cigarettändaren uppfanns före tändstickan.

21. Under ett år sväljer du 14 insekter medan du sover.
22. Hajen är den enda fisken som kan blinka med båda ögonen.
23. Det är omöjligt att nysa med ögonen öppna
24. Högerhänta lever i genomsnitt nio år längre än vänsterhänta.
25. Många hamstrar blinkar med ett öga åt gången.

26. Namnet Wendy dök upp för första gången någonsin i boken Peter Pan.
27. Noshörningens horn består av sammanpressat hår.
28. En människa äter i genomsnitt åtta spindlar i sömnen under sitt liv.
29. Serien Kalle Anka var en gång i tiden förbjuden i Finland på grund av att han inte har några byxor.
30. Varje år dör det fler människor som blir sparkade av åsnor än som omkommer i flygolyckor.

31. Det vanligaste namnet i Sverige är Maria Johansson
32. Det finns fler kycklingar än vad det finns människor på vår planet.
33. Jordnötter är en av beståndsdelarna i dynamit.
34. Vi föds utan knäskålar. De är först utvecklade vid sex års ålder.
35. Greklands nationalsång har 158 verser. Ingen har hittills lärt sig alla verserna utantill.

36. Jättebläckfisken har världens största ögon.
37. En guldfisk kommer bara ihåg de tre senaste sekunderna i sitt liv.
38. Guinness Rekordbok håller rekordet för att vara den mest stulna boken på allmänna bibliotek.
39. Det var en dansk som uppfann inbrottsalarmet, men tvärr blev det stulet innan han hann ta patent på det.
40. I vartenda avsnitt av TV-serien Seinfeld kan man se något med Stålmannen på.

41. Om man kunde köra bil till solen med en konstant fart av 100 km/h skulle det ta 176 år att komma ända fram – utan vilopauser.
42. En sköldpaddas sköld består bland annat av djurets revben, och det betyder att sköldpaddan har revbenen sittande utanpå kroppen.
43. Piloter, som i nödsituationer skjuter ut sig med katapultstol, får varaktiga men av detta. De blir 3 cm kortare varje gång de gör det. I regel får de därför bara göra det två gånger.
44. En genomsnittlig chokladkaka har åtta insektsben i sig.

45. Fallande kokosnötter dödar fler människor än hajar gör.

46. Den bok som utgivits i flest upplagor, förutom Bibeln, är Ikea-katalogen.
47. Internet består till 61% av porr.
48. Eskimåer använder sina kylskåp för att maten inte ska förfrysa.
49. Charlie Chaplin vann en gång 3:dje pris i en Charlie Chaplin-lookalike tävling.
50. Det vanligaste ordet världen över är okej. Det näst vanligaste ordet är Coca Cola.


Julklappar

Nu är det inte många julklappar kvar som ska inhandlas! Har köpt till pappa, min bror & till Morgan. Nu fattas bara mamma och om det blir pengar över så köper jag något mer till Mogge. I hans söta julsrumpa som hänger på boxen ligger det två paket! 1 är lite öppnat, lite hästgodis. I veckan så hoppas jag på att en till julklapp ska komma. Jag och Jenny beställde en varsin åt våra hästar. Mogge älskar den! Han ville verkligen ha en egen så han ska få en i julklapp :)

Jag har sagt att jag inte behöver få något i julklapp. Vad önskar ni er i julklapp? :D


Uteritt

Idag så red jag och Anna-Carin ut (Bellas ägare). Vi skrittade runt Nynäs, tog väl kanske 30 minuter. Innan det så var jag ute innan henne och red runt lite runt gården. Red ut i en stor sommarhage där jag travade litegranna. Sen när jag gick tillbaka till stallet för att titta att hon var klar så var hon redan ute så då red vi iväg. Hade inga krav, det var skönt att bara skritta ut i det härliga vädret! Det var kallt men lite sol bland molnen. Härligt!

Älskar dig plutts!♥
Supergammal bild på Mogge från när jag inte ägde honom, utan var medryttare.

Carrageen

Har nu beställt ytterligare ett carrageen-paket. Denna gången i hästförpackning, haha! 1 kg alger kommer alltså till mig om förhoppningsvis några dagar. Mitt lilla paket börjar ta slut nu men Mogge verkar tycka att det är gott iallafall. Han hade ätit allt idag och det låg inga rester i krubban. Han får ju morgon och kväll. Toppen, hoppas att det kommer snart!!

"I'm not lazy, I'm on energy saving mode."

Helloj, har städat lite på rummet nu imorse. Vaknade vid sju av att jag hostade så mycket, så satte mig vid datan och kollade på film. Idag har jag inget planerat, men eftersom jag aldrig blir frisk så kommer jag inte rida. Jag tror vi skulle ta Susannes intag idag också? Så det blir bara mocka + intag. Måste skriva en sak till svenskan också :(

Så nu vet ni varför det kanske blir dålig uppdatering från min sida idag! Ska försöka fixa lite tidsinställda.

antingen eller

Häst - Ponny
Dressyr - Hoppning
Utomhus tävling – Inomhus tävling
Satsa för seger – Fis rida. 
Vitt schabrak - Personlig färg
Ridstövlar – Chaps
Spilta - Box
Spån – Halm 
Räcke – Oxer
Kompisar i hagen – Ensam
Longera - Tömköra
Kimblewick - Pelham
iPhone - HTC
Ridhus - Paddock (Gillar ridhus, men när det går att rida i paddocken så gör jag det!)
Uteritt - Dressyrpass (Hm, svårt att välja. Kan nog faktiskt inte då jag tycker att båda väger lika :)
Halvblod - Varmblod
Facebook - Dayviews
Dressyrmupparna - TeamSL

Nu kommer jag nog inte på några fler. Kommentera gärna dina val eller kom på nya till mig! :)



JLS & 1D mashup

Åh herre min gud. Finns verkligen inte tillräckligt med ord för att beskriva hur bra det här var, det var ett riktigt fangirl moment när det var deras tur!


Foderstat

Tänkte skriva lite kort om Morgans foderstat. Ändrade lite igår :)

Morgon - 2 kg ensilage & hink. I hinken är det 1 dl alger (vattnat) och 1 näve krafft grund.
Lunch - 1 kg ensilage (i hagen, tror dock att dom får 2 kg)
E.M intag - 1 kg ensilage & 1 näve krafft grund.
Kväll - 1 kg ensilage & 1 kg foderhalm & hinken. I hinken är det 1 dl alger (vattnat) 1 näve krafft grund & 0.5 dl mineraler.
Algerna som Morgan får är för att han har lite dåliga luftrör och hostar lite ibland. Algerna är slemlösande :)

Sveriges Ridgymnasium

Har pratat mycket med pappa om detta gymnasium. Han stöttar mig helt på detta och även mamma. Det känns så bra. Jag går ju ändå i 8 ännu, men det är bra att ha ett mål, att komma in på gymnasiet! Jag måste verkligen ta tag i skolan. På riktigt. Detta är det enda jag vill! Dessutom har pappa lovat mig en grym sak om jag kommer in.

Direktlänk till hemsidan - här!



Fix i stallet

Putsa sadel & träns - check
Byta schabrak - check
Tvätta benskydd - check
Städa rykthyllan - check
Sätta ihop alla benskydd - check
Raka Morgan - noo

Allt detta har jag gjort idag! Tyvärr så funkade inte rakapparaten, vi ska försöka fixa det imorgon! Men annars var jag rätt så duktig och städade ordentligt :)

Förrförra gången vi rakade Moggan!

Morgan fre-lö

Fredag - Spontan släppning i paddocken med bästa kompisen Happy. Väldigt kort dock, kanske bara 10 minuter. Men han fick röra på sig lite och Happy på 165+ sprang efter Mogge som ett litet föl. Dom älskar varandra och det är så himla sött!

Lördag - ca 1 timmes uteritt (om inte längre) med Stina på Lucy. Vi red till pilotbacken (enköpings brantaste pulkabacke) och klättrade! Det är verkligen så jääkla brant! Mogge fick faktiskt lov att trava upp för annars hade vi tippat bakåt! Det var grymt läskigt men ack så bra träning. Nerför i skogen sen, där var det inte brant men endå lite. Vi galopperade och travade en del också men mest skritt pga det frusna och halkiga underlaget. Härlig uteritt! Morgan var nöjd efteråt.

Imorgon funderar jag på att kanske skutta lite. Är sugen på det iallafall. Vi får se vad som händer! :)
Happy & Mogge i hagen! Foto - Yesscorner

TILLBAKA

Äntligen funkar internet igen! yeeah :D bered er på bloggstorm!
/ alwa

Januari 2011

Har inte så mycket att gå på, kollar igenom bloggarkivet för januari på Stall Viggeby nu för att faktiskt komma ihåg vad vi gjorde.

Herkules fick en mjuk hårdstart på det nya året skulle jag vilja förklara det som. Vi övade kort galopp och lekte hoppekipage (utan hinder).. Sen blev jag sjuk i två veckor och då var det vila förutom när Alwa red honom. I slutet av månaden red jag ett dressyrpass som faktiskt gick riktigt bra :).

Blev en månad i sjukhet!

KL Schabrak

Mitt första intryck utav det här schabraket var en riktig diss, inte snyggt alls. Kollade på det nyss igen och ja, den lilla bilden visar inte schabraket rätt tycker jag! Klickade upp förstoring på bilden, visst bilden var kanske inte den bästa men åh, så mycket snyggare schabraket blev.

Dock är priset aningen saftigt, 699kr går detta schabrak för hos Cheval Ridsport. Hade det varit billigare hade jag kanske köpt det, vill se det face to schabrak innan jag bestämmer mig. Vad tycker ni?


Aldrig ska jag få bli frisk

Vaknade nyss, och nu känns det som jag är mer förkyld! Ska dessutom bort idag och baka pepparkakshus men det tänker jag inte missa. ;)
Alwa har gett mig ett ridschema som jag ska försöka följa nu. Dock börjar det idag och jag rider ju inte när jag är sjuk så jag får starta på måndag :).

Året som gått?

Skulle det vara intressant om vi skriver om året som gått, vad vi gjort för speciellt med hästarna och speciella saker som har hänt osv? Hojta till om det isåfall, för då fixar jag i ordning inlägg om det!

Hälsningar från Alwen

Alwen har tyvärr inget internet så hon kan icke uppdatera. :(


Så, veckans planer alltså.

Jag och veckans planer går inte ihop någonstans. Red inte någon dag den här veckan, tyvärr. Blev sjuk i måndags, hemma på tisdagen, halvdag i skolan på onsdagen och skola igår. Jag tänker låta Herkules vila tills jag blir helt frisk igen, om inte någon annan vill rida honom. Låter dock inte vem som helst rida honom!

Brukar ni planera vad ni ska göra med era hästar under veckorna, och brukar ni hålla det?



Tröött!

Jag är jättetrött, vill sova men näe. Det får jag göra senare ;). Har dessutom jättetråkigt, vill äta men det är lite tidigt fortfarande..

Mockade jättenoggrant åt Herkules idag, stor skillnad på hur jag brukar göra. La biotinet och mineralerna i krubban tillsammans med de fint uppskurna morotsbitarna. Hoppas han gillar det hihi. Fotade lite bilder i stallet med min söta mobil, vill ni se bilderna? Det är bara 'så här ser det ut' bilder.




This or that - vad väljer ni?

Uteritt eller Inomhusträning?
Hopp eller dressyr träning?
Aachen eller Remont?
Benskydd eller Lindor?
Fälttävlan eller Distans?
Trav eller Galopp?
Ramla av eller gå omkull?
Häst eller ponny?
Barbacka eller sadel?

Önska bilden #3

Amanda - http://teamponnyn.blogg.se/
En rolig failbild & första bilden på mig och Herkules


Failbilden är inte så kul egentligen, men hur ser Herkules ut?! Det är det jag skrattar åt haha!

Hiss eller Diss?

Vad tycker ni om detta schabraket? Jag tyckte att det var snyggt och bra tänkt, men det ser väldigt slarvigt och ganska dåligt gjort ut på produktbilden. I verkligheten är det säkert finare! Dissar verkligen priset, nästan 900 kr! Alldeles för dyrt för ett sådant schabrak tycker jag, det ser för simpelt ut. Finns här för 879 ;- (Jag skulle inte betala så mycket för ett schabrak)


En lista

Hur började det:
1. På vilken klubb började du rida?: Enköpings ridklubb
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: Pippi & Nikkis ♥ mina finaste.
3. Vilken häst har lärt dig mest?: Herkules I think, för vi har haft mer chanser till att träna för tränare!
4. När började du tävla högre än klubbtävlingar?: Jag har aldrig tävlat :)
5. Vilken häst har du mest placeringar med?: -

Dressyr:

1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?: Hm, svår fråga. Vet faktiskt inte riktigt, kanske Pippi faktiskt?
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: -
3. Vad är det svåraste program du ridit?: Jag har ridit ett program, här hemma för två år sen... Minns ej vilket men det var ett enkelt. ;)
4. Vad tävlar du för klasser?: -
5. Vad har du tagit för placeringar i år?: Första plats i halt häst tävlingen kanske.

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: Herkules, 1meter.
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: Brukar inte hoppa bana, och när jag väl gjorde det var det på Åkerby med någon ridskolehäst så minns ej höjder.
3. Vad tävlar du för klasser?: -
4. Vad har du tagit för placeringar i år?: Samma här, första plats i halt häst tävlingen, kanske.
5. Klubb föredra du att tävla hos?: -

Häst:
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?: Pippi!
2. Vem är den starkaste hästen du ridit?: Sally
3. Vem är den minsta hästen du ridit?: Polly
4. Vem är den största hästen du ridit?: Landora, I think-
5. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Red mitt första dressyrprogram på Herkules
6. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: -
7. Vem är den häst du tog din första placering med?: -
8. Vem är den häst du tog din senaste placering med?: -
9. Vilka hästar har du tävlat i lag med?: -

Antingen eller:

Häst - Ponny
Dressyr - Hoppning
Utomhus tävling
– Inomhus tävling
Satsa för seger – Fis rida. Tävlar ju inte, satsar inte på att bli bäst men bättre vill jag ju bli. :)
Vitt schabrak - Personlig färg
Ridstövlar – Chaps
Spilta - Box
Spån – Halm Egentligen torvmix, men nu var ju alternativet spån.
Räcke – Oxer
Kompisar i hagen – Ensam




Mini frågestund

Är det något ni vill veta om mig? Något ni vill veta om Morgan? Tveka inte att fråga! :D Kom på allt ni har, det kan vara allt mellan himmel och jord och jag lovar att svara ärligt på allt. Avslutas när jag är nöjd med kommentarerna :)

Första gången

Här är första gången jag red Morgan. Den 29 januari firar vi 1-årsdag ♥

Pelham

Jag har fått låna ett Pelhamsbett utav Sandra i stallet som ska testas i helgen! Det är med delta & det är rakt gummi. Tror att det kommer vara någorlunda stort, men jag ska ju bara prova. Om det funkar bra några gånger så ska jag överväga om att köpa mig ett eget! Det går så bra med kimlbewick, men jag vill bara testa något annat, för att se hur det är liksom eller om kimblewick verkligen är det enda alternativet för Mogge. Vi får hoppas på det bästa!

För er som inte vet så har Morgan haft väldiga bettproblem. Han har varit oridbar och lagt tungan över på alla sätt och vis och har inte gått att rida med tungfelsbett för att han har försökt att lägga över ändå. Vi har självklart tagit ut veterinär och ingenting är fel i munnen med Morgan så det är bara en olat, det är därför jag alltid innan har ridit med hackamore. Nu för några veckor sen köpte jag ett tungfelsgummi, och provade på ett vanligt tvådelat gummibett. Det gick inte, tung, hård och oridbar och ville inte ge med sig. Skakar på huvudet och tuggar på bettet tills han började att blöda litegrann. Veterinären tittade ju upp det och sa att lite blod gör ingenting, för att det är han själv som har kört runt med bettet. Men sen så provade jag ett kimblewickbett med tungfelsgummit på, och han vart som en dröm att rida! Eftergiven, lyhörd, mjuk, lätt i handen, jobbar bättre med ryggen, trampar fint, jag har all kontroll och kan reglera allt, han är helt enkelt underbar på bettet och har aldrig blödit med det, så han trivs verkligen med det och kör inte runt med det. Det är så underbart att jag äntligen har hittat rätt bett till honom!





Dagens hoppträning

Wow vilken bra träning! Var inte alls sugen på att hoppa men gjorde det iallafall. Mogge var toppen hela tiden, några stopp men annars ett sånt jäkla bra flyt och han sög verkligen tag i hindrena. Vi värmde upp på lite studs och galopp övningar, man kom i galopp och red snett igenom över en bom och efter den gjorde man halt (det låg en till bom framför) och sen galopp från halt. Det gick riktigt bra tillslut. Sen hoppade vi lite på volt och sånt som uppvärming. Sen hoppade vi omhoppningssvängar och en bana. Hoppade banan utan problem! Jätte bra flyt och allt kändes toppen. Sen tävlade jag och Stina med varandra och Maria (tränaren) tog tid. Vi körde en omhoppningsbana och Stina fick 23.6 och jag fick 23.8, så det var inte så långt ifrån direkt, två millesekunder haha. Men det gick jättebra.

Morgan tyckte att allt var så roligt! När Mogge blir glad så brukar han ruska lite på huvudet och dra på, och det gjorde han och han var superduktig och tyckte att allt var kul. Så jag är toppenglad! Mogge fick så mycket beröm idag :)

Tyvärr var ingen där och fotade/filmade :(




Tänker knåpa ihop en outfit

Någon speciell matchning ni vill se? Skynda skriv ;)



Recenserade! (eller hur skriver man?)

Ponnystyle har blivit bedömda utav Jessica på Yezz corner! Klicka på bilden och läs vad hon skriver, håller ni med? Ni får jättegärna också skriva sånna här inlägg, berätta om saker som vi kan göra ännu bättre! Det är bara kul att få veta vad ni tycker om bloggen :).

Önska bilden #2

Emma - emmaandersen.devote.se
Favorit ridoutfit

Brun & Beige


Morgan med olika manar


Mountain Horse

I butiken i stallet så har dom en sån här underbar Mountain Horse tröja! Den är mjuk och underbart gosig. Skulle lätt vilja ha en, dessutom är den ju väldigt snygg också. Finns att köpa här för 599 ;-

Dock är jag ju inte i behov utav någon ny tröja, synd för att annars hade jag köpt denna underbara tröja!

Lincubs

Något jag har länge velat ha till Morgan är lincubs! Vet flera i stallet också som har hästar med problem i magen. Lösa och diarré. Tror verkligen att detta vore något. Har letat efter det men har nu hört att man kan köpa det på Svenska Foder. Men vart ligger det? Inte i enköping iallafall :( Man måste ju kunna beställa tycker jag.

Linfrön är även bra för fånghästar, och i somras var ju Morgan nära på att få lite fång. Så jag är extremt rädd nu, vill verkligen få tag på lincubs. Morgan har iallafall inte varit lös i magen på någon vecka! Jätteglad för det, hans svans var oftast helt äcklig och jag fick tvätta den varje dag. Idag är det helt lugnt i hans mage, så jag verkar ha hittat rätta foderstaten som funkar bra. :)

Om du vet vart man kan köpa eller beställa Lincubs, tveka inte att kommentera VART! tack :)




Fråga

Vill ni att vi fortsätter med bloggen?

// ponnystyle


Dålig bloggare!

Ni får ursäkta mig att jag varit en dålig bloggare den senaste veckan! Jag vart sjuk i måndagskväll, var hemma igår och gick till skolan idag på förmiddagen för en engelska redovisning som jag inte ens gjorde.. -.- Åkte hem efter lunch och har kollat på film sen dess.
Kanske inte ett så jätteintressant inlägg men nu vet ni varför jag inte uppdaterat så bra :).

Vad säger man

Detta ska tydligen bli någon slags kalender. Haha ;) vad tycker jsut du om detta?

För ungefär 1 år sedan

Nu :



Jag älskar dig Morgan♥ You drive me crazy in love.

Gamla hoppbilder

Vissa är printscreenade! Vilken tyckte du var finast?

Granngården

Idag så åkte jag och mamma till stan efter skolan. Köpte ett par vinterskor och sen så åkte vi till Granngården där jag köpte hjälmtvätt & Stalosan till Morgans box. Ett pulver som man strör ut boxen. Mogge står ju på spån, så man drar undan det översta spånet och strör på med pulvret så att det förbättrar stallmiljön, lukten och den farliga ammoniaken försvinner. Jättebra! Luktade ingenting i boxen efteråt, möjligen lite fräsch doft från pulvret, luktade som biotin typ. Tror att det kostade runt 200 kr kanske, jättebilligt tycker jag för att vara en sån stor hink! Tung var den också, 8 kilo!

Handskar

Något som jag är i stort behov av är ett par nya ridhandskar! Mina nuvarande marinblåa Roeckl är rätt så slitna tyvärr. Jag är sugen på ett par till likadana, kanske i någon annan färg. Annars har Jump Club ett eget märke (Sylve Söderstrands anläggning). Bellas ägare har ett par sådana handskar och jag har ridit med dom, och jag gillar dom med! Vi får se vad jag kommer fram till :)



Har du några bra ridhandskar? Tipsa!



Mer bilder på Bella

Och så Jenny och Happy! (Mogges bästa vän)



Godmorgon u all!

Godmorgon alla bloggläsare!

Jag sitter och väntar på att min tomtegröt ska bli klar i micron, sen ska jag äta frukost framför datorn och blogga samtidigt. Kommer att dyka upp flera tidsinställda under dagen.

Idag ska nog Mogge longeras en kort stund bara. Imorgon är det hoppträning! Har förmodligen en fotograf där, så jag hoppas att det blir några bilder. :) Ha en bra dag!






VS.

Själv vet jag inte. Men jag tror att Mogge skulle vara riktigt läcker i lamicellschabraket! Vad tycker ni?



Morgans önskelista

Här är Morgans önskelista till Julafton!





Hästarna idag

Åkte till stallet med Jenny som hämtade upp mig efter skolan. Mockade & fixade fodret till båda hästarna. Började att rida Bella i ridhuset ca 50 minuter. Är nöjd! Gjorde mest lösgörande och sen gjorde hon nog sitt första galoppombyte, dock bytte hon bara med frambenen, men vi tränar ju bara och hon tänkte rätt så hon fick mycket beröm!

Mogge fick sig ett pass i ridhuset han med. Fick dock ingen bra känsla idag. Det gick helt enkelt inte så jättebra, men jag var trött och lite grinig så det mesta berodde nog på mig. Men han kändes stum och jobbig. Han fick galoppera mycket, han var lite trött efteråt iallafall. Försökte hålla humöret uppe och rida igenom men det gick sådär. Pysslade om lite extra efteråt! Spolade benen, sprayade pälsglans och borstade. Sen fick han lite godis och krafft i boxen som förlåt för att jag var så arg idag. :(

Imorgon ska jag nog longera honom en kortis. Vi får se vad som händer!






Lyckan

Tophorse har fått in ett schabrak som är likt Scapa schabraken. Jag var jättesugen på ett turkost schabrak från Scapa, men den färgen skulle ju inte komma tillbaka till Sverige sen. Det här schabraket var snyggt och går lätt in på min önskelista, haha! Jag hoppas att färgen matchar min turkosa piké jag har :).

Det finns här och kostar 429kr, vilket var helt okej tycker jag! Mamma?! (a)

Önska bilden #1

Alexandra - alexandraneu.blogg.se
Den roligaste bilden jag har på mig och Herkules

Den här var inte så lätt att hitta, Herkules och jag brukar inte fastna på bild när vi ser knasiga ut tyvärr..



Röd, svart & vit

Den här outfiten tycker jag vart snygg! Hade precis gjort klart den här, fast med ett Kingslandschabrak istället när jag insåg att KL schabraket var marinblått.. Är det här något ni skulle kunna ha på er eller är det för rörigt?

Skolan

Sitter i skolan nu, Har bara SO i typ tre dagar. Slutar 3, tar bussen till stallet och fixar båda hästarna :) Medans jag sitter här och har tråkigt så tänkte jag att jag kunde visa några olika filmer! :)


I'll be standing right next to you


Morgondagen

Imorgon ska Morgan & Bella ridas. Hade tänkt att rida båda i ridhuset. Kanske lägger ut några bommar, hade tänkt att rida mycket galopp på Morgan och börja lugnt med Bella och göra mycket lösgörande med henne. En smart grej vore även att öva på halter och igång i trav från halten, mycket sånt. Hon är ju bara 5 år så jag brukar inte ställa allt för mycket krav. Ifall allt känns bra så kanske jag gör lite mer avancerade övningar till en lätt grad.

Är sugen på att fortsätta lära in galoppombyte på Morgan, var inne på det förut och det gick bra över bommar men det var länge sen sist. Kanske övar på det imorgon! :)

Det funkar inte att ladda upp bilder så jag bjuder på en liten video från i somras istället!



Tävling


Pannband

Kom just på att till hackamoret (som jag bara använde förut sen i somras till ungefär några veckor sen) har ett blingpannband, men jag använder det knappt längre eftersom att Morgan äntligen går att rida på bett!! (♥♥:D) Men Tränset som jag använder nu är ett svart remont från Jacson, det är supersnyggt och ganska tjock remont och det är väldigt snyggt! Men grejen är den att jag har inget pannband till det! Vill inte ta det från hacket då jag fortfarande använder det någon gång ibland, och om jag byter så finns det inget läderpassande pannband till det sen.. Så jag är sugen på ett nytt bling-pannband alltså! Många har tröttnat på swaroski, men det tröttnar jag nog aldrig på faktiskt. Är sugen på det tvådelade swaroskipannbandet, tycker att det är annorlunda men helfränt. Kanske köper det som julklapp!

Annars kan jag gott och väl tänka mig ett vanlig swaroski! Svarta stenar är ju otroligt snyggt!
Jag äger inga bilder, säg till om jag ska ta bort!

Morgan 51211

Idag så var ridhuset uppbokat för lektioner så jag red i paddocken. Dock var det fruset så jag skrittade bara. Red kanske i 30 minuter. Skrittade mycket och gjorde lösgörande övningar, volter och flyttningar, öppnor & slutor och halter! Morgan var superfin och det gick jättebra. Red ut på vägen brevid paddocken och där travade jag fram och tillbaka 3 gånger så att han fick sträcka ut benen lite. Ingen lång sträcka alls men ändå :) Morgan var jätteduktig idag och jag känner mig nöjd. Öppnor & Slutor har vi inte jobbat med så mycket alls men ändå gick det över förväntan.

Fina Morgan! Han är en helt annan häst med kimblewick. För er som undrar så är det rak stång med tungfrihet :)

Jaa, lyckan som uppstår...

Lyckan som uppstår när man blir sjuk! :/ Så idag vart det ingen ridning, tyvärr. Får se om det blir ridning imorgon, eller om jag är hemma från skolan.
Mockade åt Herkules och tog in hästarna när mamma kom till stallet.

Topp 5 snyggaste Anna Scarpati

Jag kan inte få nog utav Anna Scarpati schabraken! Dock vill jag inte köpa ett då det är dyrt och efter några tvättar är det helt olikt sig. Tyvärr vill jag inte slösa 750 spänn på något som blir fult sen!

Jag äger inga bilder, säg till om jag ska ta bort!:)

Fråga

Vad ska du göra med din häst idag? Vill jättegärna höra då jag vill ha lite motivation! :)

enligt veckoschemat så ska jag rida bommar/markarbete, men är sugen på ett dressyrpass med inriktning på lösgjordhet och mycket galopp. Tror att det blir så! Pappa kom hem nu så ska höra om jag kan få skjuts till stallet snart. :)


Outfit


Ponnyakuten

Du vet väl om att Ponnyakuten 1 sänds just nu på SVT? Går även att titta på SVT Play här! Jag tittar alltid på det på söndagar innan jag lägger mig på Play! Även fast man har sett det sjuttiotusen gånger så är det alltid lika kul, man får helt enkelt aldrig nog utav hästar. :)


Bloglovin

Gillar du våran blogg? Vill du ha koll när vi uppdaterar och vill du holla koll på alla våra inlgg?
glöm inte att följa oss via bloglovin!

// Ponnystyle

Underbart!

Detta är så himla sött! Man ser verkligen att den tycker att det är roligt. :)

Veckans ridplaner för Herkules

Måndag: Ridning med sadel bort mot Lisselby och tillbaka. Inte tänka på något speciellt utan mest ha kul och komma ut!
Tisdag: Vila
Onsdag: Eventuellt ridning, isåfall nere i samhället beroende på väder. Barbacka och en skrittur.
Torsdag: Vila
Fredag: Rida till ängen och kolla hur det är där, barbacka eller med sadel. Vi får se!
Lördag: Markarbetespass i paddocken. Bara mjuka upp honom lite och få honom aktiv i bakbenen. Jag ska ha sadel på honom!
Söndag: Lugnt skrittpass, vi får se vart det blir.
Kanske longering nån dag också?

MacBook Pro

Hemma från skolan idag. Mådde tyvärr illa, ville verkligen till skolan ;/ bloggar hela dan från Macen!


Något jag tycker om

Är mitt fina schabrak som jag har fått utav Alma! Mogge är superfin i det :) Anledningen till att jag lägger stiglädren över sadeln är för att dom är snurrade så det går inte.

Du är som google, allt jag söker.


Veckoschema

Måndag - Bommar / markarbete
Tisdag - Barbackapass dressyr
Onsdag - Skritta
Torsdag - Hoppträning
Fredag - Vila eller lätt ridning
Lördag - Uteritt
Söndag - Uteritt

Det kommer förmodligen att ändras lite om jag känner mig själv rätt!





Ni är bäst!

Bara andra dagen så har vi redan lyckats hamna på mest kommenterade listan på Blogg.se ! Dessutom på första plats. Blev verkligen jätteglad och förvånad. Superkul ju! Denna vecka kommer att bli grym, i know it! Ni äger, tusen tack! :D

Övningar del 2

Nu är jag inne på andra delen där jag berättar vad jag och Morgan brukar göra för övningar oftast dagligen :) Första delen kan ni läsa här. Det är alla möjliga övningar i olika svårighetsgrader. Jag börjar från enklast till svårast, ett bra exempel är att det enklaste är det första jag börjar med i ridpasset, och det första jag börjar med att skriva om.
Hoppas ni fattar?

Steg 1
Denna övning handlar om lösgjordhet. Även denna övning är ganska lätt, men också viktig för att få en lösgjord och ställbar häst. Jag börjar med att göra övningen i skritt. Jag rider runt fyrkanten och börjar med att ställa hästen inåt. Rider runt hela varvet med hästen ställd inåt, efter ett tag kan man böja med och mer för att känna hur lösgjord och böjbar hästen blir. När jag har skrittat ungefär 1 varv (alla tar olika tid på sig att hitta rätta känslan), men när man känner sig nöjd och har hästen skapligt växelbar i böjningen så byter man varv och gör samma sak.


Steg 2
Nu kan du byta varv, fortsätta runt spåret och ställa hästen utåt istället! Det låter enkelt men det kan vara lite klurigt. Man får inte glömma bort tempot, går det sakta så blir det ofta svårare och hästen har svårt för att gå rakt. Men alltså, fortsätt med att ställa hästen utåt, även i hörnen när man svänger! Ta tid på dig och hitta knepen som gör att det fungerar.  Byt varv och gör likadant. Kom även ihåg att böja mer och mer desto bättre det går.


Steg 3
Börja trava! Men ha nu hästen helt raktställd, även i hörnen och svängarna. Då får man alltså flytta hästen för skänkeln i hörnen. Men försök att ha hästen så rak i halsen så möjligt i hörnen. Efter ett tag så börja ställa inåt eller utåt. Gör alltså samma sak som i skritt. Öva på att växla ställningen så snabbt du kan, men ta det ändå lugnt och låt hästen ta tid på sig i början så att det lär sig att förstå vad man vill, annars kan allt bli pannkaka om man stressar fram det.


Detta brukar jag göra framförallt på Bella! Då blir hon väldigt fin efter övningen, precis så som jag vill ha henne och inte tung och jobbig i munnen och heller inte stark och stretig. Först måste jag skritta ca 10 minuter för att få henne lösgjord ibland. Men det är verkligen en bra övning och det ger resultat! Men kom ihåg att du även sen kan fortsätta med att göra volter och andra ridvägar medans du förböjer hästen litegrann, då är det extra viktigt att man har hjälperna där för att få hästen dit man vill!



Outfit


Reasons to smile

Efter att ha sett den här videon, tänkte jag att det är faktiskt är bra idé att skriva 10 orsaker som får en att le varje dag. Jag och Alwa kommer skriva det här när vi vill, för alla har anledningar till att le! Det kan vara svårt att komma på 10 saker varenda gång, så ibland blir det mindre också :).

Här kommer mina fem, för idag ;)
- Musik.
- Twitter & Tumblr.
- One Direction
- Familj & Vänner.
- Herkules ♥.

10 saker

Fem saker som har fått mig att le idag.
* Morgan
* Bloggen
* Min hund
* Att hoppa Morgan
* Grym statistik och grymma läsare!

Fem saker som har fått mig att bli arg eller ledsen.
* När jag hämtade Morgan i hagen med foppatofflor = dyblöt och leriga fötter.
* När jag insåg att jag hade beställt alger till människor istället för hästar.
* Den hemska videon som jag la ut nyss.
* Mitt hår. Känner på mig att det blir en hemsk hårvecka.
* Att det inte är någon snö..

När ord inte räcker till.

Fick tårar i ögonen. Ångest över att man inte kan göra något åt det. Älskade hästar, våra vänner. Varför gör man så här?

Ta er tid och kolla


Busfrön

Mogge och hans näst bästa kompis Dino!


Smidig ponny..

Trots boots så har Mogge lyckad klivit sig själv! Vet inte hur han lyckats, såg det efter att jag hade ridit. Jag som är så himla försiktig nu när han har broddar och allt. Hittade dock inget sår så det måste ha varit litet. Spolade av det sen och satte på boots runt om som han nu ska ha i hagen. Blodet hade torkad lite så det är därför det ser konstigt ut!


Dagens pass

Idag så åkte jag ut runt 12 till stallet, mockade & fixade fodret. Gjorde iordning Morgan och skrittade ut med Jennica & Ulrika. Vi red på andra sidan vägen, upp i skogen. En bra bit iallafall, men vi skrittade bara. Haha, fast jag och Morgan fick ju trava ikapp dom stora hästarna på 170 +. Vi var ute i kanske 25-30 minuter. Sen när vi var tillbaka så red vi i paddocken i kanske 20 minuter. När dom var klara tyckte dom att jag skulle hoppa så det gjorde jag.

Dom la ut galoppbommar först, och i mitten en upphöjd. Red över det några gånger och Mogge tyckte att det var jättekul. Sen rullade Ulrika ihop bommarna och byggde upp ett hinder. Hoppade över det flera gånger i båda varven och det gick super, dock en gång så kom jag emot det och räknade galoppsprången innan så att det ska bli enklare att hänga med, men då hoppade han av jättetidigt och väldigt stort så då satt jag på halsen några meter efter hindret! Höll mig kvar dock, snäll ponny som inte drar ner huvudet! Sen så höjde hon lite och så hoppade jag lite till. Det gick jättebra och Mogge stannade inte en enda gång, utan hoppade bara glatt! Superskoj, travade av sen och skrittade av.

Gjorde honom extra fin sen, occh så putsade jag sadelgjorden & stövlarna. Gjorde lite rent också och städade bland mina saker för den kommande veckan.

 


Önska bilden

Kommentera med bilder ni vill se så lägger jag upp de i ett separat inlägg med länk till din blogg om du har!


Ridövning - 5 och halvan

Elin ville att vi skulle skriva om ridövningar vi brukar göra, men just den här gången tänker jag skriva om min favorit hoppövning! Den här hoppövningen känner nog alla till, men det skadar aldrig att det skrivs om den igen. :)

Det första hindret är ett inbjudande litet kryss med travbom framför. Fem och en halv meter efter första hindret ställer man upp en oxer. Rid mot hindret i trav för att avstånden ska stämma. Hästen ska vara rakställd och tempot jämnt. Efter att ha hoppat krysset ska hästen landa i galopp, ta ett galoppsprång och sedan hoppa oxern. Rid rakt fram efter hindret. Ryttaren ska tänka på sin sits och balans och låta hästa jobba själv i den mån det går. Ryttaren ska vara "så tyst om möjlig" på ryggen.
Källa + bildkällaHippson.se



Terrängbilder

Hittade några gamla terrängbilder från tidiga sommaren! Oj vad vi har utvecklats sedan dess. Dock kul att ha gamla bilder kvar :) haha usch vilken hemsk hoppsits jag hade där. Ingen eftergift på tygeln eller nåt..



Beställt

Har precis klickat hem alger till Morgan. Till hans hosta, han hostar ibland och har dåliga luftrör. Vill inte att det blir kroniskt så nu hoppas jag att detta hjälper. Har läst mycket och det ska tydligen vara jättebra! Hoppas att den kommer i veckan. :) Algerna hittade jag här för 115 kr.



Fan också, råkade beställa hem till människor istället så jag vet inte hur doseringen är.. Vet heller inte om det är samma och om det funkar att ge honom.. Mailade hemsidan och frågade iallafall.. Hoppas på svar.

Marin & Silver

Den här outfiten skulle jag lätt kunna ha! Så snygg och stilren. Vill ha den nu haha, dock kommer jag aldrig ha råd med det men man kan ju alltid drömma. :) Hur ser eran drömoutfit ut?

Charles Owen, Catago, Okänt märke, HV Polo, John Whitaker, Equi-Gard

God morgon

Kom hem för en halvtimme sen ifrån stallet. Tog ju ut hästarna och mockade åt Herkules! Jag var jättetrött imorse så jag sa till mamma att jag inte ville ha nån dum häst.. ;) Herkules fick på sig ett fleecefodrat regntäcke nu också, får se om jag åker tillbaka senare och rider. Vad ska ni göra idag?

Idag såg jag även lilla Polly! Hon går ju i stora lösdriftshagen utan vidare tillsyn. Meningen är ju att hon egentligen ska tas bort, men jag vet inte när det ska ske. Hon stod och åt på lite hö som någon slängt in till henne. För hennes eget bästa hoppas jag inte hon behöver vara kvar så länge till :/. Hon är ju så söt också så det är lite svårt att bara låta henne försvinna..


Bastine

Har ju glömt att berätta om "min" andra häst. Bastine är en 5 åring som våran kompis Anna-Carin äger. Bella som hon kallas står också på Nynäs, och jag rider henne i veckorna :) Bella är ett jättesött fuxsto som är väldigt snäll men ganska försiktig och rädd av sig. Väldigt fina gångarter, men fortfarande ung och oerfaren. Men hon är riktigt fin och duktig! Vill ni att jag ska skriva om henne på bloggen också? Ridpass, bilder och så.

Här är när vi tävlar LB:1 för ett litet tag sedan. Ha överséende dock, ung och obalanserad femåring, första gången på en dressyrbana! Hon var så stark och på tårna, innan vi började så skyggade hon och höll på, har det på film! Hon är dessutom lite rädd för människor, ljud och sånt har jag märkt, och det hjälpte inte med att det var en hel publik där, haha. Men hon var duktig för att vara första gången. Men ni ser hur det skiter sig i galoppen, hehe.. Svårt att hålla koll på benen ibland :) Fina Bellan.


Utsläpp imorgon

Imorgon har jag bytt med Amelie så jag tar hennes utsläpp och hon tar mitt nästa vecka. Herkules ska få på sig ett fleecefodrat täcke då, det har ju varit så varmt(för att vara vinter/höst)! Men nu hoppas jag att det går mot kallare grader faktiskt, vill att snön ska komma nu..

Godnatt

Nu säger jag godnatt till bloggen, men vilken toppen dag det har varit för oss! Första dagen och över 170 läsare, det är ju en timme till så vi får se vad det slutar med. Jätteroligt verkligen. Imorgon ska jag rida. Är jättesugen på att hoppa, kanske markarbetar lite! Vi får se vad prinsen på ärten säger ;)
Nejdå, alltid sammarbetsvillig och glad!


film/bilder?

Billigt och enkelt fodertillskott

Att ge äppelcidervinäger till sin häst är ett superbra och enkelt fodertillskott! Det är bra för många saker, tänkte nämna några nu.

Vinägern är bra för hosthästar, fånghästar, exemhästar, hästar med dålig mage men även bra ifall man bara vill ha ett bra vitamin/mineral tillskott till hästen. På sommaren kan man hälla i vinägern i vattnet till hästarna för att undvika alger, man kan tvätta en exemhäst med vinäger (utspädd). Morgan får vinägern i kraftfodret på eftermiddagen. Blöter ner det ordentligt! Han har lite dåliga luftrör och han har haft en fångreaktion. Ingen riktig fång utan mer att det var på gång. Har gett det till honom sen i somras och jag tycker att det är bra! Så ett enkelt och billigt tips till er, äppelcidervinäger! :)


Min grymma tränare


Övningar del 1

Enligt önskemål så sätter jag mig och skriver ner lite olika övningar som jag och Morgan brukar göra ofta. Det varierar vad jag brukar göra, men om jag gör något så är det dessa som jag gör. Vissa dagar kanske jag bara gör nån, andra dagar gör jag alla, ni kanske förstår. Om jag bara ska rida igenom honom och känner att jag vill få lite bättre respons eller lösgjordhet så jobbar jag honom lite olika beroende på vad jag känner behövs. Det jag vill rida igenom och känna att jag får svar på är lösgjordhet, lyhördhet och kontroll. Jag hade tänkt att skriva i olika delar då det blir så mycket annars. Kommer att skriva övningar i många olika svårighetsgrader.

Det enklaste jag brukar börja med är att göra halter från skritt och sedan fram igen, några gånger. När han lyssnar bra så börjar jag trava och göra halter, och sedan fram i trav igen. I början är det skritt några steg och sedan trav, då får jag vara på honom lite och tillslut går det från halt till trav direkt. När han lyssnar så bra så byter jag varv och gör samma övning. Brukar ofta göra sånt här när jag travar fram, för att direkt få en lyhörd och lydig häst som snabbt lyssnar på hjälperna. Det låter som en enkel grej men det kan även vara svårt, alla hästar kan ta olika lång tid på sig att komma igång så man får ha lite tålamod. Ett bra tips i början är att ha ett spö och lägga till det lite lätt ifall hästen är svår att få igång direkt efter halten. Så får jag göra ibland med Morgan, och efter ett tag behövs det inte då det resulterar med att han lyssnar på fjäderlätta skänklar. En toppenbra övning tycker jag. Man bör inte underskatta den då man kan få hästen till otrolig kontroll och få den att lyssna till minsta vink. Sedan resulterar det även till att man har en häst som har lätt för att göra halter på väldigt lätta hjälper också!


En lätt & enkel övning och verkligen jättebra att börja med när man rider fram! Jag brukar trava i ett energiskt tempo i nåt varv innan jag börjar med övningen.



Woah

"I intervjun säger Daniel att hans dotter har börjat rida och att hans tvillingbror Henriks fru rider och att familjerna numera ser mer ridsport på TV. Daniel tycker även att Rolf-Görans EM-guld är en väldigt bra merit." Från Tidningen Ridsport.

Det är ju jättekul att faktiskt en världsstjärna i ishockey väljer att rösta på Roffe! Daniel är ju även han nominerad till Jerringpriset, så det är ju extra kul så. :) Har ni röstat?



Problem

Det måste ha hänt något med bloggen, en bugg troligtvis eller kodfel. Enligt läsare så är allting med stora bokstäver, dock inte för oss så vi ska åtgärda problemet så fort som möjligt!


Tack för att ni läser Ponnystyle. // Emelie & Alwa
FIXAT NU! Hade glömt lägga till en sak i kodmallarna :)

Ingen ridning idag :)

Idag blev det som sagt ingen ridning, åkte till stallet vid elva och mockade samt gjorde mat åt Herkules. Imorgon har jag uttag, så mockar nog direkt på morgonen och åker antagligen tillbaka och rider senare. :) Kommentera här med saker som ni vill läsa om!



Fråga

Jag har haft boots runt om på Mogge nu när han är broddad. Tog dock av dom eftersom att det var så himla lerigt och bootsen blev jätteleriga. Men nu har jag läst om skador som har hänt pga broddar, så nu ska han ha boots runt om och skydd. Jag har 1 par damasker, måste köpa ett par till till bak. Men grejen är den att då måste han ha det i boxen över natten. Men det kan väl inte göra så mycket? Hellre det är massor av onödiga och kanske tillochmed allvarliga senskador? nejtack.


Min fina vän


Schockemöhle

Allrounder Combo Style vintertäcke från Schockemöhle
Nu borde man passa på att köpa detta täcke från Schockemöhle! Ganska mycket nedsatt ju. Tyvärr så är Mogge en minihäst och behöver 115 och det finns tyvärr inte i den storleken. :( Himla snyggt var det ju också! Du hittar det här.

Outfit


5 saker

  • Jag är har celiaki
  • Jag har otroligt kort stubin och blir ofta väldigt arg
  • Jag har läsglasögon
  • Jag älskar parmaskinka! Mamma köper 1 paket varje gång hon handlar och då äter jag upp det direkt. Brukar ta med och äta det i stallet, godaste som finns!
  • Jag använder inte viss utrustning igen om det har gått dåligt när jag använt det. Är otroligt vidskeplig och vågar inte byta saker för ofta om det skulle gå dåligt!

En stormig dag

Idag har det typ blåst storm, så Morgan fick vila idag. Pysslade om honom extra mycket istället. Jenny kom så sent så vi hann aldrig raka Mogge, men det ska ske så snart som möjligt iallafall! Eftersom att jag inte har något att skriva om så hade jag tänkt fråga ifall det finns något som ni vill läsa om? Ni kanske har önskeinlägg, önskebilder eller något i den stilen? Kom med idéer och förslag så har jag något att skriva om! :)

Bjuder på en riktigt gammal hoppbild!

Tredje gången gillt

Idag så ska jag och Jenny raka lilla M igen, det blir tredje gången gillt på kanske 2-3 månader. Han sätter päls som en galning trots att han är täckad dygnet runt. Tight för plånboken då det kostar 150 kr per gång att hyra klippmaskinen i stallet. Mogge är så lätt och duktig att raka, vi kan tillochmed raka öronen och runt ögonen på honom. Snäll ponny eller vad :)

Brukar ni raka era hästar? varför/varför inte?



Täcken

Något som jag är i behov av just nu är nya täcken. Just nu har Mogge ett stalltäcke som är för litet. Och regntäcke är rätt så konstigt och spännena trycker mot bringan på honom. Dessutom är det lite hål här och där. Mest bara för att jag vill ha ett nytt och fräscht också.  Regntäcket kan jag bara tvätta och laga hålen med nylonlagning som funkar sjukt bra. Men stalltäcket är somsagt för litet. Så jag ska leta reda på ett snyggt, välanpassat och skapligt billigt täcke så snart som möjligt.

Här är två snygga täcken från Hööks, dock finns det inte i rätt storlekar för Mogge, och dessutom så vill jag ha ett tjockare stalltäcke än vad detta var.


You know?

Vet ni, jag har kanske inte så mycket att blogga om men varje gång jag går in på bloggen blir jag så peppad på att blogga! Så det känns jättekul :D. Ni får jättegärna kommentera med saker ni vill läsa om!
Nu har vi bara startat bloggen, men jag är jättepeppad!

Mobilblogg

Min laptop funkar inte!! Det är just typiskt.. Den går inte igång, fast jag har den i laddaren. Jag tror att det är laddaren som är trasig. Jag blev så arg så att den fick en smäll i golvet, laddaren alltså. Hehe nu går den väl aldrig igång! ;)

Jaja, får blogga från stationära, bara det att den står i pappas rum. Men vad gör man inte!:)

Ha en bra dag! // alwa


Gårdagens pass!

Igår red jag faktiskt. Herkules har vilat hela veckan, tyvärr pga andra saker. Herkules var precis som jag trodde väldigt pigg och jag valde så klart att rida barbacka hah.. Inte det bästa valet när man har ont i ryggen! Jag skrittade fram honom en bit på kantzonen och tillbaka, innan vi gick till paddocken.

Förvånande nog, var han lika pigg där! Herkules lägger ju annars av i paddocken, så man måste ju vara på honom men nu var det mer tvärtom. Att jag behövde hålla in honom! Det gick helt okej, han hade ett tredelat bett i munnen men han går bäst på tvådelat.
Gjorde bara lite basic, volter och sen ställde jag honom höger och vänster så han ska mjukas upp. Han var väldigt stel.
Tog en galoppfattning i vardera varv, så han skulle få springa av sig lite. Det kändes bra!

Sommar 2010!


Passa på!

Är du sugen på en Charles Owen hjälm?
Just nu är det rea Wellington Classic! Det är förövrigt samma hjälm som Alwa har, förutom att hon har med JW's autograf där bak. ;) Så, ni som är sugna på en ny hjälm kan ju kolla in Cheval Ridsport. Jag ville själv ha den här hjälmen till en början, men Ayr8 är snyggare tycker jag!



Dagens planer

Idag kommer det inte bli någon ridning för min del. Jag ska bort klockan tolv eller något sånt, mamma är i sitt stall och pappa ute i skogen så jag har ingen skjuts. Det är för kallt för moppe nu ;). Men ska försöka åka till stallet efter nån kommer hem eller så får jag fixa stallet i eftermiddag.
Vad ska ni göra idag? :)


Morgondagen

Imorgon ska jag ta sovmorgon och ta det lugnt. Sedan åker jag till stallet för att rida ut tillsammans med Jenny och kanske Sandra skulle hänga på också. Ska mocka & fixa fodret, försöka komma ihåg att putsa utrustningen. Sen ska vi väl bara muppa runt i stallet. Tar nog bilder så ni kan få se hur Nynäs ser ut och hur Mogge bor :)


Outfit


Bas utrustning

Tänkte berätta lite om basutrustningen på Mogge.

Jag rider mest på träns med remontnosgrimma, på den sitter det alltid ett rakt kimblewick med tungfrihet & tungfelsgummi. Det enda bettet som Morgan går att rida på och det går strålande, superbra bett! Annars är det hackamore som jag rider på. Inte så ofta längre nu när det äntligen funkar med bett.

Jag har en Henri De Rivel hoppsadel, den är jättefin och jag tycker om den! Har hoppgjord & John Whitaker fårskinnspadd. Har även en "fjäril" fram i sadeln av gummi, som höjer sadeln fram. Sen har jag nästan alltid benskydd runt om och alltid boots fram, annars kliver han sig. Hissar även mina grymt snygga röd stigbyglar med stötdämpning från Jacson, älskar dom! :) Har givetvis massor av schabrak, grimmor, täcken och mycket mer träns och allt annat. Detta är det jag använder mest.


Min prins, min Herkules

Tänkte även dra lite om min vackraste Herkules.
Herkules vet jag inte så mycket om, jag har kontakt med hans förrförra ägare Therese som har berättat saker om honom och dessutom hälsat på i somras! Troligtvis kommer Herkules från Danmark, men kom till Sverige med några andra hästar på en båt med potatis. Han kunde då ingenting, förutom skritt trav och galopp.

I hela sitt liv har Herkules varit tjock och det var även Therese som döpte Herkules, men visst hade Meatball passat bättre? ;) Han är nu 19år och han har sina dagar. Ibland är han superpigg, ibland vill han inget alls. Det bästa han vet är dock att äta..

Herkules och jag har aldrig tävlat, på grund av triangelmärkningen men vi har hoppat och ridit dressyr en hel del. Vårat höjdrekord ligger på 100cm. För ett år sen sökte vi medryttare till honom och det var så jag fick kontakt med Alwa! Hon var alltså medryttare på Herkules tills hon köpte Mogge.

Morgan

Morgan är en korsningsponny, Russ & Islandshäst. Man märker ingenting av att han har islandshäst i sig förutom att han är stark, tålig och viktbärande! (vinterpälsen också). Morgan är en himla härlig och snäll ponny som verkligen alltid ställer upp och gör sitt bästa. Om man själv gör fel så gör Mogge fel, om man gör rätt så gör Mogge precis det man ber om. En otroligt rolig ponny som man skrattar mycket åt. Många knasiga b-ponny bus och mycket annat. Han är min bästa vän, och jag känner mig alltid trygg med honom. Även fast han var grön när jag köpte honom så har han lärt mig så mycket av honom, och det är ovärdeligt. Morgan är född 1997, alltså 14 år. Morgan kommer ursprungligen från Skåne och var ett misstag. En islandshingst rymde in i en hage och så blev det en liten Morgan! Mogge har haft 4 ägare i hela sitt liv om man räknar med uppfödaren.


Det var lite kort om min prins :)

Mogge som föl.



Presentation Emelie

Hej på er!
Kände att det var dags för en nystart på hästbloggsfronten. Så här står jag och Alwa nu med våran nya blogg! Jag kan ju ta och presentera mig lite snabbt, ifall det kommer nya personer som vill veta mer om oss ;).

Jag heter Emelie, jag är 15år. Kort och gott är jag en svensk Directioner och hästtjej. Jag bor precis som Alwa i Enköping. Tidigare stod vi ju i samma stall med våra buspållar, men tyvärr flyttade Alwis till Nynäs för det är närmare.
Herkules, är min ponny. Han är triangelmärkt, på grund utav spatt. Han är född 1992 och går under mängder med smeknamn. Tyvärr så är Herkules okänd korsning, men troligtvis New Forest.

Vi har hållt ihop i 3år tror jag det är nu. Vi köpte honom triangelmärkt också, iår har vi dock haft väldigt mycket motgång då han vart halt i februari och den hältan har hållt i sig till och från dess. Nu är han dock bättre, så nu håller vi på igen!

Följ oss via bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Presentation Alwa

Hej, det är alltså jag som heter Alwa Johansson. Jag är 14 år, bor i enköping och har en egen ponny som står uppstallad på Enköpings Fältridklubb. Jag har ridit i snart 10 år, och sommaren 2011 fick jag min första egna ponny, Morgan. Morgan är en b-ponny, korsning mellan Russ och Islandshäst, så han är väldigt viktbärande och tålig! Tillsammans har vi startat dressyrtävling två gånger, LC & LB. Vi hopptränar 1 gång i veckan för Maria Bredberg. Jag och Morgan har varit tillsammans i snart 1 år, men vi köpte honom somsagt sommaren 2011.

Morgan är min bästa vän, min älskade ponny och mitt allt.♥ Jag vet inte vad jag skulle vara för människa utan honom, min bästa vän. Morgan är 14 år men var väldigt grön i utbildningen när jag började rida honom och han var nästintill galen och otymplig i hanteringen Han hade dessutom nästan stått i 1 år så han var väldigt överviktig och i ett dåligt skick. Idag kan vi göra nästan allt tillsammans!

Innan vi var uppstallade på EFRK (Nynäs) så stod jag och Morgan vid Viggeby. Där hade jag mina bästa kompisar, Emelie, Amelie och Felicia. Tillsammans hade vi den växande hästbloggen Stallviggeby.blogg.se! Tyvärr så var vi tvungen att lägga ned den lite. Men nu så blev jag och Emelie sugna på att hästblogga igen, tillsammans! Så välkomna till våran blogg, Ponnystyle.blogg.se!

Jag & Morgan