Tredje gången gillt

Idag så ska jag och Jenny raka lilla M igen, det blir tredje gången gillt på kanske 2-3 månader. Han sätter päls som en galning trots att han är täckad dygnet runt. Tight för plånboken då det kostar 150 kr per gång att hyra klippmaskinen i stallet. Mogge är så lätt och duktig att raka, vi kan tillochmed raka öronen och runt ögonen på honom. Snäll ponny eller vad :)

Brukar ni raka era hästar? varför/varför inte?



Kommentarer
Postat av: Maria & Pearl- JumpingForLife **BLOPPIS**

fin blogg! :)



Ska vi följa varandra via bloglovin? :)

2011-12-03 @ 13:19:39
URL: http://jumpingforlife.blogg.se/
Postat av: johannag

brukar raka mitt halvblodssto, dock behövs det bara ca 2 ggr under hela vintern. varför jag gör det är pga att hon blir så svettig när jag rider annars ;)

2011-12-03 @ 13:25:46
URL: http://johannag.blogg.se/
Postat av: Jennie Börs - Newforestponnyer

Vi har våra hästar klippta framför allt för att det är snällast mot hästen. En häst men mycket/tjock päls som tränas under vinterhalvåret behöver det för att kunna prestera fullt ut, pälsen tar en enorm kraft ifrån dem. Dessutom är det inte jätteroligt att ha en dyblöt häst efter ridpasset som måste stå inne och torka ..



Därför har vi valt att ha våra klippta, New Forestar med mycket päls helt enkelt. Dock gick Miro oklippty förra året, vi ville testa och se hur det fungerade (dessutom hade vi ringorm/igen maskin under "klippsäsongen" och jag vill inte klippa en bit in på det nya året i och med att man kan förstöra sommarpälsen), dock var det en plåga för honom då alla svett kliade så mycket på honom. I år går han klippt för första gången i sitt liv och han har mycket mer energi och ork till arbetet, dessutom slipper han den värsta klådan i pälsen av svetten. :)

2011-12-03 @ 23:53:09
URL: http://newforestponnyer.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback