Stallviggeby.blogg.se

Nu vill jag tacka för mig här på Ponnystyle. Vi fyra har bestämt oss för att starta upp våran gamla blogg Stallviggeby igen. Det känns otroligt roligt och alldeles underbart att få börja där igen! Jag känner mig liksom inte hemma på någon annan blogg än på gamla Viggebybloggen, har känts så konstigt utan den, haha!

Så nu stänger vi igen här, och ni hittar oss alltså på Stallviggeby , som startas upp innom kort!!

Big big plans på g..

Håll utkik!

Grattis till vårat favorit b-ponnyekipage ♥

Grattis till er ♥♥


Lite varmare tack

Åååh! Nu är jag verkligen trött på kylan och snön. Vill faktiskt få vår och ha det lagomt varmt och skönt. Största orsaken till att jag tycker som jag gör är för att jag är så trött på täcken! Mogge har nu ett stalltäcke + ett vintertäcke. Funderar skarpt på att ta bort stalltäcket nu. Han är ju rakad men jag tror ärligt talat att det ej behövs längre. Det ligger på ca 3 till 4 minusgrader just nu, och har gjort i flera dagar. I stallet är det faktiskt behaglig och alldeles perfekt temperatur så han klarar sig nog utan det!

Då lär han väl sätta lite päls nu för då har han "bara" vintertäcket utomhus, men då får jag väl raka igen då. Vad bra, haha nu har jag bestämt mig för att täcka av - moot våren! Vill dessutom få inviga mitt Bucas vår/sommartäcke! :D

Upplägg för morgondagen

Imorgon är jag faktiskt sugen på att markarbeta lite på Bellan. Lägger nog ut några bommar och kanske något litet skutt uppe i ridhuset, om det inte är fullt med folk förstås! Har aldrig hoppat eller gjort något liknande med henne, så varför inte testa! Är sugen på att börja rida henne regelbundet igen. Kanske skulle?

Morgan ska nog gå ett dressyrpass, sen ska han få massor av pussar och kramar! ♥ Hoppas att min mamma vill hänga med imorgon iallafall, då kan hon hjälpa mig med mockning, bommar och kanske filma lite när jag rider. Får väl försöka övertala henne! :D


Outfit


Bella 28/1-12

Bella fick också gå ut idag. Vi red samma sväng som jag gjorde lite tidigare på dagen med Mogge. Det gick bra! Första gången jag red ut på henne. Hon är ju unghäst så hon är ju lite smårädd och försiktig av sig men det gick bra och hon var ganska lugn under ritten. Hon blev lite spänd efter att en barnfamilj som åkte spark kom förbi oss på grusvägen. Som tur var så kunde jag gå ner brevid vägen, annars hade hon nog blivit rädd!

Det gick jättebra och hon stod bara och tittade. När dom hade passerat så kunde vi fortsätta igen. På stora gräsbanan så travade jag lite och sen så galopperade vi en stund. Det gick bra och efter ett tag så vände vi tillbaka hem. På vägen så ställde & böjde jag ordentligt i båda hållen. Gick över i trav och fortsatte hålla böjningen och skiftade lite. Hon blir så fin att rida när man gör så, man får mer stöd och hon får en rundare form och blir inte så stretig. Hon var duktig och lugn under ritten så hon fick massor av beröm.
Jag & Bella på hennes första dressyrtävling, LB:1 för ca 4 månader sedan.

Morgan 28/1-12

Idag fick Mogge gå ut! Red med remontnosgrimma & ett oledat gummibett med fasta ringar. Fick en ganska bra känsla på bettet, första gången jag red med det. Ska fortsätta med det ett tag till har jag tänkt, mest som variation.
Jag red ut med allén och mot stora gräsbanan vid vägen. Travade lite på vägen och när jag kom till gräsbanan så red vi runt där ett litet tag. Galopperade lite och sedan gick vi tillbaka hemåt. Travade av ett tag på vägen tillbaka och sen skrittade jag och samlade ihop honom och ställde&böjde lite åt båda hållen innan vi kom hem igen.
När vi kom hem så skötte jag av honom och så fick han gå in i boxen och äta sin mat, för då hade klockan redan blivit dags för intag.

Är ganska nöjd med dagen! Dock är det ju en del krångel med sadel nu. Hoppas att det löser sig iallafall. Just nu rider jag med en sadel som är min mammas kompis.




Superpigg

Min lilla ponny var superpigg idag, kan inte låta bli att undra hur länge han har vilat? Håller inte koll på det, hah. Kanske borde göra det :)..
Skrittade bara idag, först runt paddocken och sedan ner mot kyrkan och en bit ut på åkerskanten. Han fjantade sig lite, ville inte gå fram utan ville hem, jag gav inte upp! Han har superpigg på vägen hem, då småtravade han lite.




God morgon :)

Ja hah, har suttit med det här uppe nu i någon timme men aldrig börjat skriva på ett inlägg, så jag får väl göra det nu helt enkelt!

Idag ska jag iallafall till stallet, mamma sa att Herkules skulle gå idag så han måste väl göra det fast jag är inte säker på om jag orkar det än, men men. Får väl helt enkelt bli sjuk igen, passande till nationella proven startar.. ;) Det blir nog i paddocken, blir det där blir det bara skritt. Vet inte vad det är för underlag i paddocken eftersom jag inte varit i stallet på ett tag, så vi får se helt enkelt. :)
Sen måste jag plugga, eftersom jag var sjuk i veckan så missade jag lite saker i skolan..



Busbella!

Här är några bilder på fina Bella från igår. Har henne hela helgen :)

 


Hästarna idag

Igår
Morgan - Hoppträning. Markarbete och en del svåra övningar & banor. Nyttig träning och det gick bra! Morgan var duktig. Film kommer!

Idag

Bella - Reds 45 minuter i ridhuset. Började med att skritta fram henne i 15-20 minuter. Jobbade mest med skritten och fortsatte med det ett tag. Brukar alltid börja så med henne eftersom att hon blir lätt stissig och vill inte jobba rätt om man verkligen inte lägger tid på framridningen. Ställde och böjde ordentligt och gjorde typ skrittpiruetter i båda varven och böjde ordentligt. Började trava efter ett tag och gjorde det i några minuter. Efter det red vi lite galopp på volten i båda varven, minskade volten och hon fick jobba mycket. Hon är ju inte så stark i galoppen och får oftast korsgalopp eller fel galopp, men inte idag faktiskt, så det kändes super! Hon var dessutom mest bärig i galoppen utav alla gångarter. Red lite längningar och travade runt i serpentiner ett tag. Sen travade jag av, och jobbade henne i en lång och låg form vilket gick OTROLIGT bra då hon verkligen var där jag ville. Hon var så duktig pluttan!


Morgan - Mogge fick ta det lite lugnare idag! Vi gick ut i paddocken med grimma och grimskaft samtidigt som Emma & Henke longerade i paddocken. Efter ett litet tag släppte vi dom så att dom fick springa lite. Mogge hade oturen och fick en spark på rumpan, som tur var så var det på mjukdelarna och han haltade inte eller nåt. Men han fick två stycken små broddsår som stämpel av Henke. Smorde in såren med en ny sårsalva som jag aldrig har testat tidigare, den ska tydligen vara superbra! Sen så tog jag lite liniment där han blev sparkad. Imorgon skrittar vi ut så att han får röra på sig så att han inte blir stel i bakbenet.

Gillas!

Nytt från Hööks - självklart har jag redan ögonen på det turkosa!
Riktigt snyggt faktiskt, får se om det turkosa får följa med hem nån gång när vi åker till Hööks, de vore ju alldeles underbart.. ;) Något ni gillar?

Furminator

I tisdags fick jag hem min furminator!
Skönt att ha egen, måste erkänna att de är sjukt kul att använda en! Herkules har jättemycket stöv på rumpan, har en gång tagit en plastsked och dragit för att få bort en del av stövet.. Well well, vill du ha en egen finns de på tradera.. ;)

Fler som skulle tycka de va intressant?

Om det är fler som vill ha frågestund, eller bara har några frågor.. Ställ dem i det här inlägget så svarar vi på de! :) Glöm inte skriva vem frågan är till, haha.


Sadel lös.

Sadeln passade inte. Så nu är jag tillbaka på ruta noll. Nu är jag helt sadel lös, min gamla är redan påväg att bli skickad, står vid posten nu. I helgen (förhoppningsvis) bär det av till Glada Hästen i Västerås, ska bara se hur det går till. Måste ju fan ha en sadel!

Vet inte om jag kan hoppa imorgon, kanske tar bussen direkt till stallet och longerar innan träningarna. Vi får allt se hur det blir. Känner mig själv inte helt toppen i rygg & knän så man måste lyssna på kroppen ibland. Mogge gick ett lagomt hårt pass idag iallafall så han dör nog inte. Om jag inte hopptränar imorgon så blir det helt enkelt longering.

Äntligen...

Igår var hovslagaren ute hos Herkules och äntligen har goskillen fått skor runt om igen! Nu så, hoppas han inte har ont i hovarna längre så vi kan komma igång igen. De har gått riktigt pissigt för oss nu, den senaste tiden. Hälta hit och dit, när Herkules inte är halt är jag sjukt och så vidare.

Äntligen...

Igår var hovslagaren ute hos Herkules och äntligen har goskillen fått skor runt om igen! Nu så, hoppas han inte har ont i hovarna längre så vi kan komma igång igen. De har gått riktigt pissigt för oss nu, den senaste tiden. Hälta hit och dit, när Herkules inte är halt är jag sjukt och så vidare.

Maaaaaaaaaalin

Schabraket finns på Cheval. :D Kostar 425kr, inte så farligt dyrt om du frågar mig!

Santa Cruz Facundo

Ska förhoppningsvis köpa den här sadeln! Hoppaaaas. Har ridit lite med den nu och det känns bra, och på fredag kommer förmodligen sadelmakare så att vi kan se ifall den verkligen passar. Om den gör det så köper vi den! Håller tummar och tåååår! :D

Skit på skit.

Ni som har följt bloggen ett tag vet ju att jag har problem med mina knän. Det har varit bättre ett tag men nu ikväll har smärtan kommit tillbaka och jag var aningen svullen så mamma ska ringa till läkaren snart. Tror att det rör sig om en meniskskada, fast ändå inte. Nåt liknande iallafall. Smärtan är svårt att förklara, Men det gör inte ondare av att jag trycker och känner på det. Smärtan är ihållande hela tiden och det är en svidande känsla vid knäskålarna. Det gör jätteont så jag gråter av att det gör så ont ibland..

Vet inte vad jag ska göra, jag får rida med långa läder eller barbacka för det blir värre när jag böjer benen.. :(
Gammal bild

ångest.. SNÄLLA HJÄLP MIG

jag börjar få ångest och panik över om jag börjar bli lång på mogge.. jag måste till skolsystern imorgon och se ifall jag har växt. det känns hemskt, vill bara gråta :( blir så ledsen för att på vissa bilder ser jag alldeles lagom ut, ibland ser det ut som att det är långt kvar innan jag blir för lång och ibland ser jag hur lång ut som helst på honom. jag vill inte ha det så. varför är det så olika med varje bild?

kan någon snälla hjälpa mig, vet inte vad jag ska göra. är så ledsen över detta och får ångest varje gång någon ska fota mig och mogge. ibland ser jag kort och lagom ut och ibland lång och för stor ut. jag är så ledsen och tårarna rinner nu. det känns alltid bra att rida och han bär upp ryttare som är typ 20 cm högre än jag, och han har ju islandshäst i sig så han tar 85 kg. jag väger typ 58  (fetto jag vet) och är ca 162 lång sist jag mätte mig. jag vet att jag inte är för stor för att rida honom men känslan kommer ändå när man ser bilderna samt vissa dagar när jag rider och tittar i spegeln ser jag jättelång ut och andra dagar kort.. mår så dåligt så jag orkar inte ens stava eller skriva rätt. snälla hjälp mig, vad ska jag göra, hur ska jag tänka?

Hejdå sadeln!

Efter bara 12 minuter på hastnet så hade jag redan 3 mail om sadeln, och efter 30 minuter var den såld! Vääldigt skönt måste jag säga, att få det gjort så snabbt! Imorgon skickar vi iväg den och nu är jag praktiskt taget sadellös! Får ju låna Sandras fina Santa Cruz sadel, som verkar ligga bra på Mogge.

Santa Cruzen är tillsalu, och på fredag förhoppningsvis så kommer Lena Lilja ut för att prova in den på Mogge. Den ligger ju bra men jag vet inte om den är för lång, vilket den troligtvis kommer att vara.. Mogge har ju sån kort rygg så det finns inte många sadlar som passar honom. Vi får väl se helt enkelt! På hoppträningen lånar jag den iallafall. Tar fårskinnspadd och gelépadd ifall den nu skulle vara för lång! Mäter imorgon med revbenen på honom.

Morgans hagoutfit

I hagen nu i vintertid så bär Mogge ett Bucas Freedom täcke. Det är superfint och jag gillar Bucastäcken skarpt. Han har även ett stalltäcke under dygnet runt eftersom att han är rakad. Han har boots fram eftersom att han annars kliver sig. Förut hade han runtom men dom åkte av hela tiden så han får helt enkelt klara sig utan! Han har en gul reflexgrimma från Hansbo som han har fått utav mamma i julklapp. Bra med reflexgrimma ifall dom skulle råka slita sig från hagen och dra en repa. Händer ju inte så ofta men det kan ju alltid hända!


:(

Sjuk igen, så ni vet varför jag inte uppdaterar så mycket...


:(

Sjuk igen, så ni vet varför jag inte uppdaterar så mycket...


SÄLJES

ANNONS HÄÄÄÄR

Gamla bilder


Snöpass

Idag fick Mogge sträcka ut i stora gräspaddocken vid vägen i sällskap utav Sandra på Trullsan & min mamma som promenerade med. Först skrittade vi nån kilometer från stallet tills vi kom ut till gräspaddocken där vi började trava fram. Efter ett tag galopperade vi lite också. Mogge gick emot lite idag. Vet inte om han kanske har lite träningsvärk och kanske tillochmed är lite trött från gårdagens hoppning. Imorgon är ridhuset bokat hela eftermiddagen så antingen får han vila eller så tar jag och skrittar ut lite i mörkret, det gick ju så bra sist och han är helt lugn bland trafik och cyklister även fast det är mörkt.

Självklart klär jag på oss massor med reflexer så att vi är nog synliga brevid stora vägen! Det vore bra om vi fick komma ut och skritta ett varv runt Nynäs. Hela den rundan tror jag är ca 2 kilometer, lite mindre kanske. Ska dessutom kanske köpa Sandras Santa Cruz sadel, så jag kanske provar att rida i den igen imorgon. Mogges sadel ligger värre än nånsin nu och glappar upp och ned när jag rider lätt så ny sadel står högst upp på listan. Ska ringa till sadelutprovare nu i veckan så att vi kan prova ut och se ifall den passar så snart som möjligt! :)

Saker i stallet

Har du något speciellt som du använder ofta i stallet? Jag har massor utav saker som jag nog inte skulle klara mig utan i stallet. Det kan vara allt från handdukar till decilitermått.
Saker som jag inte skulle kunna vara utan är
  • Pälsglans - Köper alltid från Öob, sjöbogårdens. Används mest till att undvika skav från täcke samt att reda ut trassliga svansar!
  • Handdukar - används flitigt! Till lädervård, ögon och mule.
  • Sax - Jag klipper då jämt i allt. Måste hålla ordning på Morgans stubb så att den är fin och jämn.
  • Håltagare - När man ska justrera stigläder, och läder överlag.
  • Slickburk - Morgans favoritgodis! En burk med slicksten i med smak av garlic. Alltid populärt!
Det var nog allt jag kom på nu. Det är ju en del annat också, men detta är det jag använder mest och nästan dagligen.

Ännu mer snö..

Goosh, de har snöat till och från hela dagen idag! :( Vill verkligen inte ha snö just nu, men iofs vill jag ju tolka. Får se om snön ligger kvar till sportlovet, då hoppas jag att nån annan också vill tolka då!
Är upptagen just nu så får se hur de blir me uppdateringen senare, så ni vet!



Grön & Lila


Idag

Idag blir det nog att rida ut en sväng i snövädret. Det har kommit en del nu så Mogge tycker nog att det är kul att få komma ut och galoppera lite! Igår var dom galna i hagen så jag hoppas att dom är lugnare idag, så att det inte sker några oönskade skador och vice versa.

Kameran är i stallet redan, om jag kommer ihåg blir det kanske nån bild.

Mockat & klart hos Herks

Felicia mockade till Herks idag istället, danke :)!
Så egentligen behöver jag inte åka ut, men om mamma och jag ska kolla hans hov så åker vi ut. På tisdag kommer hovis och ska fixa fötterna så de blir fina.
Får se om jag kan komma igång med ridningen snart igen, det lär bli lite "hoppigt" ändå sen när nationella drar igång..

Kolla vad jag gjorde..

Stolt tjej här..

Angående "bloggpausen"

Jag mådde dåligt i veckan, psykiskt. Det är lite privat men därav så tog jag en liten ledighet från bloggen för att jag hade så mycket annat att tänka på. Nu mår jag bättre så nu börjar jag blogga igen, men det betyder inte att jag kommer göra 5-6 blogginlägg om dagen, utan jag uppdaterar när jag själv vill. Hatar att känna press och krav på att man måste göra något, så det kanske bara blir 1-2 inlägg per dag.

Back on the blog


Extreme Titthinder 0.1

Hoppade idag, såhär gick det!

Och så kom snön...

Nu har snön landat, eller det gjorde den igår men idag tog jag två bilder på det. :( Den är för sen nu, så nu vill jag inte ens ha den längre, längtar till sommaren och värmen! Dock är det ganska fint ute när det är snö.. och så kan man tolka!

Åker bort

Idag ska jag försöka få allt att gå ihop, hah.
Måste till stallet innan vi åker bort, Felicia kunde inte mocka åt Herkules idag. Mamma är just nu i sitt stall, så när hon kommer hem får jag fråga henne om hon vill åka bort och mocka då ;).
Ska försöka fixa ihop några inlägg till er under dan nu! :)

Trying again

Tänkte försöka mig på att blogga iallafall.. ;)
Dock blir det väl inte de bästa inläggen, Herkules rids inte för tillfället och det finns i stort sett inget annat att blogga om, så ja hah.
Mockade i stallet idag, imorgon fixar Felicia åt Herks. Han är mindre varm, på söndag tänkte jag gå ut med honom och se hur han rör sig helt enkelt.

Ultra mega super dålig uppdatering

Har verkligen ingen lust att blogga at the moment, som ni märkt. Tar bloggpaus tills Alwen kommer tillbaka!

bloggpaus


Herkules

Herkules var itne varm idag, så han får vila några dagar till nu! Känns skönt att det går åt rätt håll iallafall :). Jag har som sagt inte så mycket att blogga om just nu, så min bloggning är så sagt väldigt dålig.
Jag mockade bara idag och mamma fixade maten. Herkules fick komma in tidigare också, men som tur var så var han ju inte varm!

Städning


..

Igår så bloggade jag inte så mycket pågrund av privata skäl. Försöker blogga på lite nu men jag är så sjukt trött så att jag somnar nog om jag blundar. Men vart är Emelie.. (?)


Kommer inlägg snart!
Hoppar in i Alwas inlägg, jag är här men har ingen motivation till att blogga. / Emelie

Morgan

Igår - Vila. Uppbokat till ridhuset fram tills 9 på kvällen.. Fixade allt annat samt städade och gjorde iordning massor.

Idag - Ett pass i ridhuset på runt 40 - 50 minuter. Jag var så trött och deprimerad, vet inte varför, men jag red bara runt lite så att han fick röra på sig åtminstone. Gick lite bra ibland men jag med med hackamore och det funkar inte längre tyvärr. Blir sjukt tung, hård och stark. Går inte att få stopp på. Red med det bara för att jag råkade ha sönder tungfelsgummit när jag skulle sätta på det på bettet igen. Det var det sista, kommer 4 stycken till förmodligen i veckan! Han fick rejsa lite åt båda hållen för att jag orkade typ inget. Han tyckte att det var jätteskoj!♥

JAAAAAAAA!!

JAAAA! ROLF GÖRAN BENGTSSON!! Älskade lilla gubbe, du är bäst!!!!!!!! GRÅTER BOKSTAVLIGEN!

/ alwa


:)

Herkules var lite mindre varm på vänster bak idag, men han ska få vila nu ett tag. Ska känna pulsen iallfall. Har inte så mycket att blogga om just nu, sitter och försöker välja vilken linje jag ska välja, lättare sagt än gjort.
Westerlundska gymnasiet

love you like a love song

Världens finaste, jag älskar dig!

beställt

Har precis klickat hem 4 st tungfelsgummin! Oj det blir helt galet många sådana beställningar. Ponnyn tuggar gummi kan jag ju säga, haha! Dom är otroligt bra kan jag säga, inget skulle gå utan dom. Då hade jag bara knatrat runt med hackamore. Är så glad för att jag testade! :')


Länkade?

Är vi länkade någonstans? Har fått högre statistik idag! Kul, vi borde vara länkade? :D


Planer

Imorgon kommer Ann till stallet och ska kolla Herkules. Han är varm vänster bak. Går knappt fram frivilligt :( Stackarn.. Så det blir alltså vila för honom ett tag nu.
Hovis kommer den 24de och då kanske vi slår på bakskor också.

Fixat & Trixat!

Snyggt va? ska sättas på tränset imorgon! Använde vanligt rött nagellack. Det ser betyligt snyggare och äktare ut i verkligheten. Tar kort på det imorgon när jag ska rida :D

Veckoschema M


Dagens pass

Idag så kom Jenny och hämtade mig runt 12, så då åkte vi till stallet. Jag mockade och fixade iordning allting, möblerade om lite inne i boxen bland hönät och slickleksaker. Har lite svårt för att bestämma mig hur det ska vara. Nu blev det helt ok! Kan försöka komma ihåg att ta bild imorgon eller i veckan.

Sen hämtade vi hästarna, gjorde iordning dom och satte på all utrustning. Vi red ut ganska långt, mot stan och sen in i skogen. Vi var nog ute i trekvart iallafall. Hästarna var pigga och glada! Imorgon blir det nog lite dressyr i ridhuset, mer om det senare!! :)
image description
Morgan har alltid hackamore när vi rider ut. Vad har din häst när du rider ut?

Vila för Herkules

Herkules har ju inte gått fram helt frivilligt så mamma pratade om det med Ann idag och hon trodde att Herkules hade blödningar i hoven. Det har ju varit ganska varmt ute och då blev hovarna mjuka och sen vart det kallt och hårt så ja.

Nu blir det vila ett tag :)

Turkos


Mogge & Ella


Outfit


Dressyr

Har kommit in i en riktig dressyrperiod igen, förut red jag nästan bara dressyr, sen började jag hoppa lite och så var jag mest hoppinriktad ett tag men just nu känner jag mest för dressyr! In the end of the day så är det det som jag tycker är roligast. Dressyr dressyr dressyr ♥ Saknar att tävla.



we can build a lego house

I'm out of touch, I'm out of love
I'll pick you up when you're getting down
and out of all these things I've done
I think I love you better now


Need to have

Ni som läste Stall Viggeby, vet hur heartbroken jag vart när det turkosa Scapa't inte kom in i lager igen.
Cheval Ridsport uppdaterade nyss sin facebook sida, med dessa goingar. Det turkosa är kärlek på högnivå! Vill sjukt gärna ha det, ska fundera lite till eftersom det verkar hända så mycket iår(JB konsert(?!), 1D till Sverige blandannat). Dock är det billigare än Scapa's, 475kr får man betala.

14/1

Det blir stallet om två timmar ungefär, då ska mamma åka bort så hon får samtidigt skjutsa mig till stallet. Idag ska jag knipsa upp låset och byta till ett med nyckellås tills jag köper ett nytt.. haha okej mamma köper.
Herkules ska ju också ridas, troligtvis blir det paddocken eller uteritt om sällskap finnes. Rider helst inte ute själv längre, om folk tydligen sett varg och björn här i början på förra året..

Aja, imorgon ska jag rida igen och sen är det måndag igen..

MacBook Pro

Alltså, jag älskar min nya dator! Har aldrig haft Macdator tidigare så den är ganska svår att förstå, men man lär sig väl allt eftersom.. Det blir ju inte så himla mycket bilder nu, eftersom att jag inte har några alls på denna dator knappt. Vet inte om jag ska ladda över några från min gamla dator till den här genom usb, kanske gör det så jag har något att pyssla med, redigera osv.

Har någon av er en Macdator?





Morgan - del # 4

I slutet av Mars  så blev det dags att hoppa igen. Amelie hjälpte till igen med at höja och sänka hindrena. Även detta pass var helt underbart! Mogge hoppade superfint utan att tveka, dock blev det lite galet när han rev för första gången när jag red honom. Det tyckte han tydligen inte om och drog iväg och kastade av mig så jag slog mig i staketet. Mogge sprang ut från paddocken och ut på grusvägen och trampade sönder tyglarna. Hindret han rev var 70 cm, han inte det än. Han hade absolut inga muskler och hade inte hoppat så mycket. Då bestämde jag mig för att bygga upp hans muskler och ta det lugnare fram så vi hoppar stadigt på 60 innan vi höjer. Har du facebook kan du trycka HÄR för att få se en film från det hopp passet + när jag ramlar av. Lägg till mig som vän ifall det inte går att se :)
Tiden gick och vi var i början på April. Mogge hade mer konstigheter för sig än vanligt, blandannat stod han i hagen och sparkade och höll på, skrek och sprang runt. Men tiden gick och vi jobbade på samma sak som innan, grundridning. Det gick bättre och bättre och jag var nästan alltid nöjd och glad efter varje ridpass! Vi hade en underbar April-månad. Förutom att jag blev jättesjuk i ca 2 veckor så Mogge fick vila eftersom att jag var den enda som red honom över huvudtaget då. När jag blev frisk igen och kom tillbaka till stallet så förstod jag då hur mycket jag verkligen älskade Mogge. När jag såg honom så började jag nästan gråta och jag kramade och pussade på honom jättemycket. Här får ni en drös med bilder från vårat mysiga April!
Jag ville prova longera Mogge, men kom tillbaka till stallet i tårar. Det gick inte på något sätt och vis, han var omöjligt. Som tur var fick jag hjälp utav min duktiga kompis och tränare Jennifer, då botade vi problemet snabbt och jag började longera oftare. På bilden nedan är det Jennifer & Mogge strax efter vi löste problemet. I samma veva blev Mogge konstig i munnen. Han tyckte inte om bett och la tungan över på alla möjliga vis. Använde då tungfelsbett men då blev han galen när han inte kunde lägga tungan över och kan försökte så mycket så det slutade alltid med att han började blöda. Gick över och red bara med hackamore.
När vi kommer in på Maj månad så hade Mogge slutat med nästan alla dumheter. Han bets fortfarande men han slutade med att bocka och dra iväg. Han lugnade ned sig och gick verkligen fint! Vi testade allt möjligt och hade roligt med varandra. I det här ögonblicket så älskade jag Mogge mer än allt annat. I mitten på mars så fick jag reda på något chockerande. Mitt hjärta krossades i tusen bitar och tårarna tog aldrig slut. Eftersom att det bara var jag som red och ägarna aldrig hade tid så skulle dom sälja Mogge. Efter allt jobb, efter allt slit. Hur kunde jag släppa taget om min älskade vän. Efter mycket om och men, gråt, tjat och allt annat så gick mina föräldrar med på det, MOGGE SKULLE BLI MIN! Vid det här laget så hade jag ridit och tagit hand om Morgan i ca 5 månader. Han gick toppen med hackamore och han hade blivit riktigt fin!
Här är i början utav Mars, innan jag visste att Mogge skulle säljas.

Vid det här laget så ägde Mogge inte bara hela mitt hjärta, utan hela min själ. Han litade på mig och nu gick han att fånga i hagen tillochmed.

Här är dagen innan / samma dag som jag fick reda på att Mogge skulle säljas. Här började han bli riktigt fin och gick att rida på vanligt bett ett tag!

Ja, vi har köpt en ponny!
Senare samma kväll skrev mamma detta på facebook.



Morgan 130112

Idag fick Mogge sig en genomkörare i ridhuset. Närmare sagt ett underbart dressyrpass på min lilla prins!♥ Han var så himla duktig idag, allt stämde. Sjukt fin, eftergiven och lydig.
  • Skrittade fram, noggrann med att få med bakbenen i första spel.
  • Stretchade halsen i lång och låg form
  • Travade fram med lätt kontakt = han var sjukt fin även fast jag knappt höll i tyglarna.
  • Red på volt över en bom på mittenlinjen
  • Varierade med volter och 8:or över bommen, gjorde halter vid X och C.
  • Kortade upp honom och satt ned i traven
  • Slutor & öppnor längs med spåret.
  • Galopp, ökad galopp och förvänd galopp på volt.
  • Galoppombyten över bommen
Avslutade med galoppombytena, sedan så travade jag av och sedan skrittade jag.
Mogge får nog 5 stjärnor idag! Superduktig var han. Var själv i ridhuset så när jag hoppar av då så brukar jag släppa honom och så går han efter mig medans jag mockar undan och lägger tillbaka tillexempel bommar osv. Han följer efter hela tiden som en liten hund, älsklingen!♥


Sen fick han syn på sig själv i spegeln, då var han riktigt riktigt söt! Så stod han hur länge som helst och glodde.



Imorgon

Imorgon ska jag rida :).
Idag vart det inget, har råkat ändra kodlåset till skåpet så måste knipsa upp det för jag vet inte vad det är bytt till. Hade Corny big i skåpet och jag var hungrig, en hungrig Emelie är aldrig bra. Blir tjurig då så det är inte braa.. Är övertrött nu så ska nog kolla på en film och sen sova :)

Lägre frakt hos Tophorse!

Tophorse.se

Förlåt..

Förlåt för hemsk uppdatering..
Min dator gick ju sönder, men nu har jag fått en ny så att jag kan blogg igen! :D En MacBook Pro! Sjukt nice med appledator. Igår testade jag dom nya benskydden och dom var för stora, dessutom var det minsta storleken så vi måste skicka tillbaka dom. Jag gick typ in i depression och mådde asdåligt igår, haha. Ville ju ha dom så himla mkt, fan också..


Hoppträningen igår gick sådär, det kändes inte så jättebra men M var duktig ibland och ibland så larvade han sig. Han var även sjukt stark och hård i munnen och tar inte bettet längre, han biter tag i det och drar, typiskt.
Mer uppdatering nu! Det blir dock lite svårt eftersom att jag inte har några bilder på denna data, men ska försöka fota / bli fotad i helgen! :)

Återkommer imorgon!

Min bror fyller år idag, vi har haft gäster här så jag kommer återkomma på bloggen imorgon. Dock blir det inga tidsinställda från mig imorgon heller!

Godmorgon

Idag ska jag till stan och shoppa lite innan jag ska till stallet för hoppträning ikv klockan 18. Så ser dagen ut!

Inte hunnit

Har inte hunnit göra blogginlägg tills imorgon, så tyvärr får ni inga från mig då. :)


...........

Viggeby - nej tack.
Usch, hade det funnits stallplats hemma hade jag lätt flyttat hem Herkules. Tänker itne gå in på detaljer, men det är tillräckligt för att jag ska bli irriterad.

Red ut en jättekortis på min fina prins. Han verkar vara inne i en trotsperiod för han vill minsann inte gå fram, eller så har han ont någonstans. Dock inte i ryggen, har kännt och han har inte reagerat. Han har gallig på ena bak också.

Morgan 110112

Idag fick Mogge en välförtjänt vilodag. Han har inte stått en endaste dag på hela love, fullträning! Mockade, fixade maten och sen tog jag av honom yttertäcket och så spolade jag av benen lite snabbt på honom. Men jag var noggran med att spola rent såren ordentligt, och sedan så sprayade jag på lite sårspray och kratsade hovarna, sen fck han gå in i boxen igen.

Imorgon är det första hoppträningen efter uppehållet på ca 3-4 veckor och jag är sååå taggad! Mogge fick vila idag bara för att han också ska vara sådär extra taggad och pigg imorgon! :D Ska försöka be någon att filma men tror inte det... :/


Nytt i hästgarderoben

Fick hem dom idag! Sjukt snygga är dom. Ser ut att kanske vara liite stora för Mogge, men det var den minsta storleken som fanns och om dom är alldeles för stora kan jag köpa fårskinsinlägg!

Fler bilder på Polly 21/5

Skruttan!


Morgan - del # 5

I slutet utav Maj så åkte vi till Morgans dåvarande ägare för att prata igenom och bestämma mer om vi verkligen skulle köpa Mogge. Mamma sa att jag inte kan vara säker till 100% än. Jag var så nervös så att jag kunde spy. Samma dag så red vi lite på ängen. Han kunde fortfarande inte galoppera ordentligt. Han blev bättre med fattningarna men det blev antingen fel galopp eller korsgalopp. Och man kunde inte alls rida honom i form i galoppen.
Dom sista dagarna utav maj så longerade jag lite till. På bilderna sen såg jag att han hade blivit riktigt fin! Smal och började bygga muskler. Han hade fått bra kondition och orkade mycket mera! Om man släppte honom i paddocken så sprang han utav sig själv och man behövde inte släpa honom för att få honom att ens trava några steg. Här började skalet lossna, och precis som jag trodde så fanns det en snygg, fin och speciell ponny under allt fett och päls.
Den första Juni skrev vi på kontraktet. MOGGE VAR MIN PÅ RIKTIGT!!♥
Dagen efter klippte jag av all man! Red även ett super dressyrpass. Dagen efter hoppade vi lite. Det gick sådär bra, nu hade han börjat stanna eller springa på sidan utav hindret.
I början av juni fortsatte vi med att testa nya saker. Vi hade riktigt kul! Nu började han även krångla med munnen igen. La över tungan och det var inget att göra åt. Började att rida med hackamoret igen. Red också en del lektioner i dressyr för duktiga tränare & kompisar, vilket gick jättebra! Mogge bar verkligen upp sig, jobbade ordentligt och hade en bra kondition! Vi hoppade lite igen, 70 cm och denna gången klarade vi det galant utan rivningar. Nu var han lugn och duktig i hoppningen!
Sen blev allt skit med hoppningen igen. Han stannade långt innan och kastade av mig. Gav upp ett tag. Reste bort i nån vecka, tjejerna tog hand om och red Mogge. När jag kom hem igen så fick Morgan ett rött JW schabrak, tyckte att det var jättefint så vi invigde det med ett ridpass samma dag :) Där krånglade han igen med munnen, la över tungan..
Nu är allt skit med hoppningen igen.. Det gick ju så bra i torsdags :'( bryter ihop snart.

Bildminne - Polly

Kom att tänka på en dag i maj, när vi gjorde Polly fin. Jag är inte säker på om det var den här dagen, men iallafall så har hennes svans tidigare varit helt inpackad i bajs.. Det var ju inte så trevligt iallafall.
Men till bildminnet -

Amelie, jag & Felicia hade tvättat Polly och gick ut på en promenad med henne. En bit in på kantzonen där Felicia och Polly sprang och hade kul! Ibland undrar man verkligen och Polly är ett gammalt sto.. På vägen hem fick hon gå löst och det resulterade då i att Polly stack!

Back to school..

När det här inlägget publiceras sitter jag antagligen i ett tråkigt klassrum, lyssnar på en tråkig lärare som pratar om något tråkigt. Den här terminen kommer innehålla massor av saker som blandannat gymnasievalet och nationella prov.. Not good!

Slutar klockan fyra idag och det blir stallet direkt efter. Hoppas på att det finns ström då så jag slipper springa runt med mobilens ficklampa..

Charlies.nu

Titta här vilka fräcka schabrak som Charlies.nu har kommit med! Dock liknar dem Anna Scarpati väldigt mycket, men jag är själv sugen på det röda, mums!




Bloggar som jag läser!

tlop.se
ponnyochryttare.se
hamreryttarna.blogg.se
ztreliin.blogg.se
dressyrmupparna.se
johannagrant.se
nicholaihollesen.blogg.se


Först och främst så är det dessa bloggar som jag läser! :)



Trasig dator

Nu är det så att min dator har sagt ifrån. Den är ju inne på fjärde året nu, min laptop. Hann föra över dom sista bilderna på USB innan det var försent! Nu formateras den om, och om den inte funkar efter det så vet jag inte vad jag gör..

Det är alltså därför jag har varit ganska off på bloggen. Nu har jag fått låna min brorsas MacBook Pro, men jag kan inte blogga så bra ifrån den eftersom att jag inte har några bilder eller redigeringsprogram tyvärr, så outfits och allt kan jag utesluta.. Imorgon ska min dator funka enligt planerna! Men tills dess så vet ni varför uppdateringen suger för tillfället :/
image description

Något för dig Felicia?

Finns här haha

Tror ni inte de var strömavbrott igen?

Jo, givetvis! Så ingen ridning idag heller.. Dålig start på veckan! Hoppas att strömmen blir fixad tills imorgon, så jag kan rida då iallafall..
Tänker inte lägga upp några planer för veckan, men ska jag ska rida minst tre dagar och då har jag tänkt rida onsdag, fredag, lördag och söndag.

Måste hålla kvar i det här, men det är så sjukt jobbigt när det i stort sett varje dag händer 1D relaterat. Vet inte hur lång tid det här inlägget har tagit att skriva för jag måste kolla twitter så fort det kommer en ny uppdatering. ;)



Godmorgon, sista dagen

Godmorgon! Sista dagen på jullovet, känns lika hemskt som vanligt. Idag blir det stallet senare som vanligt, när mamma eller pappa kan skjutsa mig.
Blir ett pass i paddocken idag, idag ska jag känna på gas och broms!

Ska fixa några tidsinställda till er tills imorgon, kommer inte ha tid att uppdatera bloggen så här då ju. Hoppas Alwa fixar några också! Något speciellt ni skulle vilja se/läsa om? :)

Har inte hårddisken i så har inte tillgång till bilder..


Morgan - del # 3

Vid där här laget, i mitten av mars så började min kärlek till Mogge att visa sig. Efter allt hårt slit och gråt så började jag att gilla honom. Han blev tillslut lättare att fånga i hagen och blev ganska mysig att sköta om. Det kändes så underbart när allt gav efter och han började lugna ned sig. Det blev lättare att rida och tillslut så började vi att rida ut mer och mer, och han skötte sig faktiskt kanon ute. Ridpassen på banan var fortfarande grundridning, grundridning och grundridning. Lära honom igen att lyssna på hjälper, ta det lugnt och jobba.

Samma vecka som bilden här ovan togs så var jag jättesugen på att testa löshoppa Mogge! Jag ville se hur han rörde sig, och hoppade utan mig på ryggen eftersom att han vart stört galen då. Jag minns att han inte ville springa och vi fick nästan släpa honom fram till hindret innan han hoppade, tekniken fanns men viljan var som bortblåst. Dagen efter att vi hade löshoppat så red jag lite dressyr i paddocken. Då var han skitjobbig i munnen och lyssnade inte alls. Efter ridpasset så red jag ut en kort sväng runt gården och han sprang ned i ett dike och dummade sig. Då blev jag riktigt arg och besviken på honom.
Men ändå fanns den där, kärleken. Den växte sig starkare och jag visste att en underbar ponny fanns under denna tjocka, långhåriga och bråkiga ponny. Efter att jag red dressyr så red jag barbacka på en gräsplätt för första gången, jag höll på att åka av för att han var så laddad! haha. Jag var ledsen och besviken på mig själv för att jag hade varit så arg på honom en stund innan.
Den 21 Mars så hoppade jag lite igen. Den här gången med Amelie som hinderhöjare. Jag minns att jag var så himla nöjd, han hoppade superfint och jag tror inte att han stannade nån gång faktiskt. Vi hoppade 60 cm och innan dess hade vi bara hoppat kanske 30 cm. Jag var i ett lyckorus och det kändes som att vi hade vunnit ett SM.
Senare samma vecka så hade jag varit på Glada Hästen i spiltan i Västerås med tjejerna, och köpte mina första grejer till Mogge. Minns att jag köpte ett schabrak, bettskivor, martingal och ett nosludd. Provade det direkt på Mogge och DÅ tyckte jag att han såg ut som en proffsig fälttävlansponny, haha! Även samma dag så red jag ytterligare ett fantastiskt ridpass i paddocken. Här är en liten text från min bilddagbok där jag skriver om det passet;
"Mogge var helt underbar på ridpasset och det gick jättebra med martingal, han var lugn och stilla med huvudet och hade en kanon form och tog bettet och var stilla med huvudet, thats the first :D"






Godnatt!

Godnatt allihopa! Sista dagen ledigt imorgon. Mogge ska gå ett dressyrpass i ridhuset med fokus på galoppslutor, galoppsidvärtes, galoppombyten & mellantrav. Hoppas att det går bra! Mogge sköter sig nog prima, han har blivit så duktig i dressyren :) Antar att det blir ca 1 timma. Ska nog rota fram några lindor och linda benen, längesen jag gjorde något sånt, haha! Det ska bli riktigt kul, taggad!


Outfit


Kolsvart

Var kolsvart när i stallet när jag kom dit, så tyvärr vart det ingen ridning. Mockade åt Herkules & Divan med hjälp av blixten på mobilen, så det vart ej noggrant idag.
Smsade stallägaren men han har inte svarat så får väl hoppas att han ser det iaf. Imorgon blir det paddocken istället hoppas jag :).

Morgan 090112

Idag så skrittades Mogge ut barbacka. Ställde inga krav utan det blev en kortare skrittrunda, mysig var den! Alma gick med och hade sina två hundar med sig. Det var riktigt härligt! Innan det så mockade jag och fixade iordning hans mat. Mogge tyckte att det var skönt med ett lugnt kravlöst pass efter att ha markarbetat/hoppat 3 dagar i rad! Imorgon blir det ett dressyrpass i ridhuset, sen funderar jag på om han ska få vila innan hoppträningen på torsdag eller om han ska gå ett litet lätt trimmningspass på onsdag. Får se!

Mogge i somras, faan vad tjock han var!

Payandride.se

Jag vill tipsa om Payandride.se! Sjukt bra för alla som vill åka runt i landet och kanske träningstävla, rida programridningar, clearrounder och mycket mer i sin närhet. Det kan ju vara svårt att hitta sånna tävlingar på egen hand, men med denna sida blir det mycket enklare! Stor hiss! :)

Pay and Rides, ett toppen bra alternativ för dig som vill träna på att tävla! Ett bra första steg dessutom.

Jag & Mogge första gången vi tävlade. LC:1 & LB:1 , och ja, jag har hackamore. Det var ett KM och det var innan jag hade hittat ett bett som Morgan kunde ridas med.


Funderingar

Har funderat lite på vad jag ska göra idag med Herkules, men antagligen blri det ett pass i paddocken. Beroende på underlaget då, men eftersom det är mörkt när jag kommer dit vill jag inte rida ut själv, så paddocken får det nog bli.
Kommer antagligen inte heller bli så "avancerat" utan bara lite lät, känna att gas och broms finns där.

Imorgon hoppas jag mamma tar Herkules som hon lovade så jag kan få sista lovdagen hemma och vänta in musikvideon till One Thing!!

Morgan - del # 2

Tiden gick och efter många helt galna och okontrollerade ridpass så kände jag ändå en viss skillnad. Dock efter en väldigt lång tid. Han blev lite lugnare, och började jobba mera. Dock så bockade han i nästan varje galoppfattning och fick korsgalopp eller fel galopp. Han var fortfarande lite crazy och jag minns första gången vi skulle hoppa. Eller tja, hoppa kanske man inte kan kalla det. Vi travade över bommar och några gånger över ett kryss på knappt 25 centimeter. I trav, om jag skulle ha galopperat skulle han garanterat ha bockat eller skenat iväg. Vi hoppade inte så mycket, eftersom att han fortfarande inte hade lugnat ned sig. Jag vågade inte heller rida ut på honom eftersom att han redan var galen innanför staket så kunde jag ju ana vad som skulle hända utanför.
Allra första gången vi hoppade, Mars 2011.
Jag fortsatte jobba mycket med honom dom tre dagar i veckan han va min. Det allra första steget och målet jag hade var att han skulle vara lugn! Inte galen, rusa iväg eller försöka smita ifrån när man red honom. Jag kände att jag allt kom närmare och närmare målet, Mogge var fortfarande galen men han var det på ett helt annat sätt. Jag hade vunnit över honom, men nu försökte han testa mig istället. Han bets väldigt mycket blandannat. Fysiskt så utvecklades Mogge mycket på en så kort tid. Märkte att han fick bättre kondition och svettades inte lika mycket som innan. Han började även bli lite smalare. Då bestämde jag mig att det var dags för att hoppa lite igen, en helt vanlig lördag i Mars, veckan efter att bildan här ovan togs. Denna gången var han helt okontrollerbar när vi började galoppera. I traven gick det rätt så okej att hoppa på rakt spår, men när jag krävde lite utav honom och gjorde en litet banövning så exploderade han efter hindrena, han höll på att kasta av mig flera gånger efter att han hade hoppat, han bockhoppade över hindret och drog sedan iväg i full rulle och slängde sig.
Såhär kunde det se ut


Efter ridpasset så blev jag lite tveksam igen, men vi red ut tillsammans för första gången, dock bara utanför staketet och på grusvägen brevid, men ändå ett stort steg! Haha, vet inte hur mycket han bockade och hade sig när vi gjorde det!

Idag

Godmorgon! Väntar just nu på att Alma ska komma och hämta mig, så ska vi åka till Mogge först där jag ska mocka och fixa allt, och sedan ska vi skritta ut. Sen åker vi till Åkerby igen och jag antar att Alma ska rida eller nåt, så jag har kameran med! :)

Hinner inte skriva något mer, men vet ni vad som händer!
mkt gammal bild

Snart slut

Jahaja, så var snart det här lovet slut också.. När börjar ni skolan?
Jag börjar på onsdag, så ska försöka vända på dygnet nu, haha. Ställde klockan på 8 idag men eftersom jag inget kunde somna inatt sov jag till 9 i stället.. för den som bryr sig.

Både mamma och pappa jobbar nu tror jag så det får bli stallet i mörker om jag inte vill ta moppen och det är lite för kallt ute nu. Får se vad jag hittar på med Herkules, det var så skönt innan allting fryste  och marken inte var hård och knölig.
Längesen!


Morgan - del # 1

Jag var medryttare på en D-ponny som stod vid ett litet stall nån mil utanför Enköping. Jag hade ridit Herkules i några månader, ett halvår kanske. Herkules stod inne i stallet, precis som dom andra 3 hästarna, medans det gick en tjock och långhårig b-ponny ute i lösdriften tillsammans med den lilla shettisen Polly. Jag var inte så himla intresserad utav b-ponnyn, som mest gick och skrotade i hagen. Han såg inte mycket ut för värden, dessutom hade jag hört att han var bråkig. Tiden gick och när det blev vinter så reste b-ponnyns ägare bort i ca 1 vecka. Hon frågade om vi kunde se efter Morgan, som han hette. Vi fick gärna rida om vi ville så en dag bestämde jag, Felicia och Amelie oss för att testa honom lite i paddocken. När jag och Felicia skulle hämta honom så gick han inte att fånga, men efter ett litet tag så gick det. När vi väl kom ned till paddocken så började jag att rida. Minns inte så mycket utav det, inte mer än att han var bråkig i munnen, försökte smita iväg i traven, drog sig inåt mitten och slängtravade ett halvt varv innan han kom fram i galopp. Efter det åkte jag hem och tänkte inte mer på det.

Nån vecka gick och Morgans ägare hade pratat med Felicia ifall hon hade någon kompis eller liknande som kunde tänkas ta hand om Mogge i veckorna, samt rida. Jag tyckte att det verkade kul att få rida lite extra, men anade inte vad jag hade gett mig in på. Vips så hade jag pratade med Morgans ägare, och vi kom överens att om 3 dagar i veckan så var han min. Första ridpasset, minns det så väl. Det gick fortfarande inte att fånga honom i hagen, så jag fick locka honom med godis och gömma grimman bakom ryggen och sedan skynda mig få på den medans han åt. När vi kom ned till paddocken så började allt det dåliga om igen. Tjaffsig i munnen, drog iväg, slängtravade innan galoppen, korsgalopp, bockade och hade alla möjliga hyss och olater för sig. Men jag kämpade på och tänkte, "Jag ska fan inte låta en envis b-ponny vinna över mig!", så jag red och red, han fick bocka så mycket han ville men han skulle gå framåt! Efter passet, som varade i kanske 20 minuter så var Mogge genomsvettig, inte så konstigt med tanke på islandspälsen och det tjocka hullet han hade. Vi avslutade allting med att gå ut på en grusväg och ta några bilder.


Det allra första ridpasset, när ägarna var bortresta.
Mogge på första ridpasset som min medryttarponny. Jag vet att det ser hemskt ut men han drog iväg men om ni tittar på tygeln så ser ni att den är lös så jag drog honom inte i munnen.

Men i vissa glänsande ögonblick så kände jag att det fanns någonting under skalet på denna galna, ouppfostrade och envisa ponny.


Skön låt


Önskeinlägg

En budgetoutfit från Hööks! Dock blev den inte så bra, har hamnat i en "outfitsvacka" haha! Det blir inte så bra just nu :/


Fotat = bildbomb!

Idag drog jag till min gamla ridskola, Åkerby där min kompis häst Milano står. Har fotat lite bilder på honom idag, blev rätt så nöjd med vissa iallafall, jag är ju trots allt inte så insatt i det här med fotandet längre tyvärr. Ibland är det kul! Tittade lite på tävlingar efteråt med Alma, sen åkte vi hem.

Han är så fin Millanpillan! 5 år, fullblod. Riktigt söt! :)






Sommaren 2011 - Juli

Glöm inte bort alla härliga stallövernattningar heller!

..

Är det intressantast att läsa Alwas inlägg?
Vad isåfall kan jag göra för att mina inlägg ska bli lika intressanta som hennes inlägg?

Narkos

Haha, tycker faktiskt att detta är kul! Det var för några månader sen när jag var på Akkis och gjorde undersökningar i magen. Kan ju bara säga att jag inte minns nåt utav jag har sagt och det är sjukt kul att titta på ibland!

Önskeinlägg

Drar ett repris från stallviggeby. Observera att det här skrev jag för flera månader sen, ska ta fortsättningen något tag när jag vet vad jag ska skriva om!

Det är väldigt många som undrar en massa saker om Morgan. Både på bloggen och på min bilddagbok. Så, nu tänker jag alltså berätta ordentligt om Morgan, eller Mogge som han kallas.

Morgan är 14 år, född 1997. Han är än B-ponny, cirka 126-130 cm. Han är inte slutmätt men det kan knappt finnas en chans att han är C-ponny. Han är en korsning mellan Islandshäst och Russ. Tror att det var så att hans mamma var ett Russ, och hans pappa var Islandshäst. Ingen vet hans stam, Mogge var nämligen inte planerad. En hingst smet in till en stohage och så blev Mogge till. Han är född i Skåne, och hans förr-förra ägare, Lina, har ridit in honom själv.

Hur det blev jag och Mogge..?

Jag var medryttare på Emelies ponny, Herkules ett  tag. Ca 8-9 månader. Mogge har alltid funnits i stallet sen jag började rida Herkules. Mogge gick på lösdrift, så jag träffade inte honom så mycket. Den 29 Januari, så fick jag chansen att prova rida honom när hans ägare var bortrest. Jag red honom en gång, jag var lite rädd eftersom att jag visste att han kan bocka, springa iväg osv.. Hans ägare hade berättat det. Men jag, Amelie och Felicia red i paddocken. Några veckor efter det så hade Madde, Mogges dåvarande ägare pratade med Felicia ifall hon hade någon kompis som skulle kunna rida Mogge lite ibland. Jag fick reda på det och pratade med Mogges dåvarande ägare. Vi kom överens om att jag skulle bli medryttare på honom, 3 dagar i veckan var han min.
Första gången jag red Mogge.
jag och Mogge
I början kunde han nästan ingenting, trots han var 14 men hade stått väldigt länge. Jag började sätta igång honom, märkte efter ett litet tag han han var från vettet. Han sprang iväg, smet, bet mig, bockade i VARJE galoppfattning, bockade annars också, blev rädd för mycket, kunde inte galoppera, fick korsgalopp hela tiden, kunde inte hålla galoppen mer än några meter, drog sig inåt på ridbanan, kunde inte göra halter, gick inte att fånga i hagen. Jag jobbade, slet, och grinade. Efter ett tag började det släppa för oss. Han var lugnare, började lita mer på mig. Han var fortfarande lurig att fånga i hagen, men med en hink havre och en gömd grimma bakom ryggen gick det bra. Han hade fortfarande stora problem med galoppen. Svår att få igång i galoppen, bockade, korsgalopp, saktade av.. Så ett tag så travade och skrittade jag bara. Jobbade upp hans muskler, promenerade osv. Jag började sköta om honom bättre, nogrannare. Jag kände att jag verkligen började gilla honom.
Efter en bock..
<div>Efter han bockade, fifi lyckades tyvärr inte fånga någon på bild ;/</div>
Gamla bilder<br /> <br /> Han håller aldrig på med sådana saker längre :)
Efter ett tag så ville jag börja longera honom som omväxling. Det slutade med att jag kom tillbaka till stallet helt tårögd och arg. Det gick inte att longera honom, han fattade inte. Jag gjorde precis som man ska, kommer snett bakom och får fram och ut dom. Det funkade inte. Jag fick hjälp av min kompis/tränare, Jennifer Eriksson. Hon hjälpte mig med longeringen och så vips var det problemet borta. Jag fortsatte träna och det gick bara bättre och bättre. Jag började rida mer intensivt, kräva med av honom. Jobbade mycket, ja nästan bara på grunderna. Han började bli riktigt fin, och jag såg samt som många andra att han började bli smalare. Började löshoppa lite, hoppade även lite på honom och det blev bara bättre och bättre.
Jennifer och Mogge
Utfyllnad
Mot våren släppte det rejält för oss. Galoppen blev bättre, inte helt bra, det var fortfarande mycket att jobba med, fick lite hjälp av Jennifer en gång och efter det förstod jag vad jag skulle göra/tänka på. Övade mycket på allt, avsaktningar, halvhalter, från trav till halt, från halt till trav. Rida ordentligen på spåret utan att han bara springer in på mitten. Mogge började tycka att det var riktigt roligt. Vid den här tiden så litade han på mig, och var riktigt mysig. Vi hade så kul ihop, och jag svor att det var den enda ponny som jag någonsin har blivit så fast för. Jag älskade honom på riktigt. Vi hoppade mer och mer, vi kom över 65-70 cm tillsammans, det låter inte mycket för er, men för oss var det som att bestiga ett berg.
Allt är löst, bara hoppningen kvar
jävligt grym teknik han hade iallafall :)
Vi fortsatte att öva, och ett dressyrpass, var jag nästan i glädjetårar. Jag glömmer aldrig det passet.
Dagen efter fick jag ett sms från hans dåvarande ägare. Det stod ungefär såhär, "Vi funderar på att sälja Mogge snart", och lite mer som jag inte minns. Jag visste ingenting, jag såg ingenting för att jag grät så mycket. Blir nästan tårögd nu när jag tänker på den dagen.. Jag tänkte på min, MIN lilla ponny som stod i hagen och inte riktigt brydde sig om någonting, han förstår ju inte något sånt. Att han skulle behöva skiljas ifrån sin älskade Polly, shettisen. Och att jag själv, aldrig mer skulle få se min älskade medryttar ponny, som jag hade bara ridit och jobbat så hårt med i 4 månader. Jag var nästan i chocktillstånd. Jag kastade mobilen åt sidan och sprang ut barfota till mamma som var ute på gården. Jag berättade allt. Då kom det vanliga "Blablabla, det är synd Alwa, men du måste första efter alla dessa år efter tjat att vi inte kan ha en häst".. Jag minns ingenting mer om vad dom sa. Jag kanske hade en liten, liten chans att kunna bli fodervärd, det kom som en blixt! Jag berättade och förklarade för mamma och pappa. Dom gick med på det! Nu gällde det bara att få tag i Madde, hans dåvarande ägare och förklara allt och berätta, INNAN det var försent.
DET ridpasset.
&lt;3
När jag sprang in för att smsa Madde så såg jag att jag hade fått ett sms av henne. Jag läste det. Minns inte vad det stod, men ungefär såhär, "Är du intresserad? Ni får honom billigt isåfall" Hon skrev även priset och lite andra saker, jag vill inte skriva det här. Madde ville att vi skulle köpa honom. Jag sprang utan att andas till mamma som fortfarande var utomhus och visade sms:et. Mamma och pappa pratade. Jag bara grät och grät för att jag fortfarande visste att det inte skulle bli något. Aldrig. Redan samma vecka hade jag pratat med pappa på vägen hem från stallet, om att köpa en häst som jag sedan skulle kunna rida genom gymnasiet med. Då hade det blivit som vanligt, NEJ.. Jag sa att jag slutar på ridskolan, och slutar på Herkules, som jag betalade själv för. Efter mycket allvarligt snack med mamma&pappa så blev det sluterligen ett JA.. Jag trodde inte min öron, jag grät ännu mer än tidigare och bara kramade pappa och mamma. Jag var så lycklig. Mamma ringde direkt och pratade med Madde. Dagen efter var jag till stallet. Amelie, Emelie och Felicia var där för dom visste redan. Jag minns den dagen, jag red Mogge på ängen, och var så lycklig. Senare var  vi hemma hos henne och pratade med dom, och tittade på papper osv. Mamma sa bestämt att vi inte kommer att ändra oss, vi skulle ha Mogge.
Vad som än händer så älskar jag dig alltid.
<font size="6"><span style=
Jag fattade inget. Plötsligt åkte jag upp på ridskolan och skrev av mig. Sa till Emelie att jag slutade på Herkules.. Förberedde allt.. Fortsatte att rida som vanligt, vi hade fortfarande inte skrivit på papprena. Mogge veterinärbesiktades, han gick igenom helt felfritt till 100%. Han behövde inte ens få tänderna raspade. Samma kväll så skoddes han. Samma dag så åkte vi hem till Madde och jag skrev mitt namn på pappret. Då blev jag ägare på världens bästa ponny, min egna Morgan.♥
Idag så är han lite av en dröm att rida. Jag har lärt känna honom såpass bra nu. Han litar på mig, vi myser mycket. Han kommer till mig i hagen och vi har det bara härligt ihop. Han gillar att bli riden och gör oftast sitt bästa. Han älskar att hoppa terräng! Men är väldigt duktig i dressyren. Han får nästan aldrig korsgalopp längre, bara igår när vi löshoppade honom så sprang han runt lite och fick korsgalopp 1 gång, men rättade till den och bytte helt själv! Nu hoppar han jättefint, håller galoppen och bär upp sig i den. Fattar rätt galopp osv. Han är lugn och snäll med mig nu, även med mina rädda kompisar. Han är mitt allt, utan honom skulle jag inte vara jag. Jag skulle aldrig kunna välja bort honom, aldrig. Det är oss 2 tills döden. ♥
Du är mitt livs största kärlek<3
I love you ♥ Foto - @Superskarp Nikon D300 S - 70-300 Lina kom igår och hjälpte mig lite, även hon hoppade upp och prövade på Mogge. Det gick jättebra.Morgan & Jag ♥ Foto - @Superskarp Nikon D300 S - 70-300
Tack Morgan, tack för allt som du ger mig. Du behöver bara stå i hagen, i stallgången, eller bara finnas till för att jag ska vara hel till 100 procent. Varje dag när jag är hos dig så känns det som att jag älskar dig mer och mer för varje sekund, även fast det är omöjligt att älska dig mer än vad jag redan gör nu. Jag gör allt för att du ska må bra, för att du ska trivas hos mig. Jag skulle offra mitt liv för dig. Du är min bästa vän. ♥

Elsa & Mogge

Här är min kompis Elsa (mogges första skötare) och min bästa kompis idag! Och ja, han har hoppat två dagar i rad. Han dör inte precis, har heller aldrig gjort det förut så han lider inte direkt! :)

Hemma igen

Nu har jag kommit hem ifrån stallet. Ridpasset vart helt fail, Herkules ville inte gå fram, han ville inte ha benreflexerna på sig så jag gav upp och gick in. :(

Hänger på Alwen...

♥ Tre saker du inte visste om mig:
- Jag och min kompis var nära på att få åka till London för att kolla på One Direction. Jag fick, men har inget pass och min kompis fick till slut inte.
- Jag kan inte dricka läsk, förut var den enda jag kunde dricka Fanta men nu kan jag inte dricka det heller. Dock går cider bra :p
- Jag älskar nagellack. Älskar, älskar, älskar!! Så fort jag har möjlighet köper jag nya, haha.

Sommaren 2011 - Juni


Hallo

Nu har jag vaknat till liv, så ska fixa några blogginlägg tills eftermiddagen. Har somsagt lite bloggtorka också, så ni kan gääärna få komma med förslag på vad ni vill läsa om ;).
Idag blir det en eftermiddag i stallet. Herkules ska gå i paddocken ett pass, det ska mockas till Herkules och alla hästar ska tas in också.

Saker du kanske inte visste.

- Jag avskyr skummet i alla drickor, typ när man häller upp drickan så att det kommer massa skum. Kan spy av det.
- Mina favoritprogram är Zack & Codys ljuva havsliv, Ned's declassified, iCarly och massa mer disneyprogram x)
- Hatar när folk skalar potatis, skalet är det godaste!
- Mogge blev inriden när han var 5.



Godmorgon!

Godmorgon u all! Hade svårt att somna igår så jag somnade nog runt halv 5.. Blev väckt klockan 8 och det var ju inte så optimalt.. Men mellan klockan 12 och 1 får jag skjuts till stallet, och då ska vi hämta upp min kompis Elsa, vi ska rida lite i ridhuset, hoppa lite idag igen! Sen blir det ingen hoppning igen förens torsdags-träningarna börjar igen, nästa vecka! Är sjukt taggad till det, Mogge har bara stannat 1 enda gång sedan träningarna fick uppehåll, och det har gått typ 4 veckor, har hoppat varje vecka!

Kanske kommer filmer/bilder från dagen, ska försöka göra lite tidsinställda och så får vi hoppas att Emelie bloggar lite också! :)
Elsa och Mogge

Vad tycker ni?

Vad tycker ni om min hoppsits?:) det vore kul att få lite kritik!


Svar :

Mitt svar : Mogge hade också det problemet förut. Han har det lite fortfarande men det har blivit så mycket bättre! Mitt tips är att stärka hästen, muskla på den och hoppa mycket på volt. Hur piss det än känns när den hoppar av konstigt så kan det bara bli bättre! Lägg ut bommar och galoppera över dom. Mät avstånden så att det blir jämt. Därefter allt känns bättre så börja att lägga upp bommarna lite så att hästen blir säker innan man höjer upp. Låt hästen få bestämma avståndet själv, tillslut lär den sig att taxera in bättre själv men något som är jätteviktigt också är att man rider bra vägar så att man kommer in rätt, på så vis är det lättare för hästen att komma rätt på hindret. Löshoppa är också ett tips då hästen för tänka helt själv. Rid 5,5 an övningen, då det är nästan omöjligt för hästen att komma fel. Länkar till den här. Det är en jättebra övning som jag tror att du kan ha nytta utav. Ett annat tips, ta hjälp av en kunnig person eller tränare som kan se hästen "live" och vet vad som är bäst för den. Mogge hade riktigt svårt att hoppa på volt förut, det blev helt knasiga hopp och man hängde inte riktigt med. Då nötte vi ordentligt och fick tipset utav min tränare att lägga ut bommar på volt och rida över. Ursäkta för ett litet luddigt inlägg men jag hoppar att du fick någon sorts hjälp iallafall! :)


Här är ett exempel på när Mogge inte taxerar in rätt och hoppar av för tidigt
Här är också en jättebra video, du ser att han har lagt ut bommar före och efter hindret. Börja du med att lägga ut en bom före varje hinder.

Önskeinlägg

Är det något speciellt som just du vill läsa om? Har lite bloggtorka och det vore kul med idéer! :D Kan vara vadsomhelst, kanske gamla bilder? Kom på nåt!

Film


Bilder


Film

Är det någon som vill se filmer från när jag skuttade lite i ridhuset idag?


Morgan 060112

Idag så kom Elliot somsagt och skulle fota men det gjorde vi inte, haha. Red i ridhuset. Red fram ett tag, gjorde lite halter, ställde igenom och några flyttövningar. Elliot la ut en bom i mitten av ridbanan så att man kunde rida på volt och komma på bommen. Red över den några gånger och sen galopperade jag fram lite. Gjorde lite flyttövningar i galopp, sidvärtes osv. Red över bommen några gånger och gjorde galoppombyten flera gånger, gick superbra. Sen bad jag honom att lägga fram två sockerbitar till ett 30 cms hinder utav bommen. Red över den flera gånger också och gjorde galoppombyten. Han gjorde det rent och det var superkul.

Efter ett tag la vi upp ett 60 hinder som jag gjorde samma övning över. Efter ett tag la vi under en till sockerbit under hindret och det gick också bra. Hoppade det några gånger och sen gav jag mig. Då var det Elliots tur att hoppa upp och han fick rida av Mogge. Han gjorde lite samma flyttövningar i galopp. Sa lite vad han skulle göra, blandannat småsmå volter i galopp och sen iväg på långsidan i full galopp. Sen sa jag att han skulle samla ihop galoppen och få en kort galopp med lite tryck i, och när han hade fått rätt takt så sa jag att han skulle testa göra ett galoppombyte utan bommen. Det gick jättebra och Mogge bytte rent! Toppen, nu ska vi bara öva och sen ska det inte vara något problem. Efter det fick Mogge travas av ordentligt och sen skrittas av. Det var dagens pass det! :)



Roffe!

GILLAS!!


Vampire Diaries

Oh my, detta hör kanske inte hemma här men.. Kollade nyss på nya TVD avsnittet som kom ut inatt och ja, Delena is real! Ni som shippar Stelena kommer bli ledsna, haha.
Aja, ska strax bege mig mot stallet. Kommer, om jag rider, ta ett lugnt pass i paddocken idag. Finns inget kul att uppdatera om just nu, så jag ligger lågt på den delen.

Morgan 050112

Idag efter att jag hade gjort iordning allting så gick jag ut och hämtade min fina ponny i hagen. Han var knappt smutsig och det var fruset i hagen så han var inte lerig om benen heller, skönt! Ställde upp honom och tog av täckena. Borstade man & svans, borstade av honom med en mjuk viskaborste och kratsade hovarna. Sprayade lite sårspray på broddtrampet innan jag satte på grejerna. Såret såg bättre ut idag, om några dagar behöver jag inte ens sköta om det. Det var ganska torkad så jag behövde inte ens spola det. Sen satte jag på skydd och fleecetäcke på honom, tränsade med hackamoret och red ut i det härliga vädret!

Skrittade fram längs allén och travade lite efter ett tag. Seden vek vi upp i skogen där vi skrittade runt efter lite stigar. Sen kom vi ut på en liten äng där vi travade litegrann. Sen upp efter en stig igen, lite bergigt. Sedan ner för en ganska brant nedförsbacke och ut på stora gräspaddocken som ligger långt ifrån stallet, vid vägen. Där tog vi en liten galopp och jag fick knappt stopp på honom sen! Han kändes fin iallafall men han lyssnar inte på hacket längre, han blir så stark och lyssnar inte när vi ska sakta av. Sen så skrittade vi tillbaka mot stallet längs en lång grusväg som tillslut ledde till vägen där vi svängde upp i skogen. Innan det så tog vi en till liten galopp innan vi saktade av och skrittade mot stallet igen. Det var ett väldigt lugnt pass, vi var nog inte ens ute i en halvtimma, kanske 20 minuter. Det är en kort runda, egentligen skulle han ha fått vila en dag men jag blev så ridsugen. Imorgon står det hoppning på schemat! Tror att Elliot skulle komma och fota, så det kanske blir lite bilder :)



Idag & Igår

Idag: Mysig uteritt med Felicia & Divan :). Lisselbyrundan vart det, Herkules fick bestämma vart vi skulle gå! Divan lekte Dora Utforskaren och Herkules hängde på. Vi skrittade bara idag, imorgon ska Herkules få gå lite 'hårdare' igen.
Divan valde en lite brantare backe upp till skog 2, där tyckte Herkules det var läge att trava och jag var oförberedd så jag höll på att åka av där! Först för traven och sen för att jag hamnade dåligt haha.
Skrittade hem till stallet sen!


Igår: Igår vart det ett pass i paddocken, han var jättepigg och ville aldrig sluta galoppera. Värmde upp i skritt; volter och tempoväxlingar. Han hade så sjukt mycket power i traven sen, det är sånna här dagar jag aldrig vill sluta rida. Försökte rida honom i form, men det är mission impossible om jag inte har någon som säger åt mig hur jag ska göra :/.

Galoppen, now you talkin'.. Herregud, ibland undrar jag seriöst. Han kan var hur seg som helst ena dagen och andra dagen är han som en tickande bomb?! Lät honom sträcka ut så gott det gick i paddocken, sen kortade jag upp galoppen och red på stora volten i stället. Lät honom dra på ett varv innan jag saktade av till trav och travade av. :)
Mössis ♥

Stallfix

Idag så mockade jag och fyllde på hönätet, gjorde iordning maten och lite annat. Sen så blev det rensning och städning i stora hyllan jag har i stallet. Städade ur massa skräp och skit, tog bort en del saker jag inte använder och sorterade sprayflaskor, krämer, tuber, hovolja osv i en korg, ryktsaker i en  egen kort och benskydden har en egen låda. Sen så tog jag alla benskydd och slängde in dom i tvättmaskinen. Tog ut dom efter att jag hade ridit och fixat allt annat och hängde in allt i torkrummet. Tvättade även en handduk, boots & mina roeckhandskar som blev jättefina.
Sen snabbstädade jag lite i ena stallskåpet. Det är redan rätt så fint där så det behövdes inte mycket till städning där inte. Men nu är allting jättefint och iordning! :)


Dagens inköp

Sårspray (den bästa) & 2 stycken flexilindor. Dock var dom vita men det gör la inget. :)

Outfit


Ni är awesome

Vill passa på att säga att ni är så himla bra! Toppenstatistik har det varit i flera dagar nu. Sånt är så himla kul! Jag antar att det är en del nya läsare här på Ponnystyle. Är det någonting just du vill veta om oss? Om våra ponnyer? Kan vara vad som helst, fråga på!


Småfix

Gjorde lite småfix i stallet idag, såsom att plocka ned allt julpynt från boxen & slänga in 2 par boots i tvättmaskinen, som jag nu kom på att jag glömde ta ut, hehe. En annan sak jag måste göra är att städa mina skåp & min platshylla i stallet eftersom att det är riiktigt stökigt och fullsmockat i den hyllan. I skåpen är det helt ok, men kan behöva ta hem lite saker och göra lite extra fint endå!

Någon som vill att jag tar med mig kameran till stallet imorgon och tar kort på före/efter städning? Ska även försöka fota runt i stallet lite, och hästarna i hagen!
Hade ingen passande bild så jag bjöd på en riktigt gammal löshoppningbild!

Svar

Mitt svar : Det har jag alltid gjort. Skulle aldrig rida i en sadel som jag inte hade kollat upp med en sadelmakare / utprovare innan jag använde den :) Vi har provat hur många sadlar som helst men det finns verkligen ingen som passar Morgan. Btw så har jag Peter Winslow som sadelutprovare. En utav sveriges främsta.

Diplom Sadelmakeriutbildning vid sadelmakeriskolan i Tärnsjö, certifikat på sadeltillverkning och design av sadlar vid Cambridge Saddlery Courses Ltd, certifikat från City & Guilds, 2 och 3 på sadel, The Worshipful Company of Saddlers of the City of London.


Dagens ridpass..

Får ni imorgon eller senare idag, nu ska jag fixa en smoothie och sen blir det någon film eller att jag kollar det senaste TVD avsnittet, eftersom det börjar imorgon igen :)

Morgan 040112

Idag red jag ett ordentligt dressyrpass i ridhuset. Ett pass på över 1 timme och det kändes så skönt! Morgan var superduktig hela tiden och jag är verkligen nöjd med passet idag. Allt kändes bra! Härligt sug i traven, sammarbetsvillig och pigg. Detta gjorde vi idag ;

  • Jogga fram ca 10 minuter. Fokus på att sätta igång bakbenen och ha ett bra grundtempo.
  • Ställningar och böjningar inåt & utåt längs spåret.
  • Övergångar, halter, igångsättningar.
  • Ryggningar
  • Öppnor & Slutor, som förövrigt gick väldigt bra!
  • Flyttningar, sidvärtes, skänkelvikningar.
  • Förvänd galopp
  • Korta galoppen
  • Galoppombyten över en bom, här var han också superduktig och bytte rent 7/10 gånger, och det är ändå tredje gången han gör det i hela sitt liv!
Det var nog allt som vi gjorde idag tror jag. Sånna här dagar önskar jag verkligen att jag hade haft en dressyrsadel.. Hittar jag en som passar så, bara det att det ungefär är 1 på miljonen som passar Morgans konstiga rygg.. Synd! Imorgon blir det förmodligen en skrittur ut i naturen! Ett lugnt pass alltså, tror det blir barbacka också, enligt schemat ska vi tydligen köra på klättring & galoppintervaller. Men han har gått hårt nu i tre dagar och på fredag ska jag hoppa och det lär väl blir ca 1 timme det med.


Ska strax dra mig mot stallet

Blir ett pass i paddocken och sedan intag!

Ni får en otroligt liten och snygg bild på oss från igår haha. :)


Rubrik

Har precis landat i soffan och tittar på lite TV:n här hemma. Sov ju hos Emelie igårkväll, på morgonen så skulle dom in till stan så då fick jag skjuts till stallet.

Jag fixade iordning Morgans mat och gjorde rent krubbande som han envist bajsar i jämt. Sen åkte jag hem för jag mådde lite illa. Åker tillbaks senare för att rida ett dressyrpass och mocka! Då vet ni läget.

// Alwa


Test

ALLA HÄSTMÄNNISKOR , GÖR TESTET !

Vad har du för färg på dina ridbyxor? Vita, Röda, Marinblåa, Blåa, Ljusgråa, Mörkgråa!
Har du ridstövlar eller ridskor? Har både ridstövlar & ridskor, men använder bara ridstövlarna.
Vad är din favorithäst för ras? Korsningsponny :)
Anväder du chaps? Nope
Vad har du för storklek på din hjälm? På CO'n så är det faktiskt 59 (bighead) och på Lamicellen är det 56-58.
Hur bra tycker du ditt stall är från 1-10? 8, mkt fint stall med ridhus, paddock, stor terrängbana och fina ridvägar. En hästbutik i stallet är heller inte helt fel! Dock är det synd att dom inte sätter på skydd på morgonen men det gör inte så mycket.
Är hästar ditt liv? Har inget liv utan hästarna (:
Inne på ditt rum, syns det att du gillar hästar? Jodå, har en del rosetter som hänger i gardinerna och tavlor på Morgan och lite andra hästar.
Har du ridit en häst som är över 160 cm i mankhöjd? Ja, väldigt många.
Har du ridit en hel svarthäst/ponny? Ja
Har du ridit en fjordning? Ja
Har du ridit en shettis? Ja
Har du ridit en travare? Ja
Du rider dressyr i bland? Japp, varje vecka
Du andväder alltid hjälm när du rider? Ja!
Du kan stallreglerna? Ja
Du är i stallet mer än 7 gånger i veckan? Yes
Har du en speciell favorit häst/ponny? Ja, min fina ponny♥
Du rider mer än 4 gånger i veckan? Ja
Du bor nära ett eller flera stall? Yes!
Du går på ridskola? Nej
Du brukar rida i ridhus eller paddock? Japp
Har du haft sommarhäst? Ja
Har du ridit mer än 1 år på ridskola? Ja
Tycker du om att hoppa? Superkul!
Tycker du om att rida dressyr? Yes!
Vilken färg tycker du mest om på hästar? Häftiga och annorlunda färger, musblack, ljusgul osv.
Hur många hästar har du haft? 1 helt egen
Rider du för någon privattränare? Regelbundet, Maria Bredberg/Lena Bredberg
Hur länge har du ridit? 2012 har jag ridit i 10 år
Vad fick dig att börja rida? Har alltid älskat djur, speciellt hästar. När jag var lite lekte jag alltid häst och när jag var 5 år började jag rida på en shettisridskola.
Vilken gren gillar du mest? Hoppning
Har du egen häst?Ja
Isf, vad har du för sadlar? Henri De Rivel, hoppsadel
Vad har du för träns? Många olika!
Hur många täcken har du? säkert 10 stycken
Hur många benskydd har du? över 25 om man räknar med bootsen
Hur många vojlokar/schabrak har du? Över 10 tror jag
Hur många grimmor har du? säkert över 10
Hur många grimskaft har du? 3-4 st kanske

 


Herkan today

Har tänkt att rida i paddocken idag, om jag orkar(=jag ska!!!) så kommer jag dra fram bommar och ha med det idag, kan vara nyttigt att ha det. Eftersom Herkules inte hoppat på ett år så kommer jag "vänja" honom långsamt med bommar och hinder så han är förberedd tills vi ska hoppa i sommar.

Igår fick han vila, pysslade om honom och gjorde honom endast fin.

Länkade

Såg att vi hade blivit länkade på en skvallerblogg. Hehe det förklarar statistiken! Kul att det var positivt istället för negativt iallafall.

Brun & Grå


Morgan 030112

Tänkte skriva ett litet mer ingående inlägg om vad jag gjorde med Morgan idag. Åkte ut till stallet runt klockan 1. Tog med mig min lilla hund för första gången själv! Ska försöka göra det oftare, det var jätteroligt och bra träning för henne som är superrädd för allt. Började med att mocka, göra iordning maten, fylla hönätet och spola vattenkoppen. Sedan så hämtade jag Mogge i hagen och när vi kom in så tog jag av honom täckena. Vi gick upp till spolspiltan där jag duschade av benen på honom, och då såg jag att han hade förmodligen ett litet broddtramp på det vänstra inre bakbenet. Det såg fint ut, inget smuts eller nåt, och det var inte speciellt stort. Spolade i det och han verkade inte öm heller.

Sen så borstade jag av honom och kammade ut svans & man. Kratsade hovarna och sen så kikade jag lite närmare på såret. Han var varken varm eller svullen så det var nog ingen fara tänkte jag. Men eftersom att jag inte ville att han skulle få in skit i det så sprayade jag på sårspray och tog en bomullspadd och lindade med flexilinda. Efter det så satte jag på skydden, longergjorden, pessoalounget, tränsade och tog resten utav longeringsgrejerna.

Började med att gå ett varv utanför paddocken och sen gick vi in. Började med att han fick stretcha ut ett tag i båda varven i en ganska lång och "mellanhög" form. Efter ca 10 minuter så spände jag in honom lite och så fick han börja jobba. Efter ett tag så var det dags för galopp och Mogge var lite busig och körde rodeo ett tag, dock tror jag att det var för att bensnöret tröck lite på bakbenen så jag släppte efter lite så det och då gick det bättre sen och han fick galoppera mer än vanligt i båda varven. Självklart så lossnade lindan under bakskyddet när han körde rodeo, så jag tog bort det. Efter galoppen så travade jag av honom ett tag i båda varven. Sen ändrade jag "inställningarna" på pessoat så att han gick i en lite mer samlad form och så skrittlongerade/tömkörde jag honom ett tag runt hela paddocken. Har börjat göra det nu i slutet utav passen, och det är faktiskt kul och det går riktigt bra! Efter det så spände jag loss pessoalounget och mockade bort lite skit som inte ens var mitt i paddocken och sen gick jag in och fixade iordning allt. Spolade av benen en gång till + tvättade såret, tog massa bomull, sårspray och lindade med flexilinda, satte på boots och tog in honom i boxen.

Haha, förlåt för ett ytterligare lång och tråkigt inlägg, men jag älskar verkligen att skriva om passen så det får ni stå ut med!


Videoblogg


You make my heart race

Om någon undrar varför jag valde att ha med Liam när han sjunger "you make my heart race" från en konsert i Manchester så är det för att han pekade på sin flickvän då :') ♥

Bloppis

Dressyr / Allround schabrak. Marin & silvrig passpoal. Passar 16 tums sadlar. 50 ;-
Fint pannband från Lyckås. Brunt läder. Strl P. 40 ;-
Superfin repgrimma! Max använd 2 gånger. Storleken kan ställas in så den passar dem flesta. 60 ;-
Snyggt schabrak från Sjöhagen. Dressyr / Allround, passar 16 tums sadlar. 60 ;-
Söta ponnybakskydd. Strl P. 20 ;-
Nästintill oanvända svarta bettskivor. Pris 5 ;-
Bruna stigläder. 25 ;-
Brunt martingal med UNDERBART följsamt läder! Väl användt med i fint skick. 50 ;-
Fint RUNDSYTT islandsträns. Säljes komplett med lädertyglar med snabbspännen. 100 ;-
Fint islandsträns utan nosgrimma. Flätat pannband. 50 ;-
Allting kan skickas, men då står köparen för frakten. Allting på postförskott (säkrast & enklast!)
Kan även hämtas ca 1 mil utanför Enköping.
Hehe, fråga mig inte varför jag har islandsträns, fick dom med när jag köpte Mogge..

Sålt

Jag har nu sålt mina benskydd från Tattini till en tjej  i Karlskoga. Har aldrig sålt något förut över internet, men det var faktiskt riktigt kul! 250;- får jag för dem, och det är helt okej! Ska se ifall jag hittar på en massa grejer som jag vill sälja. Är det någon som eventuellt är intresserad utav en bloppis?

Här är benskydden som jag sålde idag :)


Beställllllt!

Har precis klickat hem ett benskyddset! Tror det blir asbra :D Har suktat efter dem länge. Men nu är jag broke, inga pengar kvar! Men jag behövde inget annat, lite kläder får jag väl köpa när skolan börjar med mamma eller pappa. Benskydd behövs ju verkligen just nu, eftersom att mina är slitna och inte lika snygga som dessa heller, hehe! :)
Dessa, fast svarta såklart!
StängStäng

Fråga

Tycker ni att jag ska fortsätta med mina långa texter varje dag som jag skriver om ridpassen, eller blir det för mycket? Vore bra att veta eftersom att jag lägger ned så pass mycket tid på dom varje dag! :)

Veckoschema

Måndag - Markarbete, Lollo rider och jag agerar ridlärare.
Tisdag - Longering med pessoalounge
Onsdag - Dressyr med inriktning på förvänd galopp & byten.
Torsdag - Uteritt, galoppintervaller & klättring.
Fredag - - Hoppning, övningar, kombinationer, studs och kanske 5 och halvan.
Lördag - Vet ej
Söndag - Vet ej



Todays

Idag åkte jag till stallet och började mocka åt Trullsan. Efter det så gjorde jag iordning alla hennes matpåsar + matburk. Sen slängde jag in lite silage till henne. Hon står på boxvila nu eftersom att hon är skadad. Efter det så kom alla dom andra hästarna in och min kompis Lollo hade precis mockat klart till Mogge då. Sen gjorde vi iordning hans matburkar + kvällspåse.

När han kom in var hans täcke helt dygnsurt! Hängde in det i torkrummet så det är torrt imorgon :) Sen tog Lollo av stalltäcket och så gick vi ut och gjorde honom iordning. Det regnade fortfarande när vi skulle gå upp till ridhuset så jag slängde på ett regntäcke innan vi gick upp. Lollo red fram och det såg bra ut så jag sa inte så mycket. Byggde fram lite cavaletti som dom travade över. Dom red nog fram i 20 minuter.


Sen ställde jag upp lite studs & bommar, 2 hinder och 2 bommar. En bom framför hindrena och en på slutet. Så man kom och red snett igenom från F. Där red dom över några gånger sen byggde jag ihop studs med sockerbitar plus hinderstöden. Höjde mer och mer och tillslut tog jag bort bommarna för dom och dom hoppade 80. Bra jobbat för att vara andra gången på Mogge :) Han var superduktig, Lollo också!! Han stannade inte en enda gång, och när han kom fel så försökte han rätta till det och hoppade iallafall istället för att stanna, som han har gjort förut. Grymt bra! Han tyckte det var kul och hade spetsade öron. Vi var nog uppe i ridhuset i mer än 1 timma. Bra öppning på veckan! :)


Här är en liten film från Lollos blogg! llollobc.blogg.se

I'll be here, by your side

You're about to break from all you've heard
Don't be scared, I ain't going no where



Morgon

Då var det måndag igen, men inte vilken måndag som helst! Någon som har en aning? ;) Det är nämligen så att Pretty Little Liars börjar sändas i USA igen! Klockan två i natt kommer avsnittet sändas i USA tror jag, ska helt klart sitta uppe och kolla..

Hästigt, idag ska Herkules få gå, nu börjar jag med schemat också. Ska fixa en sammanfattning någonstans så jag kan se hur ofta jag har ridit och om jag är värd någon belöning. Det börjar ju nu! Vill ni ta del av det också eller ska jag spara det för mig själv?
Jag tror det blir ett pass i paddocken idag för Herkules, känns som det är en sån dag idag.

Ipad

Bloggar från en iPad 2!:)
Dock inget för mig, men alltid kul att testa nåt nytt!// alwa

Foderstat

FODERHALM : På E.M får han det i sitt hönät efter att jag har mockat och gjort iordning allt. På kvällen får han det tillsammans med silaget i påsen.
ALGER : Mot hans hosta. Slemlösande och bra på alla sätt och vis mot allt man kan tänka sig! Leder, exem, mage osv. Gör honom även pigg och glad! :D

Mål & Nyårslöften 2012

Mål - Morgan

* Hoppa enstaka hinder på 1 meter
* Hoppa bana på 80 till 90 cm
* Jobba mer på lite mer svårare dressyr. Förvänd galopp, byten osv.
* Fortsätta lära in galoppombyte


Nyårslöften -

* Inte bara köpa något för jag har pengar, absolut inte onödiga saker som jag inte ens behöver.
* Träna mera, springa, cykla.
* Ta tag i läxorna ännu mer


Beställt

Klickade hem 1 kg alger till nyss..

Idag

Idag så åkte jag till stallet och började fixa Mogge. När jag hade ryktat och gjort honom klar så satte jag på all utrustning och så gick vi ut. Märkte att så fort jag hoppade upp så ville han gå iväg. Han var verkligen superpigg idag, jätteroligt att han blir det! Han har varit så pigg i 3 dagar nu. Jag red ut, Mogge skrittade på som sjutton. Efter ett tag så började jag att trava fram lite längs vägarna, sen kom vi ut till stora gräspaddocken och där travade jag ett tag på volt i båda varven. Sen galopperade vi lite och i fattningarna kände man verkligen hur han tog i och han tyckte det var jättekul! Han laddade som satan.

Sen så galopperade jag mot stan och tillbaka. En lång väg som kallas "rakan". Det är superlångt och jättekul att galoppera. Hade en ganska lagom arbetsgalopp, och red honom i en lång form på vägen tillbaka. Sen galopperade vi uppför en backe och sen så travade jag av, sen in i skogen. Väl inne där så klättrade vi upp och ned 4 gånger för en lagom brant backe i skogen. Han fick bara skritta uppför och det blir bättre och bättre för varje gång vi kommer dit och går upp! Märks att han har fått muskler nu. Sen skrittade vi bara runt i skogen och tillbaka till stallet. Mötte en stor död älg vid stigen! Såg den inte först men sen när jag fick se den alldeles nedanför mig så blev jag livrädd och hjärtat stannade typ. Mogge brydde sig inte ens så det var skönt :) Sen gick vi hem! Mogge var superduktig idag och nu har han fått jobba lite. Den här veckan blir hård! Vi var ute i kanske 40 minuter.

Efteråt så gjorde jag iordning Mogge. Borstade, flätade svans & pannlugg, duschade benen, kratsade hovarna och gjorde rent hans huvud. Sen fick han på sig sitt stalltäcke och så fick han gå in i en mockbox medans jag mockade, gjorde iordning maten, gjorde rent krubban och fyllde på i hönätet. Sen fick han komma in och då var han supernöjd :)



Mobilblogg


Årets andra inlägg

Godmorgooooooooon :)
2012 nu, måste vänja mig med att skriva en tvåa på slutet. Brukar ta typ ett halvår innan jag lärt mig det, sen så är det nästan nytt år igen!

Innan jag glömmer bort så här är mina nyårslöften:
- Träffa One Direction
- Få någon av killarna att följa mig på Twitter/få en tweet från dem
- Rida minst tre gånger i veckan
- Göra veckoscheman och hålla dem

Idag ska jag rida min lilla ponny som numera är gammal. Glömmer bort det hela tiden, han är ju faktiskt 20år nu! Det kommer också ta ett halvår för mig att lära mig hur gammal han är... :)