Hästarna idag

Igår
Morgan - Hoppträning. Markarbete och en del svåra övningar & banor. Nyttig träning och det gick bra! Morgan var duktig. Film kommer!

Idag

Bella - Reds 45 minuter i ridhuset. Började med att skritta fram henne i 15-20 minuter. Jobbade mest med skritten och fortsatte med det ett tag. Brukar alltid börja så med henne eftersom att hon blir lätt stissig och vill inte jobba rätt om man verkligen inte lägger tid på framridningen. Ställde och böjde ordentligt och gjorde typ skrittpiruetter i båda varven och böjde ordentligt. Började trava efter ett tag och gjorde det i några minuter. Efter det red vi lite galopp på volten i båda varven, minskade volten och hon fick jobba mycket. Hon är ju inte så stark i galoppen och får oftast korsgalopp eller fel galopp, men inte idag faktiskt, så det kändes super! Hon var dessutom mest bärig i galoppen utav alla gångarter. Red lite längningar och travade runt i serpentiner ett tag. Sen travade jag av, och jobbade henne i en lång och låg form vilket gick OTROLIGT bra då hon verkligen var där jag ville. Hon var så duktig pluttan!


Morgan - Mogge fick ta det lite lugnare idag! Vi gick ut i paddocken med grimma och grimskaft samtidigt som Emma & Henke longerade i paddocken. Efter ett litet tag släppte vi dom så att dom fick springa lite. Mogge hade oturen och fick en spark på rumpan, som tur var så var det på mjukdelarna och han haltade inte eller nåt. Men han fick två stycken små broddsår som stämpel av Henke. Smorde in såren med en ny sårsalva som jag aldrig har testat tidigare, den ska tydligen vara superbra! Sen så tog jag lite liniment där han blev sparkad. Imorgon skrittar vi ut så att han får röra på sig så att han inte blir stel i bakbenet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback